Het centraal van 30 november

Het centraal van 30 november

Tijd om weer wat te bespreken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 30 november terug.

Opening centraal
Mark opent het centraal en vertelt aan de groep dat hij er voor gaat zorgen dat iedereen € 200,- basisloon gaat krijgen. Mark en Ivan willen de voorraad gaan meerekenen in de liquiditeit. De afgelopen tien dagen is er goed gepresteerd door de groep. Ivan roept ook nog even de groep op de focus te richten op huidige projecten. Zo kan bijvoorbeeld de nieuwsbrief opgepakt worden. Benjamin gaat deze taak op zich nemen.

Kerst
Nicole roept de bewoners op om kerstfoto’s te gaan maken, maar dat blijkt nog een lastige klus met de komende nominaties. Ook moeten er kerstmutsen komen. Nicole vertelt ook nog over de kerstpakketten die zij heeft gemaakt. Je hebt een luxe versie voor € 30,- of een basispakket voor € 15,-.

Kerstmarkt
Bjorn vertelt over de markt. Hij wil graag een koor en er komt een kerstman met zijn elfjes. Bjorn wil deze week alles afronden. Ook wordt het terrein mooi aangekleed.

Nieuwe inwoners
Ivan heeft iets bedacht voor de nieuwe kandidaten. De twee potentiële Utopianen moeten een campagne gaan bedenken voor de komende kerstmarkt. Volgens hem laat dit goed zien wat voor vlees zij in de kuip hebben. Ook wil Ivan ze het spel van Bjorn laten spelen, waardoor de nieuwe bewoners met iedereen moeten gaan praten.

Schilderijen Nicole
Nicole vertelt dat haar schilderijen op de webshop staan. De nagelstudio is weg voegt ze eraan toe. Ook wil Nicole een workshop schilderen organiseren. Vijf bewoners doen met haar mee.

Kleding
Gina haar kledinglijn is nog steeds te koop. Ook gaat ze meer reclame maken voor de weaves en extensions die zij kan zetten.

Webshop en eindjeaarsbal
De bewoners klappen eerst voor de nieuwe webshop. Het ziet er heel mooi uit. Daarna vertelt Bjorn over het eindejaarsbal. Er komt een pianobar die je alles speelt wat zou willen.

Zangles & stageperformance
Rowena vertelt dat zij extra hulp wil gaan inschakelen voor de live in de loods met Bjorn. Mark haakt hier enthousiast op in. Hij wil gaan ook gaan zingen en geeft meteen een voorproefje. De andere mannen haken enthousiast in.

DJ-cursus
Bjorn wil een DJ-cursus gaan organiseren. Ook mensen van buiten de poorten kunnen zich hier voor opgeven. Zelf doet Bjorn ook mee!

Klimaattop
Armanda vertelt over de klimaattop die vandaag begint in Parijs. Om daar extra aandacht op te vestigen komt er vandaag iemand een wereldbol op haar gezicht schilderen. Als er een paar mensen zijn die het ook willen doen dan kunnen ze aanhaken, aldus Armanda.

Face en kerstmutsen
Bas vertelt dat hij een vijverpomp wil bestellen voor € 90,-. De groep is akkoord. Ook vertelt hij over Face. Het gaat beter, maar voorlopig komt hij nog niet terug.  Daarna wil Bas nog iets zeggen over de kerstmutsen. Hij wil niet dat de bewoners nu  na de Mama Cash-actie verkeerde kerstmutsen kopen. Nicole vertelt dat ze er goed onderzoek naar gedaan heeft. Ook zijn T-shirt van de bewoners nu ook al fair trade. Waneer Armanda oppert dat de kerstmutsen in de foto’s worden geshopt, raakt Ivan geirriteerd. Er wordt al heel veel gedaan en hij heeft het idee dat er maar wat geroepen wordt. Armanda is verbaasd over zijn heftige reactie. Ze mag er toch wel naar vragen? Nicole haalt fel uit naar Bas. Zijn bril is volgens haar ook niet fair trade.

Sinterklaas
Woensdag gaan de bewoners Sinterklaas vieren. Ze gaan voor elkaar een gedicht schrijven. Ook mogen ze iets voor elkaar maken maar het mag geen geld kosten. Ook vertelt Cees over zijn verjaardag. Kaarten kunnen nog steeds gekocht worden. Er moeten foto’s uitgezocht worden voor het kwartenspel en er moet een doosje uitgezocht worden vertelt Cees. Ook dringt Cees aan op het maken van twee verschillende foto’s. Eén voor de kerstkaart en één voor de handtekeningenkaart.

Weg met de snorren!
De mannen krijg een compliment over hun snorren. Vanavond gaan ze eraf.   Daarna neemt Benjamin het over, hij is bezig met de teksten op de webshop, vanmiddag heeft hij een afspraak met een groothandel en hij heeft hele leuke post gehad. Ook heeft hij contact met Stichting Heppie over Sinterklaas. Dit gaat woensdag gebeuren.

Nasleep
Ivan vertelt Boos aan Rowena wat hem stoort. Volgens hem was het judgemental wat Armanda en Bas doen. Ook Nicole is kwaad, ik wordt er zo moe van zucht ze. Jij zoekt toch ook niet uit waar je zonnebril vandaan komt zegt ze kwaad tegen Bas. Bas antwoordt droog die actie niet gestart te hebben. Nicole is pissig en loopt boos weg. Benjamin neemt het op voor haar. Bas geeft aan dat hij zelf niet heilig is, maar hij vindt het krom om zo’n actie te starten en vervolgens goedkope kerstmutsen te gaan kopen. Benjamin geeft aan dat het heel moeilijk is om alles goed te doen voor een betere wereld. Dan moeten de bewoners ook geen kaarten printen of dan moet Bas nooit meer in een auto stappen. Benjamin is het wel met Bas eens, alleen hij vindt het vervelend dat hij nu een schuldgevoel krijgt aangepraat door de twee veganisten.

Maatschappelijk betrokken & einde centraal
Bas lost het akkefietje meteen op met Nicole. Niet zo in je emotie naar mijn toe komen zegt Bas. Nicole geeft aan dat zij zich ergert aan de houding van Bas en Armanda. Zij is er al tijden mee bezig en ze heeft er ook onderzoek naar gedaan. Ze vindt het bij ieder product belangrijk dat dit verantwoord gemaakt is. Dus ook de kerstmutsen. Bas geeft nog één keer aan dat het in het centraal overkwam alsof de bewoners gewoon zo goedkoop mogelijk een muts wilden aanschaffen. Daarna lijkt de ergste spanning tussen deze twee weer voorbij. En eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. gea at 16:43

    Als ze bij Armanda een wereldbol op haar gezicht gaan schilderen, krijgen we wel een vertekend beeld van de wereld met zo’n smal smoeltje. En wat voor verschil zal het zijn als de snorren eraf gaan, ze laten toch hun baard weer groeien. Wat voor bedoeling heeft Bas eigenlijk met die afschuwelijke zonnebrillen!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *