Ivan wil zijn gedrag verbeteren

Ivan wil zijn gedrag verbeteren

Goedenmorgen! Een nieuwe dag is aangebroken in de wondere wereld die Utopia heet. Echter gaan we nog even terug naar gisterenavond. Ivan heeft namelijk een stap genomen, een bijzondere stap en dat deelde hij tijdens het avondeten aan de rest van de bewoners.

Rolf had namelijk weer wat gekookt, Chili con carne stond er op het menu. Terwijl iedereen zat te eten nam Ivan het woord. Iedereen luistert naar hem en het was dan ook doodstil. Ivan vertelt dat hij met Benjamin en Cees heeft gesproken. Die twee gesprekken zijn aanleiding geweest om een stap in mijn leven te maken. Verder geeft Ivan toe dat hij soms explosief en agressief over kan komen. Daar heeft hij zelf ook genoeg van en wil dit gedrag graag verbeteren. Cees is trots op Ivan, groots van je voegt hij eraan toe. Dat verdient een compliment. Ook Gabriëlle sluit zich aan bij de oudste bewoner van Utopia. Ze vind het dapper dat hij hulp vraagt. Als je er naar op zoek gaat dan vindt je het voegt Benjamin eraan toe. Ook biedt hij Ivan hulp aan bij dit proces. Kortom Ivan krijgt eigenlijk van de gehele groep steun en zullen dan ook rekening met hem houden. Dat gezegd te hebben smikkelen de bewoners verder van hun maaltijd maar niet iedereen. Zo vindt Bjorn het eten erg tegenvallen, ik hoop dat ie beter kookt voor de gasten want dit kan ik ook wel zegt hij zodra het op is. Na het eten sprak  Cees Ivan nog even aan. Ik ben trots op je benadrukt hij, echt waar!  Het is voor jou een hele stap, en het dan zo vertellen en je zo kwetsbaar opstellen… Dat is goed. Dat is knap. Goed bezig Ivan! Ook heeft hij nog even de douches schoongemaakt wat weer een schouderklopje oplevert bij Cees.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 16 reacties op dit artikel
 1. Yvon at 11:22

  Ik schaar me helemaal achter jou Ann,Cees schept er genoege in en is ervan overtuigt dat het zijn verdienste is dat Ivan nu hulp vraagt.Ivan heeft nu eenmaal een ander temperament,hij is ook nog erg jong ik ben geen fan van Ivan!!maar hoe ze achter zijn rug om praten vind ik ook niet goed

 2. maria at 10:54

  Het is mooi dat ivan dat wil en zegt ook steeds sorry en beterschap belooft. Maar ik kan me vorig jaar nog herinneren hoe ivan op enkelen waaronder bijv. Isa reageerde als die sorry zei. Hij had toen als commentaar ….ja iemand kan wel steeds sorry zeggen maar wat heb ik eraan. Zo kun je wel doorgaan! En wat doet hij nu?………Nu doet hij hetzelfde en daarbij is hij nogal agressief!! En wat Bjorn betreft die weer commentaar had op Rolf ivm het eten….blijkt maar weer dat hij wel degelijk jaloers is op Rolf. Daar had bjorn toch zo n hekel aan? Wat is die vent in negatieve zin verandert!

 3. Ann at 10:31

  Nou cees, nu heb je er weer 1op knieën, daar geniet je van.
  Ik denk nu dat cees eens met zijn billen bloot moet, en in moet gaan zien dat hij ook hulp nodig heeft.. Hulp met hoe krijg ik op positieve manier aandacht, hoe ga ik met mensen om..

 4. Hannah at 09:59

  Is het weer zover?
  Ivan slaat in zijn agressie bijna iemand op zijn gezicht en is daarna het zieligste schaap.
  Ik was al fan van Bas, maar nu helemaal zoals hij tegenover Ivan stond. (Wat Ivan nog agressiever maakte omdat hij Bas niet kon intimideren)
  Beter dan Cees die, na zijn aanvaring met Ivan, nu bijna in het achterwerk van Ivan kruipt. 😉
  Ook de bewoners zijn ondertussen al gehersenspoeld door Ivan. Doordat Ivan elke keer dit toneelstukje opvoert, vinden ze hem ten onrechte zielig.
  In de “normale wereld” zou je aangifte bij de politie doen, als een agressief persoon je zo behandelt, i.p.v. hem te omarmen als je Best Friends Forever. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *