Uitslag van het referendum: er komt geen plantaardig Utopia

Uitslag van het referendum: er komt geen plantaardig Utopia

En toen was het tijd voor de uitslag van het referendum gestart door Bas. Komt er nou wel of geen plantaardig Utopia met een veganistische levensstijl?

Bas loopt naar de brievenbus voor de uitslag. Eenmaal terug in de loods is het tijd om de uitslag mede te delen. Good luck roept Rowena. Bas gaat staan achter de lessenaar. Met beide handen houdt hij de zwarte envelop vast. Bas heeft voordat hij gaat beginnen vast een vraag voor de bewoners. Wie wil er met mij, ongeacht de uitslag, twee maanden lang een veganistisch dieet volgen? Een aantal handen gaan omhoog, waaronder die van Ramona en Victoria.  Daarna is het tijd voor de uitslag. Bas leest het volgende voor:  “De kijker heeft als volgt gestemd: 55% heeft tegen gestemd.”Kortom er komt geen plantaardig Utopia. De bewoners juichen, de meeste zijn opgelucht met deze uitslag. Billy reageert nu twee maanden vegetarisch te leven en Rowena geeft aan trots te zijn op Bas. Hij heeft toch zichzelf laten zien en heeft mensen aan het denken gezet. En het verschil is maar klein, vinden de bewoners. Bas laat weten zich goed te voelen. Ik had niet verwacht dat toch 45% ja zou stemmen voegt hij eraan toe. Ik hoop er toch veel meer mee bezig te zijn de aankomende twee maanden. Ramona benadrukt dat er geen verlies is. Er doen zeven mensen mee, je had voor het inzetten van het referendum al gewonnen. Jessie grapt dat ze tot maandag allemaal vegan eten. Er is niets anders. Rowena vraagt zich af of er bewust inkopen gedaan gaat worden. Dat deden we al antwoordt Cees. We kopen biologisch vlees. Ruud oppert om vlees bij boer John te kopen. De bewoners gaan er naar kijken. Ook zullen er wel meer academies volgen over dit soort vergelijkbare onderwerpen. Jessie sluit het gezamenlijke gesprek af door een applaus voor Bas. Bas laat weten niet teleurgesteld te zijn.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *