Jessie en Gert-Jan over dictatuur

Jessie en Gert-Jan over dictatuur

Net zoals afgelopen avond werd er op deze nieuwe dag gesproken over dictatuur. Dit keer tussen Gert-Jan en Jessie in het kantoor.

Terwijl Jessie bezig is met de financiën komt Gert-Jan erbij zitten. Hij begint over het mogelijke plan van een dictatorschap in Utopia. Beide vinden het een raar en apart idee dat er straks mogelijk iemand rondloopt die de dictator en leider van de groep wordt. Ik geloof er wel in dat er een aantal keuzes zullen worden gemaakt waar je niet achter staat motiveert Jessie. Maar dat er geen sancties vanuit de dictator zullen komen gaat hij verder. Gert-Jan kijkt wat verbaasd op als Jessie uitgesproken is. Hij denkt juist dat er wel sancties zullen worden ingevoerd. Anders heeft een dictatuur volgens hem weinig zin. Gert-Jan denkt dat de dictator bijvoorbeeld het zakgeld in zou kunnen houden als bevelen niet opgevolgd worden. Jessie weet al wel hoe hij het zou doen, mocht hij de dictator worden. Hij zal de bewoners niet te hard aanpakken. Mensen moeten immers achter een plan staan. En wanneer de dictator een plan wil invoeren, waar geen enkele bewoner achter staat, zal dit voor veel weerstand zorgen. Dit is nu precies wat een dictator niet wil. Hij of zij moet bewoners juist achter zich hebben staan, anders zullen de plannen die worden bedacht geen effect hebben binnen de loods. Daarna gaan de heren weer verder met de financiën. Ben jij het met Jessie eens?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *