Wordt het verdienmodel afgeschaft?

Wordt het verdienmodel afgeschaft?

Op de live-stream zien wij Mark en Wilco in gesprek over het huidige verdienmodel. Als het aan Mark en Wilco ligt wordt het verdienmodel zo snel mogelijk afgeschaft.

Mark en Wilco waren vorige week al druk in de weer met een nieuw verdienmodel. Bij dat verdienmodel hoort een puntensysteem en met die punten kun je inkomsten voor jezelf verdienen. Dit moet ervoor zorgen dat inwoners gestimuleerd worden geld te verdienen en wat aan de gemeenschap te doen.

Maar dit systeem werkt alleen voor het werk wat je doet voor de gemeenschap. Werk je bijvoorbeeld aan je mutsen (het voorbeeld van Laura), dan werk je aan een persoonlijk project waar je dus al inkomsten over krijgt. Gemeenschapsuren gelden dan alleen voor: tuinieren, schoonmaken, koken, wassen  en ook een Cordwood huisje.

Iedereen ontvangt wekelijks zijn verdiende geld. Je verdient tussen één euro en maximaal vijf euro per uur. Dit gaat dan afhankelijk zijn van het soort werk dat je verricht. Op een matrixbord wordt dan alles bijgehouden.

Als het even kan willen Mark en Wilco dit nieuwe verdienmodel  vandaag in een centraal voorleggen. Hopelijk gaat de groep hiermee akkoord. Zeker zullen er ook inwoners zijn die nadelen aan dit systeem zien en het niet door willen laten gaan.

Wat denken jullie, gaat het Mark en Wilco lukken de groep te overtuigen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Anna at 18:59

  Mark en Wilco moeten wel eerlijk zijn tegenover de anderen. Transparant met een mooi woord. Misschien zijn er mensen die kleine salades kunnen maken of appelmoes voor de kinderen. Er zijn Utopianen die nog wel vrije tijd over hebben!

 2. anneke at 18:31

  Ik vertrouw dit niet zag van de week Mark met geld in de hand van de kas we hebben geld voor het kopen zei hij mag hij zomaar met het geld alleen met Wilco bespreken daar moet toch ook wel iemand anders bij het liefste met iedereen ik vertrouw hun niet
  Hij wilde toen een grotere kraam kopen

 3. Mjo at 17:31

  Ik denk niet dat Mark en Wilco de groep zullen kunnen overtuigen.

  Overigens krijg ik de indruk dat dit alleen maar in het voordeel gaat werken voor Mark en Wilco, daarom komen ze er natuurlijk ook mee.
  Ik snap wel dat ze het werken voor de BV willen stimuleren, maar ik ben en blijf erg achterdochtig of dit wel hun (goede) bedoeling/intentie is.

  Ik heb het al eerder gezegd, ik vertrouw die Wilco en Marc voor geen meter, alles voor eigen gewin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *