Watoto kinderkoor is in Utopia

Watoto kinderkoor is in Utopia

Gezellig! De kinderen van het Watoto koor zijn uiteindelijk dan toch gekomen. Gaby heeft genoeg kaarten weten te verkopen waardoor het toch door het evenement dus door kan gaan. Vanmorgen waren al enkele bewoners er vroeg uit om de voorbereidingen te treffen. Ook de organisatie van het koor waren er al vroeg bij. Er is namelijk een heus podium opgebouwd compleet met verlichting. Omstreeks 11:00 kwamen de kinderen en hun begeleiders het terrein opgelopen en werden natuurlijk hartelijk ontvangen. En niet veel later is een soundcheck zodat alles even doorgenomen kan worden. Als alle gasten er zijn opent Gaby het evenement, met uiteraard een gelovig woordje. Als het praatje erop zit begint de voorstelling. Eerst worden er beelden getoond waar Watoto precies voor staat. Sommige bewoners en wellicht ook gasten worden lichtelijk emotioneel bij het zien van dit filmpje, zo ook LauraB. Als het filmpje erop zit is het tijd voor iets leuks, de kinderen beginnen met hun voorstelling. Het is een dans act en er wordt Engels gezongen. Iedereen geniet zichtbaar van dit evenement en het lijkt dan ook een succes. Momenteel is de voorstelling nog bezig en zodra er video’s beschikbaar zijn zullen we deze uiteraard plaatsen.  Benieuwd wat Watoto precies is? We hebben even wat research gedaan:

De kinderen van het Watoto kinderkoor zijn de ambassadeurs van de organisatie. Sinds 1994 toeren diverse koren de wereld rond. Iedere keer een nieuw koor van elf jongens en elf meisjes met tien volwassen begeleiders.

Door muziek en dans vertolken de kinderen de missie en visie van de organisatie. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes. Deze concerten tonen Gods levensveranderende liefde door de kinderen heen. Ieder kind heeft een of beide ouders verloren door oorlog of ziekte. Ze wonen in een Watoto dorp. Deze ervaring is voor de kinderen van onschatbare waarde. Ze leren sociale vaardigheden, doen levenservaring op en krijgen de kans om de wereld te zien. Als leiders hebben ze deze vaardigheden nodig.

Optreden Watoto kinderkoor

Optreden Watoto kinderkoorBeoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *