Breaking news: De utopiaan van het jaar

Breaking news: De utopiaan van het jaar

De regie heeft  wat te melden! Iedereen zit met spanning bij elkaar en wacht op wat er komen gaat. Hoe gaat de laatste maand van het jaar er precies uit zien? En hoe werkt de Utopiaan van het jaar verkiezing?

“Een stem begint te vertellen, jullie hebben voor het laatst afscheid genomen van een inwoner. De volgende stemronde is er eentje om met grote letters in de agenda te zetten. Op dinsdag 30 december wordt namelijk de Utopiaan van het jaar verkiezing gehouden. Dat doen jullie volgens het positieve stem systeem. Dit keer geef je jouw stem aan de inwoner waarvan je denkt dat hij of zij het meest waardevol is geweest voor Utopia. Alleen jij bepaald waarmee jou Utopiaan van het jaar moet voldoen. De stemmen worden bij elkaar opgeteld, het zijn net zoals altijd 15 keer 3 stemmen en in totaal 45 stemmen. De paspoort houders kiezen ook hun Utopiaan van het jaar en levert 5 stemmen op. Bij elkaar zijn dat 50 stemmen, de andere helft wordt bepaald door de televisie kijker en als alle stemmen bij elkaar zijn opgeteld levert dat één winnaar op. Hij of zij mag zich Utopiaan van het jaar mag noemen. Diegene die wint wint het bedrag wat er op dat moment in de staatskas zit. Na deze verkiezing kiezen jullie op oudejaarsavond of je blijf of vertrekt. Wie niet langer wil blijven mag op nieuwjaarsdag zijn kist pakken en Utopia verlaten. Ook ligt er in de brievenbus nogmaals uitleg om het nog eens goed na te kunnen lezen. “

De kijker kiest
Vanaf 24 december mag heel Nederland via sms stemmen op zijn of haar favoriete inwoner. De ranking van deze smsjes wordt later omgezet naar 50 punten. Dus stel dat een inwoner 10% van de stemmen krijgt, dan ontvangt deze inwoner 10% van 50 = 5 punten.

De inwoners én de Premiumpaspoort-houders stemmen
Uiteraard stemmen de Utopianen zelf ook. Zij verdelen allen 3 stemmen, 45 stemmen in totaal. Maar dan komt het moment waar jij, als Premiumpaspoort-houder, de uitslag flink kunt beïnvloeden. Jij zorgt als fanatiek Utopiavolgernamelijk voor de overige 5 punten.

Ben jij Premiumpaspoort-houder? Dan mag je dus naast het sms’en een extra stem uitbrengen op jouw Utopiaan van het Jaar. Zet daarom met vette letters in je agenda dat jouw 24 uur vanaf maandag 29 december 11:00 uur op onze website ingaan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 16 reacties op dit artikel
 1. Ikke at 10:03

  Het gaat toch over een utopiaan zijn dus Nicoline mag van mij winnen ze gedraagt zich echt als een utopiaan en de ruzie makers nou ja dat lijkt mij het dagelijks leven hadden ze ook thuis kunnen doen Charlotte en Laura zijn het stookspelletje aan het spelen en de sex is niks voor de tijd dat het uitgezonden word er kijken ook kinderen.
  Vanessa is het sloofje van allemaal maar ja,daar kies je zelf voor.
  Cris kijkt de kat uit de boom en is een hard werkende tuinman.
  De rest heb ik niet zoveel mee modepoppen.
  Patrick haalt iedereen het bloed onder de nagels uit en de rest trapt erin.

  Wij hebben geen uitzending gemist en toch wel genoten van het spektakel hihihihi, Nicoline zet hem op je bent een kanjer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *