Gio gaat zich verdiepen in de Islam

Gio gaat zich verdiepen in de Islam

Nu Gio geopereerd is moet hij rustiger aan gaan doen. Daarom heeft hij gisterenavond iets besloten en zoekt Ivan eens op om te overleggen.

Bij Le Luifel staan de twee te kletsen, Gio zegt tegen Ivan ik zei toch in het weiland dat ik eigenlijk een dagje moslim wil zijn? Met dat paasfeest? Eigenlijk vind ik dat best wel eh… interessant! Ja, hierbuiten, dat mag je best wel weten, ik had altijd ruzie met jongens ehmm… Van mijn afkomst, vult Ivan hem aan. Gio knikt. Hij legt uit dat het gros van de hangjongeren in zijn woonplaats buitenlands is en dat hij dat soort activiteiten associeert met het moslim zijn. Daarom wil hij zich graag verdiepen in het geloof van Ivan, de Islam. Hij wil alle aspecten van het geloof leert kennen en niet zo snel meer oordeelt. Ivan is enthousiast hij biedt Gio graag een kijkje in zijn leven. Hij gaat zijn best doen om de ins en outs te laten zien. Maar ik vind mijzelf geen goed moslim, ik vind het daardoor wel een beetje eng. Ik vind het lastig om dingen te zeggen omdat ik niet 100% zeker weet en dat mijn kennis niet volledig is. Ik vind het leuk en Gio wil het vooroordeel eruit knallen. Super! aldus Ivan.

Ondertussen is Utopia langzaamaan weer ontwaakt, wat zal de dag nog meer brengen? We houden je op de hoogte!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. betweter at 14:24

    Wat een onzin om dit te doen met iemand die zich aan de koran houdt wanneer het hem uitkomt.Inderdaad wat een geneuzel om dit te doen.Misschien zijn ze wel bang commentaar over discriminatie .

  2. David Brigham at 10:56

    Wat een overduidelijk stukje script – Gaby kreeg haar toneelstuk, dan ‘moet’ Ivan ook even in de spotlight. Politiek-correct geneuzel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *