Gert-Jan had een gesprek met een uitvaartmaatschappij

Gert-Jan had een gesprek met een uitvaartmaatschappij

Eerder schreven we al over Gert-Jan en zijn nieuwe ideeën. Zo wil hij iets meer doen met geboorte en sterfte. Eerder ontving hij al een paar mailtjes die zijn ideeën tot werkelijkheid zouden kunnen brengen en de vervolgstap is afgelopen avond ook alweer genomen. Zo had hij een gesprek met een uitvaartmaatschappij.

Twee vertegenwoordigers van een uitvaartmaatschappij waren in Utopia om te praten met Gert-Jan en Jessie. De vertegenwoordigers hebben gereageerd op de oproep van Gert-Jan. De gasten hebben wat materiaal meegenomen om Gert-Jan en Jessie een beeld te kunnen geven. Als het gezelschap gaat  zitten voor het gesprek wil Gert-Jan graag vertellen waarom hij deze dienst vanuit Utopia heeft bedacht.  Ik hoorde een tijd geleden van één van onze gasten hier, dat zij een tijd ziek is geweest. Zij vertelde dat Utopia alles voor haar was. Zet op ieder tijdstip de televisie maar aan en het rondje nieuws heb je ook wel gezien. Het was iets voor mensen om zich aan vast te houden, om toch een beetje afleiding te hebben. Ook benadrukt hij  dat Utopia voor sommige fans heel belangrijk is. Gert-Jan en Jessie geloven dat men deze liefde zo persoonlijk ervaart, dat zij ook andere diensten willen aanbieden, waaronder de uitvaart. Gert-Jan denkt dat ook fans van het programma deze intieme momenten met de bewoners en kijkers willen delen. De dienst moet wel betaalbaar kunnen zijn voor mensen met een klein budget aldus de bedenker.Naast dat we geld binnen willen halen, willen we ook graag wat doen voor mensen die iets minder te besteden hebben. We zijn goed in het leuk doen gaat hij verder, maar we willen ook een serieuzere boodschap naar buiten brengen. De vertegenwoordigers geven Gert-Jan en Jessie daarnaast advies en informatie. Wat mag en wat niet mag. Er wordt vertelt dat de mannen het plannen van een uitvaart moeten zien als een bruiloft, maar met een ander gevoel. Het is tenslotte het organiseren van een bijeenkomst. Ook vertellen de vertegenwoordigers dat zij veel plezier uit hun werk halen en de bewoners willen tegemoetkomen in hun verzoek ook mensen met een kleiner budget te voorzien. De vertegenwoordigers hebben wat houten borden meegenomen, waarop een afbeelding gedrukt kan worden. Zij laten de mannen de voorbeelden zien. Ook hebben zij de mogelijkheid tot een applicatie, die door middel van augmented reality een afbeelding herkent op een kist of plaat. Zodoende kan een persoon op een begrafenis een speciale boodschap bekijken en/of beluisteren. Een ruim gesprek waarin veel is besproken. De vertegenwoordigers verlaten het terrein. Gert-Jan en Jessie hebben een duidelijk beeld gekregen van wat een uitvaart inhoudt en wat de uitvaartmaatschappij kan betekenen voor hen. Wordt vervolgd? Sta jij achter dit idee van Gert-Jan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
  1. anneke at 12:02

    Wat ik niet begrijp moeten hun een verhaal schrijven over die persoon (die ze niet kennen).
    Of komt de kist daar heen en dan kunnen ze daar afscheid nemen ,en dan gaat Gert Jan alles op lezen hoe die persoon is geweest.
    Mag hij wel anders gaan presenteren want als hij het doet zoals we hem hebben zien doen als iemand van die belspelletjes bij RTL4 vroeger maakt hij zich belachelijk.
    Kijk maar naar de filmpjes die hij aan kondigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *