Een evaluatie van de markt

Een evaluatie van de markt

De bewoners zijn centraal geweest en er zijn weer een aantal zaken besproken. Uiteraard werd de markt geëvalueerd. Hier lees je in het kort terug wat er zoal besproken is en via video kun je het gedetailleerder terugkijken.

Jessie roept iedereen bijeen om wat te bespreken over de markt. Zodra iedereen uiteindelijk zit begint hij te vertellen over de opbrengst. Dit is 13.500 euro aan winst. Echter moest er nog wel een kostenpost vanaf en blijft er 13.000 euro over. En wil weten of er nog zaken zijn die nodig zijn om nog meer winst te kunnen maken. Een nieuwe frituurpan wordt er geopperd. De bewoners hebben het verder nog over hoe het was tijdens de markt. Volgens hen was het geweldig en de bezoekers dachten er ook zo over. De sfeer was anders en goed. Natuurlijk waren er ook nog zaken die iets minder gingen. Zo waren er munten te kort en te weinig wisselgeld. Ramona heeft ook wat feedback, ze wil dat er wat meer met entertainment gebeurd. Niet iedereen is het daarmee eens, zo denkt Ruud dat de bewoners zelf al voor entertainment zorgen en was er voldoende muziek voor een leuke sfeer. Dan gaat het kort over de merchandise. Er moet een betere plek komen voor deze kraam. Billy oppert om het atelier als winkel te gebruiken. De meeste vinden dit een goed idee.

Ook krijgen bezoekers tijdens de markt een plattegrond waar alles goed op aangegeven staat. Ook staat erop waar de bewoners te vinden zijn. Gert-Jan laat vervolgens van zich horen, hij heeft een irritatiepuntje. Ik vind het frustrerend als bewoners komen vragen om pannenkoeken terwijl ik zelf ook geen tijd had om te eten. Bas neemt het woord over en vertelt dat hij wat besproken heeft over de foodtrucks. De bewoners zullen een percentage krijgen als deze trucks er komen te staan. Dit zullen er ongeveer 4 of 5 zijn en de eigenaren willen een derde tot de helft van de omzet zelf houden. Scheelt al wat werkdruk volgens Victoria.

Vervolgens worden er nog wat kleine zaken besproken. Zo laat Cees met moeite weten dat de bewoners niet te moeilijk moeten denken met betrekking tot eten en het verkoop ervan. Er waren fotografen ingehuurd en mogelijk komen er nog een paar bij. Echter zijn Jessie en Benjamin het hier niet mee eens. Do en Ramona denken daar toch anders over. Er is dan namelijk meer tijd voor de bezoekers. Billy verkoopt haar schilderij die ze geschilderd heeft voor haar ontgroening. Vanaf 100 euro mag deze weg.

Dan begint Jessie weer over geld. Het zakgeld zal meer worden. Het zal 150 euro in totaal zijn. Schulden worden eerst afgelost. Tevens is er nog een kasboek aangeschaft voor privé uitgaven. Alles dient eerst afgerekend te worden. De dag voor een centraal kan er aangegeven worden of je aanspraak wilt maken op extra geld en dat wordt dan bij het volgende centraal uitbetaald. Vervolgens noemt Jessie op wat elke bewoner ontvangt en daarmee eindigt het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *