Het centraal van 3 april

Het centraal van 3 april

De bewoners zijn weer bijeen gekomen voor een centraal. Zo werd de markt van gisteren besproken. Maar ook andere zaken kwamen aan bod. Je leest hier alle besproken punten terug.

Jessie start het centraal met een financiële update. De minimalisten hebben in maart 2.241 euro winst behaald, de ondernemers zitten op 30.144 euro winst in maart. De omzet van de markt wordt momenteel nog niet genoemd. Na Jessie neemt Kevin het woord en gaat verder met de evenementen. Hij vertelt dat hij merkt dat er veel frustraties zijn omtrent de markt, daarom wil hij meteen evalueren over gisteren. Wel vraagt hij aan de groep om dit op een respectvolle manier te doen.

Daarna noemt hij de punten van de markt die hij wil evalueren. Zo wil hij het over de foodtrucks hebben, de kraam van Jessie en Boyd die ze halverwege de dag leeg achterlieten en het alcoholgebruik van de bewoners tijdens de markt.  Ramona als eerste haar vinger op. Gisteren was er een patatkraam op de markt aanwezig waardoor de andere etenskraampjes, waaronder de Cand yshop, een slechte verkoop hadden. Zo zijn er maar héél weinig broodjes bal en broodjes hotdog verkocht door de bewoners. We snijden op deze manier in onze eigen vingers benadrukt ze. De bewoners zijn het met elkaar eens dat dit de volgende keer anders moet. Daarom wil Ramona weten wat er met de Candy shop gaat gebeuren. Omdat de snoepwinkel nog niet goed loopt twijfelt ze of ze nog wel door moet gaan met dit project. Boyd adviseert haar om het toch nog even te proberen.

Vervolgens richt Kevin zich tot Boyd en Jessie. Halverwege de markt hebben de twee vrij genomen. De spullen die zij op dat moment nog over hadden hebben zij bij een ander kraampje onder gebracht. Boyd geeft als argument dat ze bijna uitverkocht waren en dat ze andere dingen wilden doen. Ik vind het echt schandalig, jullie hebben jezelf boven de groep gezet reageert Kevin. Jessie geeft toe dat ze het misschien anders moeten aanpakken. Bas wil het voor hen opnemen maar Ramona laat het er niet bij zitten. Ze vindt het absoluut niet kunnen en spreekt haar mede bewoners dan ook streng toe. We hadden genoeg handen nodig op andere plekken benadrukt ze. René laat op zijn beurt weten dat hij dit wel zag aankomen. Volgens hem hebben Jessie en Boyd voor de markt al geroepen dat ze dit zouden gaan doen. Dat is niet waar, je liegt! gaat Boyd er fel tegen in. Er ontstaat een welles nietes spelletje dat al gauw wordt afgekapt. Jessie en Boyd bieden hun excuses aan richting de groep en hiermee is dit onderwerp afgesloten. Dan wordt het drankgebruik besproken. Fay heeft gisteren één drankje gedronken en ook Bas heeft een borreltje genomen. Ramona geeft aan dat dit niet de bedoeling is. De groep heeft de verantwoordelijkheid om zich op een goede manier te gedragen tijdens evenementen. Dit omvat niet alleen het nuttigen van drank maar ook het zelf winkelen en rondlopen tijdens het evenement.

Vervolgens neemt Billy het woord. En geeft aan dat zij gisteren met Jessie heeft meegekeken bij het tellen van het geld van de markt. Ik raakte in paniek geeft ze toe. En vertelt de groep dat het ontzettend veel werk is en hier wil ze Jessie dan ook een compliment voor geven. Maar ik ga het niet doen, ik kan het niet. Iemand anders moet de verantwoordelijkheden nemen voor de financiën gaat ze verder. De groep staat niet te springen, uiteindelijk geeft René aan dat hij zich er wel aan wil wagen. Maar hij wil het liever niet alleen doen. Jessie zegt dat het niet handig is om iedereen een deel te laten doen. Volgens hem is het handig als één iemand zich over alle financiën bekommert. Kevin vraagt aan Jessie of hij dit  tijdens zijn vakantie, gewoon wil blijven doen. Jessie antwoordt dat hij hierover gaat nadenken. Maar benadrukt wel dat hij het vervelend vindt dat niemand dit uit zichzelf oppakt. Ramona richt zich vervolgens tot Rob en Jeroen. Ik vind het jammer dat jullie het niet doen, omdat jullie er mee bezig waren. Billy is het daarmee eens dit omdat de twee heel veel commentaar hadden op Jessie en Boyd.  Er is nooit sprake van geweest stelt Rob. Jeroen voegt eraan toe dat ze het bewust niet doen dit omdat dit juist van hen verwacht werd.  De opmerking van Jeroen zorgt ervoor dat Billy de groep hard toespreekt. Ik vind iedereen kinderachtig en flauw gaat ze verder. Er ontstaat een discussie die Jeroen afkapt door te vragen wie er open staat voor een nieuwe structuur. Iedereen roept Ramona. Dat hebben we al 100 keer gezegd. Dan komen wij over een maand met de introductie van een nieuwe structuur reageert Jeroen. Maar ik heb het gevoel dat ik en Rob niet serieus genomen worden, en op deze manier heb ik  er geen zin in. Ik kan je ook niet serieus nemen, kijk hoe je erbij zit valt Boyd hem fel aan. Wederom ontstaat er een discussie, die Jessie na een tijdje afkapt. Hij geeft Jeroen en Rob de kans een nieuwe structuur te ontwikkelen. Jeroen laat weten dat hij hoopt dat de groep hier wel voor open staat. En voegt eraan toe dat hij samen met Rob dan ook de financiën op zich wil nemen.

Het volgende punt is de sfeer in de groep. Billy zegt dat ze niet iedereen kan vertrouwen. Hier zijn veel bewoners het mee eens. Romy voegt eraan toe dat ze het groepsgevoel mist. Het is niet meer zoals het geweest is volgens haar. De bewoners spreken daarom af dat ze open en eerlijk naar elkaar zullen zijn. Transpiratie is belangrijk. Daarna wordt er een pauze ingelast en we komen straks dan ook terug met het vervolg. Hou de site dus in de gaten!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Else at 11:25

    Quote: Ik denk dat er maar 1 of 2 bewoners zijn die vanuit een utopiaans gevoel daar zijn.

    re: Dat denk ik ook. En die zijn niet bij machte om dit te doen. Een samenleving ben je met ELKAAR!

  2. Zomaar een lezer at 12:32

    Ze roepen met elkaar al 2 jaar:

    de sfeer in de groep. Ze kunnen elkaar vertrouwen. Het groepsgevoel wordt gemist. Het is niet meer zoals het geweest is. De bewoners spreken daarom – voor de zoveelste keer !!! – af dat ze open en eerlijk naar elkaar zullen zijn. Transpiratie is belangrijk.

    Waarom gaan ze dan niet gewoon naar huis?

    Dat doen ze niet omdat ze daar toch een leventje hebben waarbij ze geen echte verantwoording hebben tegenover de maatschappij en feitelijk kunnen doen en laten wat ze willen zonder dat ze op of onder de armoedegrens komen.

    Ik denk dat er maar 1 of 2 bewoners zijn die vanuit een utopiaans gevoel daar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *