Utopia nieuwtjes 5 januari

Utopia nieuwtjes 5 januari

Het Utopia nieuws van 5 januari vindt je hier  terug, alle gebeurtenissen op een rijtje zodat je weer volledig op de hoogte bent van wat er allemaal in Utopia gebeurd(e).

 • Vannacht is er weinig gebeurd, wel vonden Mark en Rob Bjorn een snitch omdat hij over de grap heeft vertelt aan de bewoners die het huisjes experiment zijn begonnen.
 • Verder werd er nog geroddeld in bed maar helaas was hier weinig van te verstaan.
 • Ook werd er over het verlaten van Utopia gesproken. Zo hadden Ivan en Nicole het erover, Nicole wil al snel weg maar wel met Ivan. En Ivan wil pas vanaf 11 juni weg. Blijven de twee nog bij elkaar?
 • Arthur was vanmorgen als eerste wakker en werd al snel bevrijd door Ivan uit zijn bench. Tijd om uit te laten.
 • Niet veel later gaat Ivan naar de koeien, Rowena, Dominique en Ramona helpen de Utopiaan van het jaar een handje mee.
 • Cees heeft zijn tweede drum les alweer gehad.
 • De “buiten gesloten” bewoners besluiten op hun gemak te doen en voorlopig in de wellness te vertoeven.
 • Er is ook alweer gesport, Do deed alleen niet mee. Dit doet ze liever met Bjorn…
 • Verder is het redelijk rustig en we komen straks terug met meer Utopia nieuws.

Volledig op de hoogte blijven van wat er in Utopia gebeurd? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. anneke at 19:04

  Nog twee honden erbij ,hoe moet dat dan met de geiten en koeien moeten die dan op gesloten worden want herders zijn grote en enge beesten die gaan als ze los zijn overal achter aan gaan

  • Hannah at 15:05

   Klopt Anneke, Herders zijn inderdaad hoeders en drijvers, dus aanlijnen als de honden niet onder commando staan.
   Ze moeten echt hulp krijgen hoor voor Arthur; nu moeten alle schoenen in een doos van Nicole en als Arthur de schoenen kapot bijt heb je pech … Nee, je moet een pup leren dat hij respect heeft voor kledingstukken en lichaamsdelen, dus niet bijten in schoenen, kleding of vingers etc. En niet zoals zij dat doen door alleen maar: nee!, foei! en niet doen! te roepen, maar gedrag aanleren!
   De hele dag met een Herder op schoot zitten is geen opvoeden, daar moet je geregeld mee trainen, juist als ze jong zijn. Echt, een Herder is geen geschikte hond voor beginnende hondenbezitters.
   Onze Duitse Herder is wel groot, maar niet eng. 😉 Maar daar zit ook uren aan training/opvoeding in, zelfs nu ze volwassen is.

 2. Hannah at 14:01

  Dat Utopia wordt geregiseerd wisten we natuurlijk al en af en toe is het wel heel overduidelijk!
  Op social media werd al gemopperd dat het niet goed is voor pup Arthur dat hij niet wordt gesocialiseerd met andere honden. Maar geen nood, de regie regelt gelijk wat.
  In het centraal om ongeveer 13.15 uur werd verteld dat er dit weekend B&B gasten kwamen en héél “toevallig” nemen ze ook twee honden mee, natuurlijk twee Herders.
  Zoals Arthur nu zijn socialisatie- en inprentingsfase doorkomt wordt het later een goede boerderij hond, verweg van alle verkeers- en woonwijkgeluiden, die een pup in deze fase moet leren als normaal. Daarom zoek je met een pup juist deze situaties op, auto’s, fietsen, scooters, winkelcenta, rennende en gillende kinderen, joggers, enz. En sowieso heel vaak kennis laten maken met andere honden van verschillende rassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *