Er is geen dictator meer in Utopia

Er is geen dictator meer in Utopia

Jessie en Victoria hebben buiten op de schommelbank een gesprek gehad over de dictatuur binnen Utopia. Al snel komen de twee tot een drastisch besluit.

Zo daar zitten we weer zeggen de twee als ze op de schommelstoel plaats nemen. Jessie vertelt dat hij het fijn vindt om met Victoria te praten. Volgens hem is er veel negativiteit in de groep. En sinds ik dictator ben geworden zijn mensen gemakzuchtig geworden voegt hij eraan toe. Nu zeggen ze van ja jij bent de dictator en los jij het maar op. Alles krijgt voor mij een negatieve lading gaat hij verder.  Victoria is blij dat Jessie dit zegt dit omdat ze gisteren terug heeft gedacht aan de reden waarom ze het referendum heeft aangevraagd. Ik wilde simpelweg alleen structuur aanbrengen, omdat daar behoefte aan was. ‘Ik heb gekozen voor de radiale variant omdat dat de grootste shock zou brengen en dus ook de acceptatie daarvan gaat ze verder. ‘Ook vind ik het goed dat je het aangeeft, omdat ik denk dat we toe moeten naar niet meer de dictator maar de initiatiefnemer. De lading van het woord moet eraf dus misschien moeten we toe naar een naamsverandering, naar een president of voorman oppert ze dan als idee. Ik heb in mijn uitleg verteld dat ik voor woorden heb gekozen die een aversie creëren, en die aversie heeft lang genoeg geduurd voegt ze eraan toe. Jessie laat weten het met haar eens te zijn. Ik heb ook ondervonden dat ondanks dat de structuur werkt voor de groep, ik er zelf negatief en chagrijnig van wordt. Victoria zegt dat ze gisteren een gesprek heeft gehad met een aantal bewoners over Jessie als dictator, en zijn het er allemaal over eens zijn dat hij zijn werk goed doet. Mensen zien je capaciteit en je bent ook jezelf aan het ontwikkelen. Ook ben ik heel trots op jouw en op hoe je het draagt., want het is niet gemakkelijk benadrukt ze. Uiteindelijk komen de twee tot de conclusie dat er geen dictator meer moet zijn. Maar Jessie moet gewoon bij zijn voornaam genoemd worden. De benaming valt dus weg zodat de negativiteit als het goed is omslaat.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *