Het kas systeem gaat weg

Het kas systeem gaat weg

Tijd voor weer wat Utopia nieuws. Het is namelijk even geleden dat we iets voor je geschreven hebben. De bewoners hebben vandaag een centraal gehad over het kas systeem. Deze gaat namelijk weg. Andere besproken zaken lees je hier ook terug.

De ochtend begon met een zogenaamde ochtendsessie. Alle bewoners waren er, althans de meeste. Deze sessie wordt geleid door Jessie. Maar Rob ontbreekt en Cees vraagt dan ook waar hij is. Op zijn bed antwoordt Jessie. De bewoners beginnen als eerste over de Utopia markt. Het is de bedoeling dat de bewoners en de standhouders in klederdracht rond zullen lopen. Ruud benadrukt echter dat mensen zich niet verplicht moeten voelen. Het is niet verplicht, ook niet voor bezoekers. Je kunt er echter wel een schoonheidsprijs mee winnen, een overnachting in de B&B.

Vervolgens krijgt Ramona het woord om te vertellen over haar theatervoorstelling. Het zal gaan over haar zoektocht naar de liefde. Het wordt een komische show met een serieuze boodschap. Drie kwartier duurt de voorstelling legt ze verder uit. Ze vindt het wel spannend, omdat het gaat over haar persoonlijke verhaal. Ik ben een sterke vrouw, maar van binnen ben ik heel klein benadrukt ze. De voorstelling is aankomende zaterdag 11 juni en de kaartjes kosten vijf euro per stuk.Na de voorstelling kunnen de gasten nog langs Baas Beach. Daar organiseert Bas namelijk een after-party en hij zorgt zelf voor de muziek. R&B is het thema.

Vervolgens wordt de agenda doorgenomen en wordt er gesproken over de merchandise. Vanaf nu komen er bij elke markt unieke collector’s items beschikbaar, zodat bezoekers deze kunnen verzamelen. Tot slot legt Benjamin uit dat mensen nog steeds schoenen kunnen doneren voor de vluchtelingen op Lesbos. Daarna is het even pauze. En wordt onder aanvoering van Jessie de tafel opgeruimd waar hij zich aan ergert.

De bewoners nemen weer plaats en Bas haalt een presentatiebord tevoorschijn. Hij presenteert een plan om de kas te slopen en een vogelparadijs te bouwen. Bas heeft al een plattegrond getekend en een financieel plan opgesteld. Hij wil de ene helft financieren met behulp van het dierenfonds en de andere helft door middel van de B.V. Ook de schommelstoel zal een klein stukje worden verplaatst, zodat je langer in de zon kunt zitten. De bewoners vinden het een mooi idee en geven toestemming. Wanneer gaan we starten? vraagt Victoria. Bas wil vandaag beginnen met het slopen van de kas en het doel is om het vogelparadijs al voor de aankomende markt klaar te hebben.

Na het idee van Bas komt de troep in Utopia weer ter sprake. Er staat servies verspreid in de loods en er slingert afval op het terrein. Na een feest blijven er spullen staan en niemand neemt de verantwoordelijkheid om het op te ruimen. We hebben een feestje gehad en de draaitafel staat er nog legt Gina uit. Jessie wil hier nog aan toevoegen dat er een aantal mensen heel hard hebben gewerkt tijdens de opening van Baas Beach en een aantal niet. Dat is altijd zo voegt Jessie eraan toe. Vervolgens legt hij uit dat wanneer een evenement is afgelopen, het niet gelijk betekent dat de werkzaamheden klaar zijn. Er moet namelijk ook worden opgeruimd door iedereen. Benjamin vindt het opvallend dat er een aantal mensen zijn die hun mond opentrekken in het centraal, maar zelf hun troep niet opruimen. Begin bij jezelf voegt hij eraan toe. Ook Gert-Jan irriteert zich ook aan het nalatige gedrag. En legt uit dat hij gisteren met een grote groep bewoners bij Baas Beach heeft gezeten. Toen iedereen naar binnen ging keek niemand achterom om wat troep op te ruimen. Ondertussen wordt de discussie steeds grimmiger. Cemal besluit om Cees het woord te geven. Hij zit namelijk al een tijd met zijn vinger omhoog en is tevens Hoofd Facilitaire Dienst. Cees legt uit dat zijn functie niets voorstelt, omdat iedereen boos wordt als hij iets zegt. Toch heeft hij een tip voor zijn mede bewoners loop nooit met lege handen. Zie je iets? Pak het op en neem het mee. Ruim ook je eigen spullen op. Als we daar eens mee beginnen dan is er geen discussie en blijft alles spik en span voegt hij eraan toe. Vervolgens loopt de discussie langzaam ten einde maar weinigen hebben er vertrouwen in dat het nu wel schoon blijft. Jessie stelt voor om in ieder geval na het centraal een grote schoonmaak te houden.

Cees vertelt vervolgens dat hij volgende week bezoek krijgt van Jan Slagter. Hij komt langs om hem te helpen met zijn presentatie skills. Maar Cees heeft nog meer nieuws, namelijk; La Dolce Utopia. Een Italiaans evenement dat op 11 september zal gaan plaatsvinden in Utopia.

Tijdens de opening van Baas Beach was er een groep exotische danseressen aanwezig. Do vertelt dat zij nogmaals langs zullen komen om de bewoners salsa les te geven. De vrouwen zullen meedoen, maar ook de mannen mogen lekker mee dansen. En daarmee eindigt de bespreking.

 
 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *