Colinda niet blij met boodschappen beleid

Colinda niet blij met boodschappen beleid

Sinds gisteren doet Joey voortaan de boodschappen bestellen. Dit in verband met de financiële crisis waarin de bewoners verkeren. Alles zal minder luxe zijn en er worden voortaan ook meer huismerk. Joey is vooralsnog 3 dagen boodschappen verantwoordelijke om te kijken of het allemaal goed verloopt. Gisteren heeft hij de eerste boodschappenlijst samengesteld, iedereen is het er mee eens behalve Colinda. Ze blijkt toch wat moeite te hebben met het boodschappen beleid.

Joey koopt alleen nog maar potten pindakaas, hagelslag en kaas van het goedkoopste huismerk. Bovendien worden er straks zes broden verdeeld over alle vijftien kistjes die Nicole gemaakt heeft. Maar al snel gaan voordat de boodschappenlijst doorgestuurd gaat worden naar de winkel een aantal bewoners er zich mee bemoeien.Nicole stelt voor om op zondag tomatensoep uit blik en brood te eten. Dat deed ze thuis namelijk ook altijd en dat is prima, maar volgens Colinda is het goedkoper én lekkerder om zelf tomatensoep te maken. Tineke en Nicole doen er niet zo moeilijk over; zij vinden soep uit blik net zo lekker.

Als uiteindelijk de bestelling door de meeste bewoners is goedgekeurd wordt al snel duidelijk dat Colinda het er toch niet zo mee eens is. Boven op de vide geeft Colinda dat duidelijk aan, ze is er klaar mee. Laura is verbaasd en zegt je hebt zelf voorgesteld dat Joey voortaan de boodschappen zou doen? Waar maak je je druk om? Volgens Colinda komen er allemaal stomme ideeën van de bewoners. Zoals soep op zondag eten en witte bonen in tomatensaus uit een potje. Iedereen bemoeit zich er mee terwijl ze dat het afgelopen halfjaar geen poot uitgestoken hebben! Ook wil ze dan maar 25 euro per week zodat ze zelf kan koken. Ze wil niet in een kamp voor moeilijk opvoedbare kinderen zitten maar in een gezellig huis. Laura troost haar mede bewoonster en benadrukt dat de groep maar op hun bek moet gaan. Maar dat is niet het goede antwoord, daar lijd ik dan toch ook zelf onder voegt ze eraan toe. Laura vind dat Colinda zich niet zo druk moet maken, geeft haar vervolgens een kus en gaat naar beneden. Colinda draait zich om en gaat maar slapen…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. coco at 12:32

  collie snollie moet is wat vrolijker worden , ik weet wel wat er aan de hand is , Wilco geeft haar niet meer zoveel aandacht … dat komt omdat hij Patrick niet meer kan pesten met collie snollie , kijk maar als collie snollie haar armen om hem heen slaat , Wilco blijft dan stokstijf staan , het is voor hem allemaal een spelletje geweest en zij loopt als een puppie achter hem aan . hoe dom kan je wezen …. misschien papt ze nu wel met Mark aan

 2. anneke at 11:54

  Brood met hagelslag is ook lekker en kaas ( koop dan z’n hele groot stuk ) jam in allerlij soorten heinz vlokke zoek de goedkoopste boter of alleen huismerk is het in de reclame koop dan wat meer de week daar op is het weer duurder was middel koop reclame kunnen jullie niet aan familie vragen om als ze komen wasmiddel mee te nemen bij kruidvat of andere winkels in de reclame betaald het hun dan terug of mag dat niet of zet het voor de poort neer
  Colinda moet niet zo klagen of ziet ze in Joey een concurrent

 3. fred at 11:14

  Tja, colinda…. ook jij moet gewoon luisteren en mee doen aan de bezuinigen van de groep.

  8000 in de min hoor !!!!! Komt dit nog goed ?

  F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *