Centraal over hoe de bewoners nu verder gaan omdat Jessie en Boyd vakantie hebben

Centraal over hoe de bewoners nu verder gaan omdat Jessie en Boyd vakantie hebben

Tijd voor een centraal! Dit keer een centraal na alles wat er gisteren is gebeurd. Zo hebben Jessie en Boyd besloten naar de minimalisten te gaan na alle kritiek die ze gehad hebben over de winstverdeling.

Jessie opent het centraal met de financiën en vertelt dat er veel winst is gemaakt naar aanleiding van de opheffingsuitverkoop. En na de financiële update nemen Jessie en Boyd plaats op een stoel buiten de kring. De twee zijn namelijk met vakantie en Jessie zegt dat hij vanaf maandag ook de financiën niet meer zal doen. Billy en Ramona zijn de eersten die hun angst kenbaar maken, want buiten dat er geld moet worden verdiend is het van groot belang dat de financiële administratie goed wordt opgepakt. Jessie merkt op dat Jeroen het wel kan overnemen maar volgens hem is dat absurd. En omschrijft de boekhouding nu als een zinkend schip. Dit omdat Jessie alles heeft gecodeerd en niets heeft uitgelegd. Jessie antwoordt dat hij het hem wel wil leren maar volgens Jeroen is dit moment onmogelijk in zo’n korte tijd en onder deze omstandigheden. Vandaar dat er wordt geopperd om een boekhouder van buiten te raadplegen maar dit gaat natuurlijk wel weer gepaard met extra kosten.

Vervolgens komt de drankwinkel even ter sprake en op dat moment verlaten Jessie en Boyd het centraal. Niet veel later onderbreekt Jeroen het verhaal om te zeggen dat de bv ongezond is en failliet zal gaan als iedereen zijn zakgeld opneemt. Billy vindt het laf dat de hij dit nu zegt, achter de rug van Jessie en Boyd om. Daarnaast is ze van mening dat Jeroen zijn bewering niet op feiten is is gebaseerd. Inmiddels heeft ook Jessie lucht gekregen van Jeroen zijn statement en volgens hem is het lariekoek. Je roept maar wat Jeroen voegt hij eraan toe waarna hij samen met Boyd weer plaatsneemt op een leren stoel buiten het centraal. René neemt het woord en vertelt dat er in zijn ogen weinig mogelijkheden zijn voor nieuwe bewoners. Ik ervaar het huidige Utopia 4.0 als een samenleving waar de mensen die veel geld verdienen de dienst uitmaken. Ik vind Boyd en Jessie geweldige personen, maar denk dat zij zich heel anders zouden gedragen als ze niet zoveel geld zouden verdienen. Cemal stelt vervolgens voor om persoonlijke en zakelijke dingen gescheiden te houden. Die twee zijn Utopianen, geen koningen. Iedereen is hier gelijk vervolgd hij.Ik heb de crisis ook meegemaakt en ik ben blij met de huidige status van Utopia. Ik begrijp niet waarom de onvrede is ontstaan. Ik vind het jammer dat de trein van het succes is gesplitst. Karin grapt dat er aan de noodrem is getrokken. René vindt het op zijn beurt schrijnend dat er in Utopia waar gebouwd wordt aan de ideale samenleving sprake is van loondienst. Maar volgens Cemal proberen Jessie en Boyd juist andere bewoners de mogelijkheid bieden om te werken aan persoonlijke doelen. Het lijkt erop dat alleen Jeroen, Rob en René problemen hebben met de huidige gang van zaken en Boyd vraagt daarom aan hen om met een plan te komen. Inmiddels is ook Billy klaar met het gezeur en ze stelt voor om de relevante vergaderpunten weer op te pakken.

Het gesprek over de drankwinkel gaat verder en Kevin zegt dat Rob zijn handeltje alleen op vrijdag open zal zijn. Bewoners die willen drinken kunnen op vrijdag inkopen doen voor de aankomende week, en anders is het pech. Vervolgens komt de verantwoordelijkheid van de bar ter sprake. Jacco en Romy zijn nu de bewakers van de voorraad maar zij hebben afgelopen week zelf de regels overtreden. Billy oppert het idee om de koelkast te vergrendelen maar Bas vindt dit idee absurd. Hij vindt dat er iemand verantwoordelijk moet zijn die deze taak wel op een juiste manier kan vervullen. Romy mag tijdens evenementen achter de bar werken maar zal niet meer eindverantwoordelijk zijn. Deze taak neemt Billy vanaf nu op zich. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.2/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. annelies at 12:15

    je hebt kans dat die twee al flink hebben afgeroomd zodat er nog weinig in de kas of bv zit, als er nu eens boekhouder langs komt om alles eens goed door te lichten dan smoor je ook ale praatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *