Overschot van (zure) melk in Utopia

Overschot van (zure) melk in Utopia

Er is een probleem in Utopia, de koeien geven namelijk nogal wat melk. Gemiddeld zo’n 30 liter melk. De hoeveelheden lopen nu dusdanig op dat er sprake is van een melkoverschot. Hoe moet dit opgelost worden?

Ook komt Boer John niet meer hij maakte van de melk nog kaas. Nicole vindt het hartstikke zonde en wil dan ook een goede oplossing voor dit melk probleem. Zo moet er kaas gemaakt worden, maar hier is dan wel weer een dure machine voor nodig. Wel zijn Mark en Ivan en Wilco het met haar eens. Maar er zullen ook meer producten van gemaakt worden zoals yoghurt. Om te zorgen dat de melk niet verder bederft roept Ivan mensen op om melk op te halen voor 1 euro per liter. Maar om het nog sneller te laten gaan gaat hij nog even rond met een lijstje er zullen pannenkoeken genuttigd worden. Morgen wordt er ook een deel van de melk opgehaald door een bedrijf. Dit varkensbedrijf kan wat van de zure melk maken wat varkens lekker vinden.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Toet at 14:33

  Gewoon de melk in een ton en een ontstopper waar je de afvoer mee ontstopt blijven stampen.En je krijg de heerlijkste roomboter.Geven die kippen geen eieren.Kom eens van je luie kont af.En maak een echte utopia Zorg voor bramen en andere vruchten.En dan de groenten die Chris geplant heeft let daar en beetje op.Het is heerlijk om van het land te leven.Luie gasten

  • anneke g at 14:53

   Je denkt toch niet dat de akker lang akker blijft ik geef ze een paar weken.
   In plaats dat de 2 Laura’s het gesprek op de bank voort zetten in de akker dan doen ze nog wat in plaats van roddelen ze hebben zoveel over iedereen te vertellen dat ze niks doen.

 2. anneke at 13:34

  Hoelang kan je de melk bewaren anders geef het weg aan de voedselbank in plaats van weg te gooien
  Hoe of waar willen ze het in doen als ze per liter verkopen moet je met een llitermaat komen en krijg je dan een liter.
  Heb net 2 liter voor 1,56 gekocht beetje duur jongens ,,,maar ja je moet toch wat verzinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *