Het centraal van 19 mei

Het centraal van 19 mei

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle punten van het centraal die besproken zijn op 19 mei.

Opening centraal
Het centraal begint iets later dit omdat Cemal een brief ontving van zijn biologische vader. Bas is vandaag de procesbegeleider en Ramona begint als eerste wat te vertellen.

Groepsactiviteit
Ze stelt voor dat de bewoners een groepsactiviteit houden, zodat ze wat dichter naar elkaar kunnen groeien. Victoria vindt dit een goed idee en zegt dat Ramona dit zeker moet gaan organiseren. Cees valt haar bij en vraagt zich af of het niet vanavond al zou kunnen, maar dit past niet meer in het programma van vandaag.

Financiën
Jessie begint over de financiën en sluit af met een positieve balans van 1.800 euro. Maar fase twee van zijn financiële plan is nog lang niet bereikt. Benjamin wil weten hoe hij dit proces wil gaan bevorderen en Jessie antwoordt dat er evenementen op de planning staan waar hij op rekent.

De vader van Cemal
Een aantal week geleden heeft Cees Cemal geholpen met het schrijven van een brief aan zijn biologische vader. Vandaag heeft hij een reactie ontvangen en dit deelt hij met de groep. Hij wil iedereen bedanken voor hun steun en Cees in het bijzonder. Vervolgens leest hij de brief voor. Na het voorlezen applaudisseren de andere bewoners. Cemal laat weten dat hij een brief terug gaat schrijven en hij hoopt dat hij zijn biologische vader ooit in het echt kan ontmoeten.

De zwarte doos
Bas staat op en gaat voor de groep staan. Hij legt uit dat de kaartverkoop voor de aankomende evenementen stroef verloopt. En legt ook uit dat dit komt door angst. Angst voor dictatuur en angst voor de inhoud van de zwarte doos. Ik wil de knoop doorhakken en een einde brengen aan de spanning van de zwarte doos. Vervolgens vraagt Ruud toestemming van de groep en dat krijgt hij. Ruud springt op tafel en stampt op de zwarte doos. Hij pakt de kapotte doos op en gooit hem in de openhaard. De andere kunnen hun ogen niet geloven, want nu weten ze nog steeds niet wat de inhoud is. Romy loopt naar het vuur en probeert te redden wat er te redden valt, maar tevergeefs. Wat de bewoners niet weten is dat de echte zwarte doos veilig ligt opgeborgen in de werkschuur. Ruud en Bas hebben gisteren namelijk een replica gemaakt die zij zojuist in het vuur hebben gegooid. Als grap.

De zwarte doos 2.0
Na het verbranden van de zwarte doos loopt Ruud naar buiten om de echte zwarte doos te zoeken. Ondertussen praat de groep verder over het referendum en na enkele minuten komt Ruud weer terug. De bewoners zien dat hij een zwarte doos in zijn handen heeft en het kwartje valt. Ze zijn in de maling genomen. Vervolgens zet Ruud de doos op tafel en de bewoners kijken aandachtig toe. Ze wachten op het moment dat hij de doos opent, maar dit doet hij niet. Ruud gaat daarentegen weer op de bank zitten en doet alsof er niets is gebeurd.

Arjuna
Ramona zegt dat zij een probleem heeft. Ze is inmiddels ruim 27 kilo afgevallen en deze goede lijn wil zij doorzetten. Ze vertelt echt dat Arjuna volgende week waarschijnlijk voor de laatste keer langskomt. Omdat er geen geld meer is voegt ze eraan toe. Ook laat ze weten dit lastig te vinden en daar komt ook nog eens bij dat Gabriëlle weg is. Als Arjuna niet meer langskomt dan valt er nog een grote steunpilaar weg. Jessie steekt zijn vinger omhoog en zegt dan dat hij niet achter deze keuze staat. Wanneer is dit besloten? vraagt hij door. Jessie wil dat Arjuna na volgende week nog steeds blijft langskomen om te sporten. Hier zal simpelweg geld voor moeten worden weggelegd, vindt hij. De andere bewoners willen ook graag dat Arjuna blijft langskomen, maar hebben er ook vertrouwen in dat Ramona het zonder Arjuna kan. De keuze is aan jou sluit Rob af.

Utopia The Game & einde centraal
Gert-Jan vertelt dat hij wil proberen om een digitaal Utopia spel te lanceren. Een spel waarbij smartphonegebruikers hun eigen Utopia kunnen bouwen. Bas voegt eraan toe dat hij vanmiddag contact zal opnemen met een app-ontwikkelaar. En daarmee sluit het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *