De ondernemers willen accijns invoeren op alles wat ongezond is

De ondernemers willen accijns invoeren op alles wat ongezond is

Een nieuwe zonnige en vooral warme dag is aangebroken in Utopia. De ondernemers hebben alweer bij elkaar gezeten voor een vergadering. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten terug.

Cemal zit in pak al helemaal klaar voor de vergadering. Hij geeft het woord aan René die samen met hem verantwoordelijk is voor de financiën. De omzet van de afgelopen dagen was goed, alleen hebben de ondernemers te veel geld uitgegeven. Er volgt een lange uitleg over winstsleutels en financiële percentages, en de eindconclusie luidt dat er minder uitgegeven moet worden en dat iedereen zich daar nu echt bewuster van moet worden. Daarna wil Cemal graag van iedereen zijn of haar persoonlijke doelen horen. Zo weet iedereen waar hij of zij mee bezig is of naar toe werkt.  Een voor een vertellen de ondernemers wat hun doel is. Zo wil Karin graag een boek over haar eigen leven en denkt Fay erover na om haar ogen te laten laseren. Daarna volgen er gesprekken over waar de ondernemers hun geld mee willen verdienen. Jacco vertelt over zijn single en Jessie wil weer proberen een succesvolle koffielijn op te zetten. Billy wil haar broeken lijn luxer maken, Chipp zou wel een eigen plek willen. Als de gesprekken zich weer verplaatsen richting de persoonlijke doelen, wordt er veel gelachen en gegrapt. Billy heeft daar echter helemaal geen zin in en ze loopt boos naar buiten, waar ze haar frustraties uit bij Romy. Daar is toch helemaal geen tijd voor tijdens de ondernemersvergadering? Ik ben er klaar mee meldt ze aan haar mede bewoner. Wat later gaat ze toch weer naar binnen om de rest te volgen. Zo wordt er nog gesproken over accijns invoeren op alles wat ongezond zou zijn. Zoals bijvoorbeeld drank, maar of dat ook echt gaat gebeuren?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
  1. Ria at 11:23

    Het is net een kleuterklas loopt allemaal achter elkaar aan maar werken ho maar uitgeven dat is alles wat ze kunnen.In de maatschappij zouden ze wel anders piepen daar kom je nergens mee met hun leventje

  2. Hannah at 10:57

    Waar is de leuke, frisse, jonge Cemal gebleven van toen hij Utopia in kwam? Op de foto lijkt hij wel een oude man, inclusief “ouwe-mannen-kapsel+baard”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *