Bekijk de vegan academie terug

Bekijk de vegan academie terug

Gisterenavond vond de vegan academie georganiseerd door Armanda plaats. Hans Baaij en Jo-Ann Mc Arthur van Stichting Dier & Recht kwamen de bewoners en de bezoekers college geven over ‘Het Vergeten Dier’. Het is het volgende hoofdstuk in de queeste van Armanda om meer bewustwording te creëren over hoe de maatschappij met dier en milieu omgaat. Gezien het feit dat de academie vrij lang duurde hebben we de complete avond in filmpjes voor je opgezocht. Zo kun je lekker in de vakantie alles nog eens terug kijken. Maar wat vonden de bewoners ervan? Na het opruimen zaten Rob, Ivan en Stefanie na te praten. De boodschap van de academie is bij de meeste bewoners binnen gekomen. Zo werd er vertelt waarom de vleesindustrie slecht zou zijn, niet alleen voor dieren maar ook voor de mens. Rob kan zich alleen niet voorstellen om ooit zonder zuivel of eieren te kunnen leven. En daar kan Ivan zich helemaal in vinden. Helemaal vegan zou ik ook niet willen voegt hij eraan toe. Toch denken Ivan en Rob erover na om een stukje te minderen met het nuttigen van vlees. Ook over halal slachten hebben ze ook veel geleerd. Er is dus een kans dat we halal vlees, dat helemaal niet halal is geslacht merkt Cees op. Tijdens het college werd duidelijk dat die slacht in een grijs gebied verkeert. Maar Ivan wil graag uitgaan van het goede in de mens. Bovendien gaat hij verder, je weet ook niet of het biologische stukje vlees dat je koopt ook echt biologisch is. Stefanie denkt er wat anders over, haar  vader was varkensboer en weet hoe zwaar het leven is en hoe goed hij voor de dieren probeert te zorgen. Maar Rob probeert haar boosheid te sussen. Niemand haat varkensboeren. Het is gewoon hoe de industrie gegroeid is. Het is eigenlijk de wereld op zijn kop.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Toet at 06:20

  Cees laat nu eens een grote flatus.Dan zul je de kippetjes horen.O Cees O Cees wat doet u nu buurman.Dames blij genoeg gespreksstof we horen het wel weer.

 2. anneke at 11:44

  Ja hoor het woordje Cees valt weer als eerste bijna iedereen daar praat er over maar Cees is weer de l*l zelfs Ivan wil graag uit gaan van de goedheid van een mens. En ann het niet hoe je het leest hij kan het met Cees eens zijn dus een sneer naar Ivan.
  Dus niet bij sommige in de buiten wereld.
  Ik kan ook niet buiten mijn vlees of eieren maar daarom heb ik ook niks tegen de mensen die veganist zijn

  • Ann at 12:23

   Anneke, heb ik geschreven dat ik daar tegen ben?? Nee dus. Maar je hoort niets anders, vandaag zijn er weer in utopia waar het weer over gaat.. Maardenk niet dat je begrijp wat ik bedoel.. Hoor jr cees over andere dingen in de academie, nee hij pakt gelijk uitbij halal slachten

   • anneke at 13:31

    Waarom schrijf je dan Cees denkt, je kan ook schrijven over iemand anders die een mening had b.v.b. Stefanie of Rob die hadden ook een mening.
    En heb niet geschreven maar dat moet net zijn.
    Wat hier geschreven is door Thom. Bij het na praten geven ze hun eigen mening Rob zegt dit en Stefanie dat, en dat bedoel ik jij begint meteen weer over Cees .
    En ik schrijf helemaal dat jij voor of tegen ben . Ik heb het over mensen in het algemeen

 3. Ann at 11:13

  Dus cees denkt dat halal vlees niet halal is geslacht.. Natuurlijk is gewoon een sneernaar ivan.. Gelukkig gelooft ivan in het goede van de mens..
  Trouwens iedereen moet het voor zichzelf weten maar vind armanda wel mensen iets opdringen.. Het gaat over niets anders meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *