LauraB wordt aangesproken door Gaby

LauraB wordt aangesproken door Gaby

Gaby zit ergens mee en besluit dit te delen met LauraB. Op eerste paasdag komen er namelijk mensen oude materialen brengen voor Joey zijn vuilnisbelt zodat hij deze om kan toven naar mooie producten om vervolgens weer te verkopen. Maar dat deze mensen uiterlijk op eerste paasdag langskomen zit Gaby een beetje dwars en legt het aan LauraB uit. Pasen wordt gevierd in de kerk en de zondagen zijn erg belangrijk. En dat moet in het vervolg gewoon beter overlegd worden. En in de ogen van de gelovige kan het dus eigenlijk niet doorgaan. LauraB oogt verbaasd en zegt dat zij Pasen anders ziet. Ze antwoord dat ze het zal overleggen met Joey.

Later vertelt LauraB aan Laura wat Gaby zojuist gezegd heeft. En Laura is het er absoluut niet mee eens. We houden al rekening genoeg met haar! Overleg het maar met Joey maar ik denk dat hij er schijt aan heeft. Ik wil er straks wel bij zijn als je haar gaat aanspreken. We kunnen ook voorstellen dat die mensen niet in de ochtend komen maar later op de dag. Beide Laura’s zien het probleem ook niet zo. Maar kunnen er moeilijk over praten, ze zien Pasen als een dag van eieren zoeken en chocolade eten. Later maakt Laura Mark wakker omdat het feestje van Naomi zo gaat beginnen. Ook zij vertelt aan hem wat er zojuist gebeurd is. En hij denkt dat Gaby eigenlijk helemaal geen verstand heeft van het geloof. Je moet de betekenis van Pasen opzoeken en als je haar aanspreekt kijken of het klopt. De Laura’s zullen binnenkort dus nog het gesprek aangaan. Het wordt hoe dan ook vervolgd!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Harlequin at 08:18

  Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet weten op welke dag je wil werken, winkelen of rusten. Als je op zondag rust wil, dan maakt het niet uit dat de winkels open zijn, dan blijf je gewoon lekker thuis en ga je niet naar de winkel. Als ze op 1e paasdag even spullen willen brengen, dan blijft ze lekker in de loods en heeft ze er geen last van. Bij mij in de “stad” is er een supermarkt die is alle dagen van het jaar open. En het zal niemand verbazen dat het er ook altijd druk is. Vooral op dagen als 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.
  Gewoon iedereen in zijn eigen waarde laten. Wil je geloven, dan geloof je, maar ga niemand jouw denkwijze opleggen en beperken in de dingen die deze persoon wil doen.

 2. Druif at 04:51

  Inderdaad een beetje rekening houden met elkaar . Gaby weet het ook niet precies allemaal , net als ik trouwens. Maar Pasen is in ieder geval niet eieren zoeken en verven. Kan me voorstellen dat je zo denkt met al die konijnen in de loods. Een ei is in dit geval symbool van nieuw leven .als je wil weten wat de betekenis van Pasen is zoek het dan even op.zondag dus ook paaszondag is een rustdag voor christenen.alleen met speciale betekenis , de opstanding ( dus nieuw leven). Heb in ieder geval respect voor andere personen 2e paasdag kan je ook rotzooi brengen.

 3. Ina at 23:09

  Arme, arme Gaby. Laat dat wicht naar huis gaan. Loopt continue anderen met haar geloof lastig te vallen. Ze weet de betekenis van Pasen niet eens. Waarom heeft ze er dan zo’n moeite mee als anderen iets willen organiseren. Compleet raadsel!!! Wegstemmen dat lastige portret.

 4. anneke g at 22:25

  Weet niet eens wat er gebeurt vrijdag weet dat het zondag Pasen is, en dat die mensen dan komen ze blijven niet de hele dag. Ze komen spullen brengen waar je aan kan verdienen.
  Gaby we krijgen nog Pinksteren mag er dan ook niemand komen.

 5. Yvon at 21:06

  MarieJoan,dat klopt Gaby moet zich toch een beetje beter in het paasfeest /viering verdiepen,voordat ze van alles wil!!
  sowieso lijkt het geloof van Gaby wel mee tevallen

 6. betweter at 20:50

  Of je nu gelooft of niet is het toch een kleine moeite om rekening te houden met het gevoel van anderen.Hebben maar een geloof en dat is hun eigen geloof.Wat een stelletje asocialen.

 7. Willy at 20:50

  Feestje naomi? Er word weer rijkelijk geschonken, ze stonden tocg dik in de min? En naomi ik denk dat die drank helemaal niet goed voor je is, en al dat dansen,,zonder alcohol kan je ook feesten hoor,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *