Rowena vertrekt binnenkort naar Nepal

Rowena vertrekt binnenkort naar Nepal

Rowena heeft een belangrijk bericht ontvangen van Free A Girl. Ze vertrekt binnenkort naar Nepal voor de organisatie.

Romana en Jessie zitten samen achter de computer. Op dat moment komt er een bericht binnen van de organisatie Free A Girl. De email is voor Rowena bedoelt. Romana en Jessie roepen gelijk de groep bij elkaar. Rowena moet snel komen en wordt hard geroepen. Ze heeft gelijk in de gaten waarover het gaat. Rowena vraagt gelijk of ze snel gaat, dat denkt ze nu namelijk. Ze voelde het aan haar water, zegt ze.

Vol spanning leest ze de email door. De andere bewoners bevinden zich achter haar en kijken vol verwachting toe. Dan begint Rowena met het doorlezen van de brief. De email luidt als volgt:

“Beste Rowena, Free A Girl heeft een update voor jou. Het heeft een tijdje geduurd, maar het is duidelijk waar we naar toe gaan. De bestemming is Nepal geworden. Om precies te zijn Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het komt misschien sneller dan je denkt. We zullen op dinsdag 21 juni vertrekken. Op zaterdag 25 juni zal je weer terug zijn in Utopia. Bereid jezelf voor op een heftige reis. Emotioneel zal het enorm zwaar worden. Niet alleen is het emotioneel zwaar, maar ook fysiek is het vrij pittig.”

Rowena en de groep juichen en er volgt een applaus. Rowena vindt het allemaal heel spannend. Ze geeft aan dat ze er enorm veel zin in heeft. Free A Girl is een organisatie die zich inzet om jonge meiden uit de (gedwongen) prostitutie te halen. Daarbij moeten de daders veroordeeld worden. Er is een schatting van het aantal kinderen dat er in een jaar seksueel misbruikt wordt in India. 20% van de 100.000 mensen is afkomstig uit Nepal.

De bewoners zijn aan het napraten over het nieuws dat gekomen is. Rowena voelt zich enorm vereert dat zij naar Nepal mag gaan. Ze vindt het spannend, omdat het ook een lange reis is. Daar denkt ze echter niet aan, zegt ze. Ze is aan het nadenken over het opvanghuis en aan al die kinderen, die hulp nodig hebben. Ze wilt met haar eigen ogen zien hoe de meiden en vrouwen daar leven. Het is in elk geval een droom die voor haar uitkomt.

De bewoners zijn benieuwd hoe het zal gaan. Wat vinden jullie ervan dat Rowena naar Nepal mag, om Free A Girl te helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Druif at 13:24

    Spaar het geld uit , daar kan je waarschijnlijk mooiere dingen van doen voor deze kinderen , het is de moeite niet waard voor 1dag

  2. Merel at 21:13

    Tja, voor 4 daagjes daarheen. Gezien de reistijd heen en terug is ze wellicht voor één dagje daar! Net zoals die nep Vic de heks!!!! Poeh poeh…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *