De bewoners over een uitvaart in Utopia

De bewoners over een uitvaart in Utopia

De begrafenisondernemers Eric en John, hebben inmiddels Utopia verlaten. De gevoelens en meningen van de bewoners komen nu boven tafel.

Gabriëlle en Rowena
Gabriëlle snapt het plan niet helemaal. Volgens haar is het vreemd dat Utopianen dit willen, want op een plek waar je woont zou je dit toch helemaal niet willen? Gabriëlle ziet liever geen kisten in de loods. Gabriëlle is benieuwd of Rowena er dan geen moeite mee heeft. Rowena heeft er niet zo veel moeite mee. Het is niet fijn, maar voor een keer vindt ze het wel mooi. Net als bijvoorbeeld de bruiloft. Gabriëlle vraagt aan Rowena of ze het niet een beetje raar vindt dat zoiets in Utopia komt. Rowena zegt dat ze het natuurlijk wel raar vindt, maar ze weet waar ze is in Utopia. Ze moet meegaan met de flow. Ze is blij dat er meer mensen zijn en niet alleen zij.

Rob en Bas
Rob vindt het ook een heel iets. Zoiets gaat niet zomaar in de koude kleren zitten, volgens Rob. Hij vraagt zich af of de bewoners dit wel moeten willen. Ze moeten goed nadenken over de impact die het met zich meebrengt. Bas snapt dat en is het met Rob eens. Hij is er verder stil door en lijkt het er niet makkelijk mee te hebben.

Karin en Dominique
Dominique is benieuwd hoe Karin zich erover voelt. Karin geeft aan dat als het iemands wens is geweest, zij er wel mee kan leven en het prima vindt. Alleen liever wilt ze het lichaam niet binnen de poorten. Daar krijgt ze geen prettig gevoel over. Dominique vindt het fijn dat iemand dezelfde gedachten erover heeft, als zijzelf.

Cees en Cemal
Cemal en Cees zijn ook in gesprek over het gebeuren. Cees zit achter de computer en zegt dat hij in zijn leven al veel mensen verloren heeft. Hij wilt daar niet continue mee geconfronteerd worden. Van hem hoeft een uitvaart in Utopia niet, het komt zo dichtbij voor hem. Cemal zegt dat hij in de sportschool zal zijn, als er een familie van een overledene langs zal komen. Volgens Cees hoort het wel bij het leven en in die zin kan het dan wel weer wat zijn voor Utopia.

Rob en Rowena
Rowena en Rob komen elkaar tegen op de vide. Rob is benieuwd wat Rowena van het gebeuren vindt. Rowena vindt het prima als het voor één keer is, net zoals dat bij de bruiloft was. Ze vindt het in dat geval een mooi gebaar. Rob is dan ook benieuwd hoe Rowena erover denkt, als iemand opgebaard in Utopia ligt. Rowena zegt dat ze daar niet echt moeite mee heeft. Wel vindt ze het dan belangrijk dat diegene in het cordwood ligt. Rob vraagt aan Rowena of zij dan denkt dat het cordwood nog verhuurd zal worden, maar dat weet Rowena niet. Rob heeft er duidelijk wel moeite mee. Hij denkt dat de groep niet echt aan zal kunnen en geeft als voorbeeld gisteren. Gisteren was de groep al flink onder de indruk over de vluchtelingen. Het is een droom van veel mensen, maar in Utopia lopen ze al met hun tenen over de afgrond. Hij vindt dat de bewoners moeten nadenken over de impact die dingen met zich meebrengen. Voor hem is het in elk geval erg confronterend.

Dominique en Gert-Jan
Gert-Jan controleert bij Dominique of alles goed met haar gaat. Dominique zegt dat alles goed met haar gaat. Gert-Jan geeft bij Dominique aan dat ze het accepteren en dat ze dat moet weten. Dominique zegt dat ze dat wel weet, maar ze weet ook dat ze niet de enige met dit gevoel is. Gert-Jan zegt dat ze de plannen pas door willen zetten als iedereen het ermee eens is.

Vinden jullie dat de plannen door moeten gaan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Rebecca at 22:24

  Ik denk dat de Utopianen zich niet bewust zijn waar ze aan beginnen en ik ben bang dat sommige bewoners dit niet aan kunnen En ik ben bang dat het de groep uit elkaar drijft

 2. Anja at 16:21

  Nou dat is wel duidelijk. Niemand zo te lezen zit er op te wachten en dat is maar goed ook.
  Belachelijk gedoe
  Willen de nabestaande zo graag op tv?
  Zalmij niet verbazen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *