De bewoners halen hun voorraad tevoorschijn

De bewoners halen hun voorraad tevoorschijn

Nu de week van de armoede afgelopen is mag alle luxe weer terug. De gehele voorraad wordt dan ook tevoorschijn gehaald en op de picknicktafels gezet. En het is nogal wat, de tafels taan bomvol. Al snel wordt de week van de armoede geëvalueerd.

Als de meeste bewoners komen kijken naar de grote voorraad merkt Benjamin op dat iedereen eens om de voorraad heen moet lopen. Het is eigenlijk ongekend en beschamend voegt hij eraan toe. Daarna neemt Benjamin weer het woord, hij is namelijk benieuwd hoe de bewoners de week hebben ervaren. Dit werd gisteren al besproken maar Benjamin wil het er nog eens over hebben.  Ook is Benjamin wel benieuwd wat de rest van de hoeveelheid voorraad vindt. Rob doet als eerste zijn zegje, volgens hem moet er een andere manier gevonden worden hoe de boodschappen gedaan moeten worden. Want blijkbaar wordt er gewoon besteld en verder niet gekeken naar wat er nog is voegt hij eraan toe. Do is het daar volledig mee eens, er moet beter overzicht komen. Het ligt er ook aan hoe je het opbergt gaat ze verder. Als je alles voor elkaar in de kast legt dan weet je niet wat er nog meer ligt. Het ligt ook aan de manier hoe je de producten inruimt. Dan is het makkelijker om te zien wat je moet bestellen en wat er nog is.  Het is onoverzichtelijk en daarom wordt er heel snel weer bijbesteld, terwijl we nog iets hebben voegt ze eraan toe. Dan wordt afgelopen week nog eens doorgenomen. Hoe vonden de bewoners het precies? Mark en Wim vonden het een top experiment. Mark benadrukt een leuke week te hebben gehad. Eigenlijk ben ik niets tekort gekomen gaat hij verder, maar ik keek wel uit naar het moment dat we weer meer konden eten geeft hij toe. Je wordt dus wel bewuster en je geniet meer van je eten. En ik heb twee douchebonnen over! Ivan geeft vervolgens toe dat hij het lastig heeft gehad. Hij is zeven kilo afgevallen door deze week. En had regelmatig een duizelig gevoel. Bas is ook afgevallen zo’n 2.5 KG. En Bjorn heeft naar eigen zeggen twee nachten wakker gelegen van de honger. Hij vindt het bizar dat mensen hier wel eens last van hebben. Bjorn is 3KG afgevallen, sporten ga ik voorlopig niet trekken voegt hij eraan toe. De ene bewoner had het deze week moeilijker dan de ander. Er is in ieder geval meer bewustwording gecreëerd. Ik vond het bijzonder om te doen sluit Bjorn af.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 2.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. theo 076 at 10:32

    Komt omdat ze nog nooit in de bajes hebben gezeten,als je daar geen geld hebt leef je ook op de armoedegrens zeg maar,dan leer je wel budgetteren om het beetje wat je hebt zo goed mogelijk te besteden
    En de jongere generatie is op en top verwend,die kennen het niet als je op zaterdagavond een klein schaaltje chips en cola mag,maar het smaakte toen wel 100x lekkerder

  2. Wil at 17:16

    In 1 woord schandalig wat daar gekocht word, straks is het over datum en gooien ze het weg.Schaamteloos. Ik denk dat die armoede week helemaal geen nut heeft gehad, ze bunkeren er nu weer op los.
    Laat de voedselbank het op halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *