Utopia Duitsland faalt en is nep

Utopia Duitsland faalt en is nep

Utopia Duitsland ook wel bekend als Newtopia is gefaald. Het blijkt namelijk helemaal geen realityprogramma te zijn! Op de live streams was namelijk per ongeluk te zien en te horen hoe een productiemedewerker één uur lang overleg voerde met de bewoners. In dit gesprek werd er onder andere gezegd dat deze geheime besprekingen ook in de Nederlandse Utopia plaats vinden.

Tijdens de vergadering tussen de medewerkster van Talpa en de kandidaten werd onder meer gesproken over wat de kandidaten in de komende periode zouden moeten gaan doen. Zo opperde Talpa onder meer om een tattoo-shop te openen.Het was uiteraard niet de bedoeling dat de ontmoeting gefilmd zou worden, aangezien Utopia wordt neergezet als realityprogramma. Daarom vond de vergadering om twee uur ’s nachts plaats en stonden de camera’s ergens anders op gericht. Eén camera werd echter vergeten. Duitse kijkers hebben woedend gereageerd op het kijkersbedrog en de Duitse tv-zender Sat.1 is zelfs met een verklaring gekomen, waarin ze deze stap van producent Talpa zegt te betreuren. “Deze actie werd niet met Sat.1 besproken.” Volgens Sat.1 was de productiemedewerkster dronken. “Zulke gesprekken zijn niet in het belang van Sat.1”, aldus de zender, die maatregelen aankondigt. Duitse media noemen Newtopia nu ‘Faketopia’. Veel media suggereren dat Talpa wanhopig probeert om wat aan de dalende kijkcijfers te doen.

Bron mediacourant.nl

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 42    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. adriana46 at 20:40

  Ik vond de inwoners als zo ondernemend en zo bruisend met ideetjes. Blijken de ideeën van de regie te komen. (inwoners: neem maar een briefje uit de ideeënbus 🙁 ). Zat er eigenlijk wel in en ik vond het altijd verdacht ook dat als iemand een idee opperde dat er ook ineens allerlei hulpploegen klaar staan: tattoo lerares, studio etc. dat is 1 voorbeeld. Dus alles is al in een voorontwerp van de regie, ze hoeven enkel het sein start te geven zodra een inwoner met zijn/haar lumineuze idee komt. (not dus 🙁 ). Kon ook niet anders. In de Utopianen, zeker in de huidige, zit absoluut geen wilskracht, geen overleg, geen samenhorigheid en ideeën, daar waar ik dan nog wat waardering voor had.. dus ook niet.

  Voor mij ook weer een droom om zeep geholpen een zeepbel die uiteen spat 🙁

 2. Ruud at 17:27

  David Brigham14 april 2015 op 11:43 advies Talpa Duitsland: 15 Pioniers in de Newtopia zijn volledig belast hoe zij hun leven leiden. Wat we zien als een toeschouwer in de live gegevensstroom en in de dagelijkse afleveringen op de schermen, is reëel.
  In elke realityshow zijn deelnemers door de producenten van de show geadviseerd en gecontroleerd. Dit wordt gedaan in Newtopia – in de Nederlandse versie utopie – zeer terughoudend. De producent deze gelegenheid in tijden, waar de camera’s zijn uitgeschakeld, bijvoorbeeld tijdens onderhoudswerkzaamheden.
  Wij betreuren wat er is gebeurd gisteren nacht in Newtopia uit Talpa Duitsland. Het incident zal worden onderzocht en, indien nodig, passende maatregelen worden genomen.

 3. Ina at 12:30

  Wat een grap en 1 april ligt al achter ons.
  Dus mensen, stoppen met kijken en lezen. We worden hier in Nederland al vanaf 1 januari 2014 in het ootje genomen. Zouden de inwoners er ook nog voor betaald worden? Het minimum loon waarschijnlijk. Eén wordt er zeker wijzer van en dat is, meneer de … . juist ja!
  Maar heb altijd al gedacht dat je een beetje bijzonder moet zijn om in zo’n programma 24 uur per dag gefilmd te willen worden. Een mens moet toch wel erg laag willen vallen. Welke werkgever wil met dit soort mensen nog in zee? Stoppen met het programma is de enige optie!!!

 4. David Brigham at 11:43

  Stellungnahme Talpa Germany:
  Die 15 Pioniere in Newtopia sind vollständig selbst dafür verantwortlich, wie sie ihr Leben gestalten. Was wir als Zuschauer in den Live-Streams und in den täglichen Folgen auf den Bildschirmen sehen, ist echt.
  In jeder Reality-Show werden die Teilnehmer von den Producern der Show beraten und betreut. Dies geschieht in Newtopia – und in der holländischen Version Utopia – sehr zurückhaltend. Die Producer nehmen diese Möglichkeit zu Zeiten wahr, in denen die Kameras abgeschaltet sind, z.B. während Wartungsarbeiten.
  Wir von Talpa Germany bedauern, was gestern Nacht in Newtopia passiert ist. Der Vorfall wird untersucht und, falls notwendig, werden angemessene Schritte unternommen.

   • David Brigham at 15:08

    “(..) Wat we als toeschouwers te zien krijgen in de Live-streams en in de dagelijkse TV-afleveringen is echt. In elke Reality-show krijgen de deelnemers raad en zorg. Dat gebeurt in Neutopia en in het Nederlandse Utopia op een zeer terughoudende wijze. De producenten doen dat af en toe op momenten dat de cameras uit staan bijv. voor onderhoud. (..)”

 5. teetje at 10:35

  nu dat zal nu ook in nederland in goede aarde ontvangen worden dus het blijk dus show te zijn dan zullen de streamer van smullen opzeggen dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *