Vanmorgen was er een chaotisch koffiemoment

Vanmorgen was er een chaotisch koffiemoment

Het koffiemoment is vanmorgen ook weer geweest. Een moment waar koffie en thee gedronken wordt in de ochtend. Alle bewoners komen dan bijeen zodat iedereen een beetje weet van elkaar wat er allemaal gedaan gaat worden. Vanmorgen was dit meer een discussie moment…

Als iedereen na flinke aanmoedigingen door Gert-Jan eindelijk klaar is begint het koffiemoment. Het is bijna kwart over tien. We zijn toch geen kleine kinderen meer merkt hij op. Gina neemt het woord over. Ze heeft namelijk een mededeling, ze wil haar visies en doelen vertellen aan de rest. Ik ben niet enkel voor het avontuur in Utopia. Ik wil laten zien dat wij het anders doen dan de buitenwereld. Op dit moment zijn wij een slecht aftreksel van de buitenwereld. Wat doen we hier in godsnaam? vraagt ze zich af. Ik ben voor veel meer gekomen dan dat er nu gebeurt. De kapsalon is mijn droom, daar heb ik hard voor gewerkt, en daar ben ik trots op. Ik zet me in voor anderen gaat ze verder, maar ik kom hier ook voor mijzelf gaat ze verder. Een jaar lang doe ik alles om een ander te plezieren. En dan denk ik af en toe, waar zijn we nou mee bezig hier? Ik had het gisteren moeilijk ratelt Gina door. Ik wil opstaan voor mijn eigen belangen en gaat de kapsalon zelf aanpakken. Want ik ben een onafhankelijke vrouw benadrukt ze.  De groep luistert aandachtig, er volgt een applaus. Gert-Jan vult aan dat hij hoopt dat er beter wordt samengewerkt. Ook Benjamin laat weten dat hij zich niet echt kan vinden in hoe dingen nu gaan. Daarom heeft hij ook het centraal gemist. Ik notuleer iedere keer dezelfde dingen en daar gebeurt helemaal niks mee voegt hij eraan toe.  Maar volgens Benjamin zijn we als ze echt willen tot mooie dingen in staat.

Ook Cees geeft zijn mening, volgens hem moet er minder gefeest worden. Er wordt wat gezucht door de rest.En het duurt niet lang voordat de sfeer grimmig wordt. Cees laat flink van zich horen maar iedereen mag zijn zegje doen. Ik word alleen steeds afgekapt. Als ik wat zeg, krijg ik dit soort reacties. En ik trap er weer in schreeuwt hij. De groep blijft stil. Dan pakt Cees zijn jas en loopt weg. Bronno gaat hem achterna. Victoria neemt het woord maar over, ik ben hier gekomen voor jullie zegt ze. Niet voor mij. Ik ben hier om jullie aan te vullen. En ik zie de potentie benadrukt ze.  Iedereen is welkom bij mij vervolgd ze. Maar veel mensen denken alleen een zichzelf. En dat kan makkelijk worden opgelost. Rowena sluit zich erbij aan. Het is een zootje gezeik voegt ze eraan toe. Let it be, geniet gewoon van je freakin’ Utopia want dit is gewoon the sh*t! Verschillende bewoners praten vervolgens over oplossingen. Zo moeten afspraken worden nagekomen. Ze moeten weten wat ze aan elkaar hebben. Ze moeten naar elkaar luisteren en afspraken respecteren. Bjorn stelt voor misschien één keer per week een avondklok in te stellen dat bijvoorbeeld op woensdag om 22:00u het licht uitgaat en iedereen stil is. Maar de rust is nog niet weder gekeerd. Er ontstaat weer een conflict als Bjorn het woord heeft. Cees zucht op dat moment en daar is Bjorn niet van gediend.  Nu doe je exact hetzelfde als waar jij altijd gepikeerd door wordt he zegt hij kwaad.  Dan gaat het gesprek verder. De groep lijkt het in ieder geval eens te zijn dat ze allemaal wat harder moeten werken en zich meer moeten inzetten. Ze besluiten het schoonmaakschema van Gert-Jan te proberen. Zou de dag nog positief verlopen zijn? Dat lees je zo in ons volgend nieuwsbericht! Zien we je zo terug?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *