Nieuwe bewoner Benjamin arriveert in Utopia

Nieuwe bewoner Benjamin arriveert in Utopia

En toen was daar een nieuwe bewoner die het Utopia terrein op liep! Zodra Benjamin het terrein op komt roept hij hey party people! Hij wordt hartelijk ontvangen door de bewoners die snel naar hem toe komen. In de loods aangekomen is het tijd dat Benjamin zich gaat voorstellen.

Benjamin ploft neer op de bank en grapt zo eindelijk thuis! Hij heeft net zijn baan opgezegd en zit vol met ideeën zowel voor binnen de muren als de presentatie naar buiten. Utopia heeft volgens hem een voorbeeldfunctie een ideale samenleving. Hij is bereid om zich kwetsbaar op te stellen en wil dat iedereen met elkaar in gesprek blijft. Hij vindt het een voorrecht dat hij er zit en hoopt dat de groep hem ook wil ondersteunen. Benjamin komt uit Brabant en heeft veel werkervaring heeft. Zo heeft hij gewerkt in een supermarkt, daarna kinderopvang en SPW opleiding gevolgd. Heeft gewrekt in een magazijn en een café. Je moet hard werken om geld te verdienen zo is zijn standpunt. Hij heeft dan ook een aantal projecten voor ogen. Samen met Gabriëlle wil hij aan een tijdschrift werken. Gabriëlle zucht en zegt hell no! Ook wil Benjamin een gedichtenbundel maken. De lokale media mogen wel wat meer benaderd worden. Maar ook in de samenleving mag wel een andere wind waaien. Meer communicatie, meer begrip, beter schoonmaken. Krachten bundelen en grotere evenementen neerzetten. Als Gio vraagt of Benjamin creatief is doelend op zijn plan antwoordt hij ik zet veel emotie op het doek. Hij heeft de lockdown van de visumhouders Madelon en Wimwel meegekregen, maar wil eerst hard meewerken voor de evenementen die komen. Daarna slaap ik wel een paar nachten buiten. Zal hij nog een lockdown moeten doorstaan? Verder vindt Benjamin empathie belangrijk en kan wel eens boos zijn. Zolang je elkaar maar weer de hand geeft na afloop. En wat is zijn behoefte in het leven? Ik wil gezien worden om wie ik ben vertelt Benjamin eerlijk. Ik weet dat ik een goed hart heb, al ben ik niet de heiligste, maar ik doe gewoon mijn best. En wat zijn slechte kwaliteiten? Hij lacht om zijn eigen grappen, praat veel als hij moe is en moet zichzelf soms terugfluiten om zijn eigen enthousiasme. Volgens Nicole past hij wel goed in de groep. Ik krijg frisse energie van jou! Ook Ivan geloofd Benjamin wel, ook al heeft hij dat niet vaak. Daarna is het tijd voor een rondleiding die Ivan geeft. Welkom Benjamin! En succes in Utopia!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.2/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:27

  Weer en die wat wil doen maar niets gaat worden , ze beloven alles maar doen ho maar
  Gabrielle groot gelijk dat je niet wil samen werken hij neemt zo de hele boel over.
  Zal wat worden als die gaat samen spannen met Bas
  Dus met andere woorden voegt niets toe.
  Zelf vind ik dat de gene die zelf eruit gaan niet meer vervangen moet worden alleen de gene die om de twee maanden eruit moet

 2. joze at 16:46

  MJO. Baan opzeggen?? Was ook mijn eerste gedachten.
  Wie doet dat nu in deze tijd? Ik ken veel jongeren die nog steeds bang zijn om geen contract te krijgen en die dus weg moeten. Bij een paar is dat al gebeurd en ze weten niet of ze snel weer iets vinden via het uitzendburo.
  Maar zoals je zegt, het is zijn keuze. Als het al waar is!

 3. Mjo at 13:53

  Ik weet het niet hoor. Weer zo iemand met veel praatjes, als hij binnenkomt.
  Hij roept al gelijk: hey party people!!!
  En wil niet direct de lockdown doen, pas later. Nou ik hoop dat de bewoners hun rug recht houden. NU gelijk de lockdown. Hebben Wim en Madelon ook moeten doen. Dus niet met 2 maten meten.

  Heeft ook z’n baan opgezegd, om in Utopia te komen??? Of dat nou zo verstandig is. Maar goed dat is zijn keuze, zou de mijne niet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *