Bewoners krijgen een hart onder de riem voor rode kruis actie

Bewoners krijgen een hart onder de riem voor rode kruis actie

Afgelopen avond nam Thomas van StukTV contact op met de bewoners. Eerder is hij namelijk met het rode kruis in Utopia geweest om wat te vertellen over de dreigende hongersnood die in Afrika heerst. En uiteraard wat het rode kruis voor deze mensen kan betekenden. Uiteindelijk hebben een aantal bewoners besloten om drie dagen van voedselpakketten te leven die ook in Afrika gegeven worden. Of te wel, 100 gram rijs en 400 gram spinazie. Inmiddels zit dag één er weer op en een aantal bewoners hebben het er best moeilijk mee. Vandaar dat Thomas even een belletje deed.

Benjamin laat Thomas weten veel hoofdpijn te hebben en nul energie heeft. Maar jij weet daar alles van he? Jazeker antwoordt Thomas, de eerste klap is het zwaarst. Zeker als je ondertussen wat dingen moet doen. Het is wel een soort van afleiding. Maar bij mij ging het energie level ook elke keer omlaag en dan weer omhoog. Het is echt pittig ja. Af en toe je rust nemen adviseert hij Benjamin en de rest van de bewoners die mee doen aan de actie. Benjamin laat weten dat hij het bijzonder vindt om het te ervaren ondanks de vele verleidingen. Je krijgt wel het besef dat je hier alles makkelijk kunt pakken geeft Benjamin dan toe. Ik voel me niet echt best, dit heb ik net besproken met anderen. Maar het is gewoon niet te beseffen dat er mensen gewoon dood gaan van de honger. Hoe gaat het met de anderen die mee doen vraagt Thomas dan. Benjamin gaat op zoek en geeft Ramona aan de lijn die ook op bed ligt. Thomas vraagt hoe het met haar gaat en Ramona antwoordt dat het toch wel heftig is. We doen ons best man benadrukt ze. Dat snap ik antwoordt Thomas. Maar wat is er zo heftig dan? Ramona antwoordt, wij hebben nog meer dan dat zij hebben snap je. Ik heb heel de dag mijn ding gedaan en ben er niet zo druk mee bezig geweest, maar nu ik klaar ben voel ik dat mijn lichaam moe is. En dan heb ik nog meer dan dat zij hebben, snap je wat ik bedoel? Ja antwoordt Thomas, dat moe zijn is heel vermoeiend. Je kakt helemaal in en eruit komen is zwaar. Ja precies zegt Rowena en je voelt je duf en je mond is vaak droog. Maar het was voor mij geen optie om nee te zeggen. Als je die filmpjes ook ziet dan ja… Zet hem nog effe op dan moedigt Thomas Ramona aan. En doe de groetjes aan de rest, ik ga zeker blijven checken hoe het met jullie gaat. Dat lijken de bewoners die mee doen erg fijn te vinden. Zullen ze het vol kunnen houden? Zullen bewoners sneller geïrriteerd raken? We gaan het vandaag vast en zeker mee maken. Een nieuwe dag vol Utopia avontuur is begonnen!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *