Chris flipt om de openhaard

Chris flipt om de openhaard

Vannacht heeft Chris niet in zijn eigen bed geslapen, waarschijnlijk omdat hij last had van de snurkers om zich heen. Hij heeft toen in de loods geslapen omringt door de rook van de kachel. Blijkbaar is er iets niet goed mee. Zojuist wilde Laura de openhaard aan doen en dat schoot bij Chris in het verkeerde keelgat, hij flipt!

Chris ziet dat de kachel aangemaakt wordt en terwijl hij aan het opruimen is met Gaby in de keuken zegt hij. Dat bedoel ik we zitten heel de dag in de rook, vannacht ook joh! Bjorn wil er wat van zeggen maar Chris kapt het af. Sodemieter op joh! Vannacht kon je amper adem halen omdat de hele f*cking toko hier blank stond van de rook. Je hoeft niet los te gaan Chris zegt Bjorn, dat doen we ook niet tegenover jou he. Nee niks zegt Chris kwaad, het staat hier godverdomme elke keer blauw van de rook! Je moet niet zo tegen mij doen Chris antwoordt Bjorn. Schei eens uit joh, ik heb jou niks misdaan vriend. Kap eens effe met je gelul. Chris scheldt nog even verder. En Bjorn vindt dat hij wel even normaal kan doen. Ik sloop dat ding nog dreigt Chris. Ook Laura hoort het en Chris benadrukt dat er niks gezelligs aan is, iedereen ademt rook in. En Laura denkt dat hij voor zichzelf moet spreken. Heb je weer verkeerd geslapen vraagt Laura met een sarcastische ondertoon. Chris stormt daarna naar buiten en mompelt dat dat ding echt kapot gaat. En rommelt wat aan de kachelpijp. Patrick vraagt waar Chris nou mee bezig is. Chris antwoordt jij ruikt toch ook dat het blauw staat van de rook binnen?! Het is een openhaard man zegt Patrick. Chris antwoordt rot op man, het is een kachel. En hij is niet goed en ik zeg dat en ze blijven hem aansteken. Ik heb vannacht amper kunnen slapen omdat je f*cking heel de tijd rook zit in te ademen! Zijn mensen hier echt gek dan? Dat ze niet kunnen denken dat heel de toko hier blauw ziet? Vervolgens stampt hij naar binnen en ontstaat er een ruzie met heel de groep. En Laura zegt dat hij een suf k*t is en Patrick voegt eraan toe dat hij een baksteen moet pakken. Kortom de chaos in Utopia is weer helemaal compleet!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Gerard at 20:30

  De organisatie zou moeten ingrijpen, want een open haard is

  1) een verwarmingssysteem van de middeleeuwen toen men niet anders had en de vertrekken zo met de buitenlucht in verbinding stonden dat er ook niet veel kans bestond op rookvergiftiging en/of koolmonoxidevergiftiging. Dat is anders in een dichte loods die tochtvrij en redelijk dicht is gemaakt c.q. afgesloten van de buitenlucht.

  2) de opbrengst ligt tussen -10 tot +20 %, negatief als de ruimte al verwarmd wordt door een CV. Niet van deze tijd om met zo weinig – of zelfs een negatief -rendement te stoken.

  Als men daar hout wil verstoken, laat ze dat dan doen in een goede dichte houtkachel.
  Verbied omwille van veiligheid en milieu het gebruik van die open vuurplaats.

 2. lena at 00:55

  Het is inderdaad meer hel dan heaven tegenwoordig. Maar komt ook door het feit dat er steeds meer irritatie ontstaat. Constant op elkaars lip zitten zolang.

  • Harlequin at 07:06

   Die man is niet gek, hij ziet juist heel veel dingen die anderen ontgaan. Hij heeft waarschijnlijk ook gelijk, als je een open haard hebt, dan is het de bedoeling dat via de schoorsteen alle rook wordt weggetrokken. Anders trekt je schoorsteen niet goed en dat is dus inderdaad gevaarlijk. Chris is voor mij een echte Utopiaan. Hij wil zelfvoorzienend zijn, terwijl de rest alleen maar aan geld kan denken.

 3. Jeannet at 19:18

  Er hangt wel zo’n vreselijke sfeer in Utopia.
  Chris zal wel gelijk hebben (denk ik) dat de kachel een ongezonde rook verspreidt.
  (eerdaags zijn wij via de live-stream getuigen van de dood van onze inwoners, door koolmonoxide vergiftiging……. wie checkt de veiligheid daar?).

  Al met al kan ik zeggen:

  Het huidige Utopia is zeker geen Hemel, maar een Hel.
  Om de tekst in het liedje maar even aan te halen:

  “Say heaven, heaven, heaven,
  when all you know is hell, hell, hell.
  Wherever we are,
  let’s make a story to tell (oh, oh)”.

 4. anneke at 14:39

  Is hij de enige die het ziet dan het is toch ook gevaarlijk dan kunnen ze er niet iemand naar laten kijken voordat iedereen niet goed wordt of moet hij de drank laten staan

 5. den steuker at 14:35

  Chris en Ivan moeten maar samen een verbond sluiten als de agressieve club Utopia ,die in hun eigen wereldje leven en alleen hun visie als waarheid zien .Ben benieuwd wat het tribunaal gaat doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *