Het centraal van 27 februari

Het centraal van 27 februari

Een nieuwe week is weer begonnen en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. In dit bericht lees je alle besproken punten van 27 februari terug.

Opening met financiën
Jessie opent het centraal en leest de financiële cijfers op. Hij laat weten dat ze lekker in de plus zitten. We hebben er een succesvolle Live in de Loods op zitten, maar ze moeten nog hard trekken aan de markt en de organisatie hiervan benadrukt hij.

Weggegooid vlees
Cemal neemt het woord over en merkt op dat er twaalf kilo vlees is weggegooid vorige week. Er moet dus beter omgegaan worden met de boodschappen. Boyd vraagt zich af wie dan vlees uit de vriezer heeft gehaald, zonder deze te bereiden. Niemand steekt zijn hand op en dit maakt Boyd pissig. Hij vindt het jammer dat niemand hiervoor verantwoordelijkheid wil nemen.

Het zakgeld van Britt
Bas haalt een ander punt aan, het zakgeld van Britt. Ze heeft het aan de minimalisten gegeven bij haar vertrek, maar dat zit de ondernemers niet lekker. Victoria vindt op haar beurt dat iedereen zelf mag weten wat iemand met zijn of haar zakgeld doet. De één koopt er kleren van, de ander een stuk ham. Britt gaf het aan Bas en mij. Wel snap ik dat de ondernemers onderling afspreken dat elke ondernemer zijn of haar zakgeld aan de ondernemers schenkt.

Utopia markt
Kevin vertelt wat er nog moet gebeuren voor de Utopia markt. Het is belangrijk dat de berg hooi voor vrijdag van het terrein is en dat het morgen marktdag is ter voorbereiding van aankomende zondag. Samen met Billy ga ik vandaag een planning maken vervolgd hij. Ramona reageert dat het dan vandaag candy shop dag is. Ik heb een lijstje gemaakt en taken verdeeld. Het moet gewoon vandaag af benadrukt Ramona. Vervolgens leest ze een hele lijst voor met tijden en namen, zodat iedereen weet wat hen te wachten staat vandaag.

Veel bestellingen voor Jessie
Jessie laat de bewoners vervolgens weten te verdrinken in bestellingen en wil daarom hulp hebben tijdens de marktdag morgen. Ik heb fanatieke pielers nodig zegt hij met een lach. Kevin antwoordt dat hij hier rekening mee zal houden met zijn planning.

Dance with me
De kaartverkoop gaat omhoog zegt Kevin enthousiast. En vertelt dat een dansschool komt battelen en zegt trots dat Bas en Ramona DJ zullen zijn. Maar naast DJ, zal Ramona ook samen met Kevin een dans opvoeren. Ramona zegt dat zij veertien maanden en 53 kilo geleden tegen Arjuna vertelde dat zij dolgraag weer zou willen dansen. En dat gaat nu gebeuren.

Kleren
Bas stelt vervolgens voor om zich tijdens Dance with me te laten kleden door de mannen. Ramona zou dan worden gekleed door de vrouwen, maar hier is Ramona het niet mee eens. Ze wil hier buiten het centraal om nog goed over praten met Bas. Ramona vraagt daarna of iemand nog iets persoonlijks kwijt moet, waarna Cemal zijn hand op steekt. Hij vertelt dat de fotograaf waar hij mee werkt ook graag portretten wil fotograferen van elke bewoner. Bas antwoordt dat hij dan wel betaalt wil worden. Ze mogen blij zijn dat ze jou mogen fotograferen zegt hij met trots. Victoria is het met hem eens. Op de markt moeten mensen ook betalen voor een foto met ons voegt ze eraan toe.

Plussize model
Ramona vertelt dat ze voor het eerst betaalt zal worden als plussize model. Er komt iemand met een jurkenlijn voor de volslanke vrouw en wil daarom Ramona op de foto zetten. Ze vindt dat Cemal dat ook voor elkaar moet krijgen. Jij gaat jezelf op de markt zetten zegt ze tegen Cemal.

Niemand mag verslappen & einde centraal
Boyd kaart aan dat alle kleine beetjes helpen. Hij zegt dat de schorten van Karin gewoon nog verkopen en ook de Mutzen van Bas en Do goed blijven gaan. Hij vindt dat niemand moet verslappen. En daarmee eindig het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *