Samenlevingsgesprek

Samenlevingsgesprek

Alle vrouwelijke bewoners van Utopia en Benjamin hebben vanmiddag een samenlevingsgesprek gehouden.

Alle dames en Benjamin zijn aanwezig. Rowena opent het samenlevingsgesprek. Ze wilt een aantal punten bespreken, zoals roosters van de schoonmaak, het opruimen, het koken en groepsactiviteiten. Ze vraagt of er nog iemand aanvulling heeft op haar en Ramona heeft dat. Ramona wilt het ook graag hebben over het bestellen van accessoires voor de badkamer en schoonmaakartikelen. Het wordt genoteerd.

Rowena begint het gesprek en vraagt direct wie er iets voor voelt om een aanspreekpunt te zijn van de samenleving. Rowena geeft aan dat ze de graag de taak op zich neemt, alleen als iemand anders het wilt doen is dat ook goed volgens haar. De meiden zijn het er over eens dat Rowena het aanspreekpunt van de samenleving moet blijven, omdat dat op het moment goed gaat.

Dan gaat het onderwerp over naar het kookrooster. Benjamin en Cees koken tegenwoordig niet meer. Daarom is het de vraag wie er nu kookt. Ramona heeft deze week al 4 keer gekookt. De groep komt tot de conclusie dat dat te veel is. Gabriëlle denkt dat er andere mensen wellicht ook willen koken. Als het op een rooster staat en duidelijk is, vindt Gabriëlle het ook niet erg om te doen. Romy geeft aan dat ze wel wilt leren koken. De basis heeft ze wel al onder de knie, maar voor 15 man koken kan ze nog niet. Ze geeft aan dat ze graag wilt leren hoe ze alles kan doseren. Als dat haar lukt, vindt ze het alleen maar leuk om te koken voor de samenleving.

Het volgende onderwerp op de agenda zijn de boodschappen. Bij Ramona komt er een hoop frustratie naar boven, met betrekking tot dit onderwerp. Ze vindt het bestellen van boodschappen geen probleem, maar vindt het wel vervelend dat niemand de boodschappen controleert als ze aangekomen zijn. Het zit haar heel hoog. Als niemand het weer doet, doet zij het altijd. Ze weet dat het anders toch niet zal gebeuren.

De groep dames en Benjamin praten er nog lang over door. Ook de andere onderwerpen komen nog aan bod.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *