De boekhouder komt langs in Utopia

De boekhouder komt langs in Utopia

Afgelopen avond gebeurde er nog van alles in Utopia. Zo hebben René en Cemal een boekhouder laten komen voor wat hulp in de boekhouding van Utopia BV.

De boekhouder is gevraagd door René en Cemal om ze wat te kunnen vertellen over de financiën. Het is bekend dat er genoeg discussies en problemen over ontstaan en hier zijn ze klaar mee. Er moet verandering in komen. Het groepje gaat in de keuken zitten en de boekhouder valt direct met de deur in huis. Hebben jullie enige ervaring met boekhouden vraagt hij aan Cemal. Cemal moet toegeven van niet maar benadrukt dat hij wel benieuwd is of dat makkelijk in één keer te leren is. De boekhouder laat weten van niet. Maar gelukkig hebben jullie ons. Jullie hoeven nog maar enkele dingen te doen en wij doen de rest voor jullie voegt hij eraan toe. René komt net aangelopen. Oh, dus ik kan weg grapt hij.  René vertelt de boekhouder dat er veel wisselingen in verantwoordelijkheden van de boekhouding zijn geweest en dat er keuzes zijn gemaakt in het verleden waardoor de groep nu in de problemen zit. Ik wil dit graag oplossen en heb dus een aantal vragen. De boekhouder denkt op zijn beurt dat er dan te snel afgedwaald wordt. Ik krijg namelijk het idee dat er momenteel een dubbele boekhouding wordt bijgehouden op papier en digitaal. En adviseer om dit enkel digitaal te doen om alles centraal en duidelijk te houden. Daarnaast hoor ik graag wat er precies is misgegaan gaat hij verder. René vertelt daarna dat er veel omzet gedraaid is de afgelopen maanden. De problemen zijn net aan het licht gekomen en er staan nog veel facturen open. Ook de omzetbelasting komt om de hoek kijken. Die zal niet mals zijn vervolgd René zorgelijk. Daarna legt hij een idee voor dat alle bewoners een eigen map krijgen en daarin hun eigen inkopen en uitgaven bijhouden. Zo kunnen ze voortaan zelf berekenen hoeveel btw afgedragen moet worden en kunnen ze dit zelf netjes opzij zetten. De boekhouder geeft aan dat ze op deze manier het meest veilig zullen zitten. Maar benadrukt wel dat hij pas een goede inzage van de financiële situatie kan laten zien als hij alle facturen en een overzicht van alle in en uitgaven heeft. Dit is dan ook de opdracht voor de twee bewoners uit Utopia. Zodra de boekhouder deze heeft ontvangen, kan hij alles in kaart brengen en de bewoners weer op het juiste pad krijgen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 50    Gemiddelde: 4.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Margriet at 11:52

  Nou daar gaan we dan,maak je borst maar nat Jessy boy. Dit wordt zakken legen Want ik weet haast wel zeker, dat jij een zeer creatieve boekhouding er op hebt nagehouden. En dan maatje Boyd die zal ook wel zijn steentje bijgedragen hebben. Maar ik denk niet dat we daar ooit de waarheid over horen. Want dat zal het programma nog meer schaden dan het al doet.

  .

 2. Harry at 18:51

  Ja ja jessie straks mag jij er voor opdraaien en ook voor de periode dat jou vriendje boyd er ook was. Want nu zal de gekleurde boekouding (een zwarte en een witte ) er wel uit komen.

 3. Floris at 16:45

  De haantjes van Utopia hebben een te grote broek aangetrokken zonder kennis van zaken van een echte bedrijfsvoering inclusief boekhouding. Utopia mag dan wel een speeltuin zijn, de Belastingdienst is dat zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *