Bewoners pitchen voor een nieuwe bestemming van het kippenhok

Bewoners pitchen voor een nieuwe bestemming van het kippenhok

Alle bewoners mogen vanmiddag een idee pitchen voor de bestemming van het kippenhok. De groep komt bij elkaar.

Demi en Fay beginnen als eerste pitcht als eerste hun idee. Zij willen van het kippenhok een creatieve ruimte maken, waar zij meerdere dingen kunnen doen. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld vloggen, maar kunnen ze er ook hun fans die de meet&greet hebben gewonnen ontvangen. Daarnaast willen de twee er hun sieraden en polaroidfoto’s maken, maar ook zouden ze het leuk vinden om de kinderfeestjes weer te organiseren in Utopia. Dit zou ook in die ruimte kunnen. De twee sluiten af met de drie doelen van de nieuwe ruimte creatief zijn, een eigen ruimte en geld verdienen.

Als tweede is Beau aan de beurt. Ze begint haar pitch met te vertellen dat ze veel zin heeft om te beginnen met een eigen project. Samen met Billy heeft ze een idee voorbereid. Het idee is The escape of Utopia, een escaperoom waar mensen binnen 60 minuten uit moeten ontsnappen door het doen van opdrachten en puzzels. Het project heeft een eenmalige investering nodig, maar zal daarna op lange termijn kunnen worden gebruikt. Om haar idee beter te omschrijven laat Beau verschillende voorbeelden zien van escaperooms, en vertelt ze welke thema’s allemaal mogelijk zijn.

René is de volgende. Zijn idee is T kroegie op de hoek een bruin café waar de bewoners zich kunnen vermaken. Er zal een bar zijn, een podium, spelletjes, een muziekinstallatie, van alles om de bewoners te vermaken. Maar dat is niet alles: want de kroeg zal ook om te bouwen zijn tot escaperoom. En met die uitspraak is René’s presentatie klaar.

Jessie vat samen wat er in de drie pitches is gezegd en vertelt dat hij denkt dat er een oplossing is. Als de kroeg en de escaperoom gecombineerd kunnen worden in het kippenhok, kan de tweeling een rustige ruimte krijgen in de suite. Op die manier kunnen alle ideeën gecombineerd worden. Ook Beau vindt het een leuk idee om te combineren alleen als het technisch allemaal mogelijk is. Morgen komt er iemand langs om te praten over de escaperoom, dus dan zal duidelijk worden of een combinatie überhaupt mogelijk is.

De groep besluit vervolgens te stemmen. Morgen als er meer duidelijk is over de escaperoom, kan dan gekeken worden of het gecombineerd kan worden. Het idee van vandaag wint, maar als er een combinatie mogelijk is, dan heeft dat de voorkeur. Allereerste wordt er gestemd op de creatieve ruimte van Demi en Fay. De twee stemmen op zichzelf, maar zijn de enige die stemmen voor de creatieve ruimte. De escaperoom krijgt meer stemmen, maar Bas grijpt in. Ik heb het kippenhok gebouwd, dus ik vind eigenlijk dat ik mag beslissen voegt hij eraan toe. Ik vind het onzin om al te stemmen terwijl nog niet duidelijk is of het gecombineerd kan worden. De groep belandt weer in een discussie, en meerdere mensen lopen weg. Ondertussen ontstaat er buiten ook een verhitte discussie, over waarom er wel of niet gestemd wordt. Binnen is de sfeer lacherig en gaat de groep ook uit elkaar. Maar wat er nu met het kippenhok gaat gebeuren blijft nog onduidelijk…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. Zomaar een lezer at 10:05

    Waar halen ze het geld vandaag om een escape-room te maken. Daar heb je toch kennis van buitenaf en materialen voor nodig. Dat kost toch ook geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *