Cemal is op zoek naar zijn vader

Cemal is op zoek naar zijn vader

Cemal wilt zijn vader ontmoeten en is naar hem op zoek. Hij denkt dat Cees hem kan helpen en vraagt daarom om zijn hulp.

Cemal heeft belangrijk nieuws ontvangen, met betrekking tot de zoektocht naar zijn vader. Hij heeft nu een vermoeden waar zijn vader is en vertelt dat tegen Cees. Volgens Cemal is het waarschijnlijk de man, wie hij al 2 keer aan de lijn heeft gehad. Hij wilt hem graag benaderen, maar weet niet hoe hij dat moet doen. Daarom vraagt hij Cees om hulp.

Cees denkt even na hoe hij Cemal het beste kan helpen. Hij stelt Cemal voor om te beginnen met het sturen van een brief naar hem. Cemal vindt het een goed idee van Cees, maar weet nog niet wat hij in de brief moet schrijven. Cees geeft hem advies. Hij zegt dat Cemal het best de dingen kan opschrijven die Cemal van de week nog tegen hem verteld heeft en dat hij vooral de nadruk moet leggen dat hij zijn vader niets kwalijk neemt.

Volgens Cees moet Cemal zijn vader op een goede manier benaderen. Hij moet volgens Cees in de brief zetten dat hij het verhaal maar van één kant heeft gehoord en dat hij graag wilt weten wat de kant van zijn vaders verhaal is. Ook moet hij in de brief zetten dat hij benieuwd is naar de kenmerken van zijn vader als persoon. Cees noemt wat voorbeelden, hij heeft het over de ogen, de lach, de handen. Hij noemt wat dingen op, maar hij roept maar wat zegt hij.

Cees legt uit aan Cemal hoe het best in de brief kan beginnen. Hij denkt dat Cemal het best kan beginnen met zichzelf voor te stellen en dat hij heeft vernomen dat hij wellicht zijn vader is. Volgens Cees moet Cemal de brief ook niet lang maken, maar vooral kort houden. Het best kan hij de meeste dingen toch mondeling bespreken.

Cemal hoopt dat hij een foto kan krijgen van zijn mogelijke vader. Hij zou dat ontzettend leuk vinden. Cees begrijpt Cemal volkomen en vindt dat Cemal nu het best de brief kan schrijven. Hij wilt hem daar ook bij helpen. Cemal is ontzettend blij met de hulp die hij krijgt van Cees en bedankt hem met een knuffel.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 4.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. anneke at 18:14

  Wat lief van Cees om hem daar mee te helpen.
  En ook lief van Cemal om dit aan hem te vragen om te helpen.
  Lekker net wat Cees zei tegen Cemal jij bent goed opgegroeid door je moeder.
  Cemal moet wel toe stemming vragen aan zijn moeder of ze het wel wil hebben, niet dat zijn moeder boos op hem wordt dat Cees hem daar mee helpt.
  Ga der voor en hoop dat het lukt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *