Rode kruis actie zit er weer op

Rode kruis actie zit er weer op

De actie voor het rode kruis waar een aantal bewoners aan mee deden is vandaag geëindigd. Een aantal bewoners aten drie dagen lang enkel voedsel uit de voedselpakketten die het rode kruis ook verstrekt in Afrika omdat daar een dreigende hongersnood is. Het verliep niet zonder slag of stoot maar de bewoners hebben het drie dagen volgehouden. En nu de actie erop zit besluit Benjamin de groep bijeen te roepen voor een gezamenlijke afsluiting.
Zodra iedereen aanwezig is begint hij te vertellen. Ik vond het bijzonder om te ondervinden wat de gevolgen zijn van weinig eten. De honger had effect op mijn lichaam, het brein, spraakvermogen en de concentratie voegt hij eraan toe. Ook Gert-Jan vond het bizar om te realiseren hoeveel eens mens eigenlijk bezig is met eten gedurende een dag. Hier was hij nooit achter gekomen als hij niet met deze actie had meegedaan en had moeten leven op 100 gram rijst en 400 gram water. Alle bewoners die aan de actie mee hebben gedaan laten weten dat ze zich er bewust van zijn op de luxe manier waarop ze leven. Benjamin vraagt vervolgens één minuut stilte voor de 42 miljoen Afrikanen die op dit moment leven met te weinig eten…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *