Cees, Gina en Rolf zijn genomineerd

Cees, Gina en Rolf zijn genomineerd

Dag 644 staat in het teken van de nominaties, vandaag is het tijd om te stemmen. Wie is er het minst geliefd en wordt genomineerd? Iedereen zit er klaar voor want omstreeks 12:00 uur begint het spektakel weer. De banken staan netjes opgesteld en iedereen is er klaar voor. Bjorn heeft de publieksstemmen gehaald uit de brievenbus en neemt het woord. Hij legt nog even de regels uit, de publieksstemmen krijgen we als laatste te horen.

Gabriëlle neemt het woord, ze geeft drie stemmen aan Rolf. Ik mis diepgang bij je en wederzijdse interesse. Zet je masker af  zodat we je echte Rolf kunnen zien die je bent.

Nicole heeft het opgeschreven, het komt niet als een verrassing. Één stem voor Cees, ik kan met iedereen door een deur maar krijgt deze omdat je meer naar het grotere plaatje moet kijken. Kijk wat minder naar het huishouden. Rolf voor jou ook één stem, hoog van de toren blazen heeft nog nooit iemand vooruit gebracht. De laatste stem gaat naar Mark in verband met de tactische spelletjes.

Naomi heeft het ook opgeschreven, ze vond het moeilijk. Mijn stemmen vonden al vast, een stem voor Gina. Probeer wat minder met Mark om te gaan. Ik heb je de laatste tijd weinig gezien alleen de laatste weken. En de laatste zijn voor Mark.

Stefanie geeft één stem aan Gina, er is een hele hoop heisa geweest. Mijn stem naar jou is hetzelfde als Naomi vertelt. Je bent down, veel met Mark en verander zoals je altijd was. De andere gaan naar Rolf. Je zegt van alles bij binnenkomst maar niets gezien.

Gina zegt dat ze op Bas stemt, we praten amper met elkaar. En daarna vond ik het moeilijk worden. Ik heb één stem voor Naomi, iets minder tuut tuut tuut. En de laatste stem voor Stefanie, je laat veel dingen vallen ook met het borderline.

Rowena staat er voor de eerste keer, ik vind het niet leuk maar het hoort erbij. Rolf drie stemmen voor jou, hetzelfde als Gabs en Stiff hadden gezegd. Je maakt het je soms moeilijk, en de afgelopen 2 3 dagen zag ik een andere jongen. Ik hoop dat je dat doorzet.

Rob vond het ook moeilijk, ik begin bij Rolf. We hebben goede gesprekken gehad en als ik je zie zie ik een lief jongetje met een grote mond. Ik denk dat er verbetering in zit, doe er wat mee. Ook je woorden kloppen niet helemaal, twee stemmen voor jou. De laatste stem gaat naar Cees, je hebt wel veel gedaan met de vorige stemmen. Maar je bent nog steeds te kritisch. Je staat het verst buiten de groep maar wel lof hoe je het opgepakt hebt.

Bas geeft Rolf één stem, ik wil wat meer van je zien. Gina krijgt twee stemmen, je gedragingen zijn anders dan dat je eerst deed. Ook de spelletjes word ik een beetje misselijk van.

Benjamin vindt het moeilijk zoals iedereen. Ik wil Stiff en Bas genoemd, ze zijn positief veranderd. Rolf je krijgt er van mij twee, je hebt verstand van veel dingen maar nul dingen die afgemaakt worden. Ik hoor je nu zeggen dat je niet naar huis wilt maar kijk waarom je stemmen krijgt. Gina één stem voor jou, je bent de laatste weken weer terug. En hoop dat je langduriger aanwezig blijft.

Wim geeft Rolf één stem, je bent niet eerlijk, arrogant en te zelfverzekerd. Maak af waar je aan begonnen bent. Mijn tweede stem gaat naar Mark, ik ken je niet meer zoals ik binnen kwam. Betrek je meer naar de groep. Mijn derde stem vond ik moeilijk, Rowena jij krijgt hem. Het geen wat je vertelde wat je wilde doen zie ik weinig van. Laat wat van je zien.

Mark wil wat duidelijkheid geven. Ik heb overwogen om tactisch te stemmen om Gina van de bank te houden. Ik heb open kaart gesproken met Stiff, dit is een eigen leven gaan leiden. Er zijn dingen gezegd die niet waar zijn. En ik ben weer terug bij mijn eerste keus. Drie voor Rolf, iedereen mag eigenlijk blijven. Maar als nieuweling ben je niet verzekerd van lang verblijf. Je hebt neit veel gebracht. Het moestuintje, horeca runnen hoeveel gasten heb je gehad? Samen een potje darten is gezellig maar liever niet lullen maar poetsen.

Cees vond het lastig deze keer, ik wil terug naar de vorige stemming. Stefanie is van dat moment behoorlijk veranderd. Hou dat vast! Naomi jou geef ik geen stem, je bent aardig en lief en geen prinsesje meer. Dan blijft er voor mij Rolf over, we hebben de nodige aanvaringen gehad. Je bent stront eigenwijs, ik zie geen verandering. Laat je bed uit, krant lezen, onderuit gezakt en doet weinig. Twee stemmen voor jou. En de laatste gaat Gina, ik heb toch gemeend om tactisch te stemmen. Ik wilde kijken of ik dan niet op de bank zou komen. Ik heb niets tegen je maar er zijn ook dingen waarvan ik denk dat je afspraken niet altijd na komt.

Rolf zelf aan het woord, wauw zegt hij. Ik had het wel verwacht, ik vind het bloed irritant. Ik ben hier binnen gekomen om de ideale samenleving neer te zetten. Ik heb misschien teveel van mijzelf laten zien wat afgezwakt is. Ik zal de feedback op pakken. De ideale samenleving voor mij zit geen negativiteit in. Dat merk ik bij één persoon, Cees ik geef jou drie stemmen. Je zou kritisch naar jezelf kunnen kijken maar heb het niet gezien. Kritiek geven naar andere mag, maar negatieve kritiek kom je niet verder mee.

Ivan vindt het tactische stemmen niet fijn. Dat is ook wel te merken, verbeter jezelf. De volgende keer krijg je drie stemmen van mij Cees. Dat is geen ideale samenleving! Dat beloof ik je nu alvast, dat is niet tactisch, het hoort hier niet. Ik ben hier niet voor een f*cking spelletje! Rolf je krijgt één stem, je hebt veel kwaliteiten maar benut deze. Verder vind ik het heel moeilijk, Mark. Je hebt veel voor Utopia betekend. Sinds dag één dat je hier bent, wacht even… Ivan neemt een slokje met een flinke brok in zijn keel. Vanaf dag een heb je moeten zwoegen Mark, samen met Gio een struggel. Je hebt de financiën goed op een rijtje gezet. Isabella het constante ruzie, en met mij te kampen gehad omdat je Rienk naar huis had gestuurd. En met Vanessa ook niet de makkelijkste tijd gehad. De laatste tijd ben je aan het vechten voor de liefde en ook een trouwe vriend. Daarom valt de stemming zo zwaar, ik stem voor de tweede keer waarvoor ik geef. Ook vechten kent zijn grenzen en deze is bereikt op het moment dat je een beslissing genomen hebt ten nadele van een ander. Ik hou er niet van als er spelletjes gespeeld worden.

Bjorn vond deze stemming ook moeilijk. Ik ben gaan denken wat belangrijk is, ga ik vol of verdelen. Ik ben gaan praten en dat heb ik ook gedaan. Ik ga vol op Rolf, je krijgt er drie. Je hebt ervoor gezorgd dat ik erin bleef. Maar de dingen die je zei en liet zien en heb gezegd ik hoop dat je zegt wie je bent. Ik hoop dat je er iets mee doet en de echte Rolf laat zien.

Dan de publieksstemmen, de eerste stem gaat naar Rolf. De tweede gaat naar Gina en de laatste publieksstem gaat naar Cees.

Dit betekend dat Cees, Gina en Rolf zijn genomineerd, morgen zullen twee van de drie potentiële bewoners Utopia betreden. Één van hen blijft over en zij mag bepalen wie van de genomineerden Utopia mag verlaten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 3.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 24 reacties op dit artikel
 1. Tony at 18:02

  Jammer, dat Mark , onze Bonobo-aap, er toch weer niet uit heeft.
  Hij heeft de boel alleen maar belazerd…….zielepoot !!!!!!!!!!

 2. Hortence at 19:33

  Goed voor Gina ,dat ze op de schopstoel zit.mark.heeft geen ruggengraat vanaf die Gina bij hem is.Als die man van Mona komt om spullen te brengen voor Mark,voor zijn patatzaak is Gina altijd goed gekleed en zit haar haren goed.Kan Mark ,niet zien dat Gina zich voor die man uitslooft.

 3. anneke g at 15:29

  Ivan zegt niet hoeveel stemmen hij geeft ik zie wel dat hij zegt 1 stem voor Rolf maar geen ander persoon hij zegt wel Mark maar niet hoeveel en als hij wel 2 stemmen geeft heeft Mark er ook 6 Maar Cees heeft van de bewoners 5 stemmen gehad (6 met de thuis stemmers) en Mark dan 6 van de bewoners dus hij moet ook op de bank komen
  Hoop dat ze hier op terug komen het moet wel eerlijk gaan

 4. joze at 13:35

  Gea. Ik ben gaan tellen en inderdaad, mark heeft er ook 6.
  Dat de publieksstem dubbel zou tellen, heb ik nog nooit gehoord.
  Dus volgens mij moet mark ook op de bank zitten.
  Maar helaas, er klopt zo veel niet in utopia, toch.

 5. gea at 12:58

  Volgens mij klopt er iets niet in de optelling of ik moet het verkeerd zien. Rolf heeft 24 +1 stem, Gina heeft 6+1 stem, Cees heeft 5+1stem, maar Mark heeft 6 stemmen dan zou Mark toch ook op de bank moeten zitten. Of telt zo’n publieksstem anders. Want dan zou Cees misschien niet eens op de bank zitten. Ik hoop wel dat ze goed geteld hebben.

  • Therese at 21:16

   Hoi Gea , Ik dacht al dat ik niet meer tellen kon want ik kwam net als ook zo uit dat Mark en Cees samen derde op de bank waren.
   Ik denk dus WEER VRIENDJES POLITIEK , ik hoop nu zeker dat die gina gaat , gaat mark er hopelijk achteraan.

 6. MariaBora at 12:42

  Als iedereen zo eerlijk zou zijn met het verdelen van z.n stemmen had Ivan ook wel stemmen gekregen, het is nu toch wel met enige zekerheid te zeggen dat de meeste mensen bang zijn van Ivan. Veronderstel dat er iemand 3 stemmen op Ivan zou geven, nou dan is met zekerheid wel te zeggen dat de loods enkele tientallen meters te klein zou zijn.
  Volgende keer zo stemmen dat het een dag van te voren op een briefje wordt geschreven, zonder naam van wie het is, en dat in een grote pot doen en in de kluis, moet je opletten hoe anders de stemmen verdeeld zullen zijn, maar wel eerlijk. Zoals het nu gaat is het: als jij op mij stemt stem ik op jou, en vooral bang zijn.

  • Mjo at 12:57

   @MariaBora. Je draagt hier een puike oplossing aan, om voortaan niet meer “bang” te zijn om echt te stemmen op wie je daadwerkelijk wilt stemmen, zonder er achteraf op aangekeken te worden met alle gevolgen van dien.

 7. Mjo at 12:41

  Na het stemmen volgt nog dit: (Bron: UtopiaGekte)
  Direct na de nominaties praat Cees vooral over de uitbarsting van Ivan. Hij was hartstikke woest en uitte dat richting Cees omdat hij tactisch stemde. ”Waarom doe je nou zo kwaad”, vraagt Cees aan Ivan. ”Omdat ik hier mijn vriend twee stemmen geef en dan ga jij tactisch zitten stemmen. Ik weet genoeg Cees, ik weet genoeg. Ik ga niet over de rug van een ander tactisch stemmen om mijzelf in een betere positie te brengen. Dat zou ik nooit doen”, zegt Ivan op een schreeuwende toon. ”Je hoeft niet zo te schreeuwen tegen mij”, moppert Cees die te horen krijgt de volgende keer drie stemmen te krijgen. ”Schaam je. Schaam je! Je weet dat jij de volgende maand van drie stemmen verzekerd bent”, laat Ivan weten.

  Haha, buiten dat ik vind dat Ivan helemaal gelijk heeft, hoeft hij dit natuurlijk niet zo schreeuwerig en misschien op een agressieve toon te zeggen. Maar ja, dat is Ivan, die zijn emoties weer eens niet de baas is. (zoals Prem afgelopen dag ook al aangaf tijdens het debat) Dit is de valkuil van Ivan.

  Maar dat Ivan in dit geval alleen boos is op Cees, terwijl er meerdere tactisch hebben gestemd, komt mede, doordat Cees niet al te slim is geweest, zelfs een beetje dom (woorden van Maxima) , om letterlijk te zeggen, IK CITEER: mijn 3de stem is voor Gina, alleen maar om te voorkomen dat ik (Cees) zelf niet op de bank kom.

 8. Yvon at 12:36

  Sluit mij natuurlijk bij Mjo aan,jij hebt alles gezegd !!blij dat Cees op de bank zit terecht !!!!!wat Rolf betreft,weet ook niet of het beter zou zijn als hij eruit zou gaan,heeft blijkbaar geen enkel aanknooppunt meer,of hij zich nog werkelijk op zijn gemak voelt in Utopia ?
  Wat Naomi ’s stemmings argument was tov Gina vond ik wel zo…wie was er altijd bij gio..de pot verwijt de ketel.
  Hoop dat Ivan het vol houdt en inderdaad,als Cees blijft hem volgende keer 3 stemmen geeft .
  Maar Cees zal hem wel weer weten te overtuigen.
  Hopelijk komt er een verstandig meisje in,die Cees zijn geniepigheid doorziet

  • gea at 13:06

   Ik heb ergens gelezen dat die Renske wel met Cees zou kunnen omgaan , hopenlijk dat zij zich nog bedenkt als zij erin komt.

 9. joze at 12:32

  Ik vind dat tactisch stemmen wel mag,om zelf niet op de bank te komen.
  Waar ik niet tegen kan, is dat mark zo gemeen bezig is geweest en niet
  op de bank komt. Bjorn, Gabrielle , Mark en Rowena vind ik de grootste
  huichelaars, 3 stemmen op Rolf om redenen waarbij ze normaal 1 stem
  zouden krijgen. Van Cees en Rolf 3 stemmen op elkaar was te verwachten.
  Maar bij de publieksstemmen klopt er volgens mij weeeeer iets niet.
  Volgens de sites zou er veel op Mark gestemd worden, toch krijgt Rolf er 1.
  En Cees staat in de poll’s altijd vrij hoog, dus hoe komt hij dan aan die stem?
  Toch weer die “overheid” ?!!

 10. Hyl at 12:15

  Ivan ,er hebben er meer tactisch gestemd alleen cees gebruik het woord, dus jij bent net eerlijk King, en je Queen volgt jou precies, want tegen jou ingaan mag niet en durf ze niet
  Ivan, jij krijgt de volgende x mijn publieksstem!!!!!!

 11. Mjo at 12:11

  Thom bedankt voor je snelle verslag. 🙂 En sorry voor mijn eerdere opmerking. 🙂

  Ik geef Ivan in deze gelijk, over en met het tactisch stemmen. Maar ja, wat Cees had willen voorkomen of had willen bereiken, (om niet op de bank terecht te komen) door tactisch te gaan stemmen, is dus mislukt. Net goed.

  Dat Rolf 3 stemmen aan Cees geeft, was te verwachten. Hiermede is Rolf ook de enige eerlijke met z’n (3) stemmen aan Cees. Vele inwoners klagen steen en been over Cees, maar geven hem vrijwel geen stemmen. Hypocriet dus, maar is ook weer zooooooooo typisch Utopia.

  Hopelijk komt er een nieuwe bewoonster die straks, als ze moet gaan kiezen wie er vertrekken moet, niet in de gladde verhaaltjes van Cees trapt. En ook niet teveel haar oren laat hangen door verhaaltjes van de andere inwoners, die beslist, denk ik zo, ook nu weer Rolf in een kwaad daglicht willen zetten. Ik hoop dus op een meid met courage en die haar rug recht houdt. En afgaat op haar eigen indrukken, mening en (onderbuik)gevoel.

  Van de ene kant vind ik het jammer voor Rolf, dat hij zoveel stemmen heeft gekregen, maar van de andere kant is het misschien voor Rolf goed of zelfs beter als hij moet vertrekken, want blijkbaar is er voor Rolf weinig eer te behalen in Utopia.

 12. Hannah at 12:05

  Ivan werd heel boos op Cees vanwege het tactisch stemmen. En beloofde hem de volgende keer zijn drie stemmen. Het is voor hem geen spelletje.
  Wat vinden jullie? Zou je bij het stemmen tactisch mogen stemmen zodat je zelf niet op de bank komt?
  Zelf zie ik (als kijker en buitenstaander) Utopia als een spel en zou dat geen probleem vinden. Maar ik begrijp Ivan eigenlijk ook wel, vanuit het gemeenschapsgevoel kan dit niet.

  • Mjo at 12:20

   Tactisch stemmen is ieders goed (democratisch) recht natuurlijk. Maar als dat iedereen gaat doen, om te voorkomen dat ze op de bank terecht komen, tja dan is het einde zoek.
   Waarom zouden ze dan nog überhaupt moeten stemmen. Maar doordat meerdere tactisch gestemd hebben, heeft in mijn ogen Rolf die buitenproportioneel aantal van (25?) stemmen gekregen. Of dat nu zo eerlijk is………………… Ik vind dus van niet.

   Daarom ben ik het ook helemaal eens met wat Ivan zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *