Het centraal van 5 februari

Het centraal van 5 februari

Tijd om even centraal te gaan, hier lees je alle besproken punten van 5 februari terug. Uiteraard kun je het centraal terug kijken door middel van een video.

Ivan opent het centraal, hij begint even over zijn project. Vandaag is de laatste dag dat de duo’s hun projecten voor kunnen bereiden. Morgen zal de presentatie plaats vinden maar natuurlijk ook de winnaar bekend worden. Presentaties zullen plaats vinden op het podium. Ook moet Ivan even kwijt dat hij blij is dat een paar duo’s zich bij elkaar hebben aangesloten. LauraB, Joey, Bjorn en Naomi werken voortaan samen. Ivan heeft eerder zijn goedkeuring gegeven en had samenwerking het liefst bij iedereen gezien. Morgen kiest Ivan de winnaar om vriendjespolitiek te voorkomen.

Grasmat
Bjorn vervolgens aan het woord, hij wil graag een investering voor zijn voetbalveld. Hij wil graag kunstgras aanschaffen. Maar de groep vindt de investering onnodig. Een lange discussie volgt. Uiteindelijk wordt er geen toestemming gegeven.

De indeling van de loods
Met de vide is er een nieuwe slaapgelegenheid in de loods. Zes bewoners zullen hier gaan slapen.  Daarom gaat de indeling van de loods op de schop. De roze slaapkamer wordt de nieuwe was kamer zodat de ruimte bij de horecakeuken leeg komt. Colinda geeft aan dat zij zich drie dagen wil gaan ontfermen over de horeca. Wilco haakt hierop in door te zeggen dat er meer leuke dingen georganiseerd moeten worden. Nu zitten ze voor zijn gevoel nog steeds in de bouwmaand. Tijdens het uitleggen van de bouwtekening heeft Chris enig commentaar. Hij vindt dat er nog steeds veel verbouwd wordt en dat dit niet altijd wordt overlegd met de groep. Joey en Ivan zijn het er niet mee eens en zijn overduidelijke geïrriteerd, maar Chris wil zich niet van de wijs laten brengen. Het eindigt in een welles-nietes discussie,  die LauraB uiteindelijk beindigd.

Opknappen koeienstal
De koeienstal en het kippenhok zijn vandaag onder handen genomen zo vertelt Gio. Ook vraagt hij een investering voor een beachvolleybalveld aan. Daar komt de rest later op terug. Het is nog lang geen zomer en kan wel wachten

Le luifel
Wilco vertelt dat Le Luifel wordt verplaatst met toestemming van de brandweer. Met zijn kontje tegen de loods aan, hierdoor kan er ook binnen geserveerd worden.

De kachel
Chris wil graag € 430,- investeren in verbeteringen ten behoeve de kachel. Hij kan nu niet slapen van de rook. De rest van de groep vindt dit te veel geld.  Als die kachel ’s nachts nog aangaat, dan slaap ik niet meer binnen, benadrukt hij nogmaals.

Projecten
Vervolgens vertelt ieder duo een beetje over zijn producten, waar over morgen meer. En daarmee sluit het centraal, terug kijken hoe het er met de projecten voor staat? Dat kan per onderstaande video.

Zodra video beschikbaar is zullen we deze plaatsen, kom je later even terug?

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke g at 23:56

    Moet het washok nog groter des te meer troep de bewoners kunnen beter hun eigen wasmand nemen en als het nodig is hun eigen was doen
    Waarom mag er geen geld besteed worden aan de kachel en wel aan andere onzin is het niet veiliger als de kachel het goed doet blijkbaar vinden ze de friettent belangrijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *