Het centraal van 1 juli

Het centraal van 1 juli

Tijd om wat te bespreken op deze warme dag. Hier lees je alle besproken  punten van het centraal van 1 juli terug. De bewoners zijn dit keer op tijd!

Benjamin benoemd dat hij notulen gaat maken, deze gaan in de map en dan kunnen we volgend centraal kijken van wat er terecht is gekomen. Mark vertelt dat hij vannacht wat heeft voorbereid. Er is vrijdag een deurwaarder geweest om vandaag te betalen. We hebben nu 4000 euro cash en 55 euro op de bank. Ook moeten we nog 800 euro aan overige rekeningen betalen wat we niet kunnen. We staan 10 K in de min en om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het was een acteur. Maar er moet wel betaald worden, we kunnen in 6 maanden aflossen. Sommige vinden het niet grappig maar er moet iets gebeuren. We moeten iets doen met onze financiën doen. Het gaat echt zo slecht en we zijn er nog lang niet. Ik doe de finance maar wat houdt het in? Ik ben dagelijks bezig om debiteuren te innen en betalingen te doen. Ik vind het vervelend dat we zo amateuristisch om gaan. Ik zou nu strenger toezicht gaan houden en probeer van mijzelf een balans te vinden. Investeringen zijn uit den boze, ook de tattoo opleiding van Nicole en Stefanie hebben prioriteit. De kapsalon ook, het loopt goed. Vorig jaar is er gebleken dat de meubellijn erg toenam. We moeten daar iets mee gaan doen, er wordt 50% aanbetaald waardoor het te doen is. Ook de uitgaves qua boodschappen wordt streng bekeken, dit doet Bas. Bjorn maakt berekeningen over evenementen die nog komen. Ook zullen alle uitgaves langs Mark gaan. De massagestoel van Colinda gaat weg, er komt een goedkopere. Nu even terug naar de BV, we hebben geen producten of meer focus leggen op evenementen. Als de bv in een beter vaarwater zit kunnen wijzelf ook leukere dingen doen, het is niet alleen werken. Er volgt een applaus en er zijn geen vragen.

Rob begint nog wel over de akker, dit moet leeg gehaald worden. Er moet iemand komen die verstand heeft zodat wij spullen kunnen verbouwen en verkopen. Volgens Nicole is dat een investering waarvan je volgend jaar iets hebt. Rob benadrukt dat het nu gewoon een stuk grond is. Naomi denkt dat er eerst maar eens gekeken moet worden of Utopia nog door gaat. Rob antwoordt het vol te willen gooien en dan te verkopen. Nicole denkt dat de energie die erin gestoken wordt en wat er van overblijft niets is. Ivan denkt dat er wel even naar gekeken kan worden. En Nicole vind de akker geen prio. Meubels timmeren levert immers meer op. Rob antwoordt dat er te veel mensen niets doen, we hebben veel tijd en mankracht. Mark oppert de akker te egaliseren en er iets leuks van te maken. Een midgetgolf baan op een Utopiaanse manier. Ivan vindt het niks, het is een stuk natuur waar je zelf van zou kunnen eten. Mensen zijn lui terwijl je er in principe van kan leven. Ivan denkt dat het niet iets voor centraal is. Hij zal Rob gaan helpen al het onkruid weg te halen. Naomi denkt dat er meer gefocust moet worden op evenementen, het is zomer. En daarna kun je je gaan richten op producten.

Wim oppert om eerst het cordwood huis af te maken, daar kunnen inkomsten mee behaald worden. Hulp is wel nodig, met 2 man is het te doen. Naomi wil graag haar studio uitbreiden, het schuurtje waar de oude B&B was komt leeg te staan. Rob antwoordt dat het een tweede B&B is. Bjorn oppert om het zo in te richten dat het ook een foto studio kan zijn.

Bjorn heeft een map gemaakt over evenementen, hier zitten verschillende begrotingen in. Ook heeft Bjorn gisteren lijsten gemaakt voor Le Luifle, Baas Beach en horeca. Hier staan de spullen op die verkocht worden. Als er bijvoorbeeld drankjes gedronken worden voor eigen gebruik kunnen we dat af turven. Zo krijgen we meer inzichten in wat er via BV gaat en privé. De tap is niet goed meer, de drukregelaar is kapot. Er komt teveel koolzuur in het bier. Er moet een nieuwe voor komen, verwachte kosten zijn rond de 30-60 euro. De groep geeft alvast goedkeuring.

Gina wil een investering vragen. Er moeten verschillende zaken besteld worden om de kapsalon compleet te maken. Mark antwoordt dat het moet gebeuren en Gina vult aan dat ze ook nog wat geld van Colinda heeft gehad. Iedereen vindt het goed.

Nicole denkt dat er gefocust moet worden op evenementen. En de eerste prio is 8 augustus. Bjorn antwoordt dat dat een goede is, de kaartverkoop gaat van start dus mensen kunnen bestellen. Het is een festival zoals iedereen ze kent. Verschillende special effects, bekende dj’s en er mag ook gerookt worden. Bjorn is ook nog bezig met een live in de loods, in juli, augustus en oktober. We horen verschillende namen, zoals Trijntje Oosterhuis en Niels Geusebroek. Ook komt er volgende week de manager van Nick en Simon langs om dat live in de loods evenement te spreken. Mark oppert om een live in de loods buiten erbij te doen. Dat moet makkelijk kunnen bij Nick en Simon. Bjorn antwoordt dat ze dat moeten bespreken met het management. Ook ben ik bezig met een zomer carnaval in september of augustus.

Benjamin heeft ook iets, om 13:30 komen er mensen van de kringloop. Voor de spullen van gisteren die tijdens de garageverkoop verkocht werden. Er komen verschillende bakken waar afval zodat afval beter  gescheiden kan worden. . Rob vertelt dat hij contact heeft gehad met stichting tekenbeet. Binnenkort komt die stichting uitleg geven.

Mark heeft een laatste puntje om af te sluiten, dinsdag donderdags en zondags vaste tijden om een centraal te houden. Hoeft niet lang te duren maximaal een uurtje. De week wordt dan besproken en ook met financiën. Benjamin vat zijn notulen samen en leest deze nog even op. Zondag zal het eerst volgende centraal zijn. Daarna is het centraal afgelopen.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Tony at 16:31

  Graag en andere boekhouder voor Mark.
  Rob wil wat met de akker doen, maar het liefst NIET met zijn handen. Praten, praten, lekker zitten, bier drinken etc.
  Bas is een stiekemerd, hou hem in de gaten, anders er uit !!!

 2. Druif at 11:56

  Mark is net zo min te vertrouwen . Ook gina krijgt weer haar zin . Massage stoel weg om een goedkopere te kopen . Veel verlies weer en ze hebben er toch een nodig . Zo zijn er nog veel meer dingen . Word tijd voor nieuwe boekhouder . Misschien een paar uurtjes goede inhuren voor bedrag . Hij houd vast meer over en het gaat eerlijker .

 3. anneke at 11:22

  Alle bestellingen gaan met toestemming van Mark .
  En BAS doet de betellingen ik zal zeggen doe maar niet laat Gabrielle of Nicole dat doen hij is niet te vertrouwen besteld dingen die hij alleen nodig heeft.
  En de artiesten die ze willen hebben is toch te duur .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *