Bjorn spreekt Cees aan op zijn gedrag

Bjorn spreekt Cees aan op zijn gedrag

We blikken nog even terug naar gisterenavond, er zijn toch nog wel wat dingetjes gebeurd waar we je over in moeten lichten. Het ging voornamelijk om Cees, de oudste bewoner uit Utopia.

Want Cees heeft gisteren avond weer flink de schoonmaaktaken in de gaten gehouden. De keuken was bijvoorbeeld niet gedaan, niet opgeruimd. Hij sprak Stefanie aan of ze van plan was deze nog op te ruimen. Haar antwoord was vrij duidelijk, nee. Jij hebt dienst benadrukt Cees, je staat op de lijst. Maar ondanks dat weigert Stefanie haar taak te doen. Cees besluit er met Mark over te praten, morgenochtend moet ik toch nog even wat doen, ik moet nog vegen en dweilen en dan pak ik de keuken ook gelijk mee. Misschien doe ik de was er ook nog bij, maar dan moet de wind wel heel goed staan hoor!

Wat later besluit Bjorn Cees aan te spreken op zijn gedrag. Want hij denkt dat het beter is als Cees de mensen vanaf nu van te voren aanspreekt op hun taken en niet erna. Als je ’s ochtends iemand herinnert aan zijn taak, dan is diegene zich er van bewust dat hij of zij nog een schoonmaak taak moet volbrengen. Achteraf krijg je altijd gezeur voegt Bjorn eraan toe. Zeg het de volgende keer gewoon voor die tijd en niet achteraf benadrukt hij. Zal Cees iets met het advies van Bjorn doen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Leilei at 09:41

  Ik vind dat Cees mensen mag aanspreken op het niet uitvoeren van taken zeer zeker wel. Maar dan moet Cees zelf ook het kunnen hebben dat hij wordt aangesproken. Nu vind Cees het als hij wordt aangesproken dat positief moet zijn en anders wordt hij in zijn beleving gepest. Dus ja aanspreken kan maar dan moet Cees zelf ook willen ontvangen maar dat kan hij nog niet.

 2. Druif at 14:57

  Björn heeft de luxe dat Stef het werk van hem doet in ruil voor sigaretten . En gedraag je volwassen Björn , mensen horen hun taak te doen zonder dat anderen je erop wijzen . Wanneer hoe waarom kunnen die luiwammesten dat niet .enkele uitgezonderd

 3. tineke at 14:17

  De meeste inwoners doen weinig aan schoonmaken/opruimen,
  Bjorn heb ik echt zelden iets zien doen en hij gaat Kees vertellen hoe en wanneer hij mensen aan mag spreken…flapdrol!
  Kees is wel heel vaak bezig, ook eigen belang, hij is nieuwsgierig wat en hoe iedereen alles doet.Hij vertelde laatst dat hij het vroeger volgens zijn vader nooit goed deed en hoe akelig dat was, hij doet hetzelfde.
  Ik vind Kees trouwens een ontzettend aardige man hoor, maar hij moet gewoon een week alleen in de keuken komen voor z’n eigen dingen en z’n eigen was doen en verder niets, alleen leuks voor hemzelf( maar ik denk niet dat hij dat zal volhouden) en niemand ergens op aanspreken, kijken of er mensen wakker worden.

 4. anneke at 12:55

  Tineke ik geef je groot gelijk ieder zijn eigen spullen opruimen en doe je taak.
  Ik weet niet wie er nog thuis wonen of een eigen huishouden heeft, daar ruim je toch ook je spullen op zie dit als je eigen huis.
  Maar Cees gaat te veel op hun letten waarom geven ze Cees geen andere taak behalve schoonmaken ,de jongeren willen alles zelf doen vraag eens of Cees met hun mee kijkt hoe het gaat ,STEL Mark gaat weg wie neemt dan de financien op zich daar zit Rob nu bij maar ik denk niet dat boekhouden zijn beroep is (of ik moet me vergissen)
  En Bjorn die werd kwaad van de week dat hij niet achter de computer mocht van wege de voetbal uitslagen ,ik weet niet wat ze elke keer op de telefoon doen zelf heb ik het idee dat ze smsjes sturen naar huis.
  Maar dat er twee of drie personen de hele bups opstookt om tegen een persoon zo te keer gaat ,met wat Cees tegen Bjorn zei dit is pesten en jij moet weten hoe het is gepest te worden .
  Zelfs binnen Utopia moet Bjorn weten hoe dat is vooral dat geregel van de markten hoe Ivan tegen hem te keer ging .
  En wat doet iedereen nu de hele dag je zie ze alleen nog maar zitten en achter de computer of op het bankje sigaretten roken

 5. maria at 12:49

  Ik ben het niet altijd met Bjorn eens (vind hem zelfs irritant) maar in deze moet ik hem gelijk geven. Cees moppert of heeft commentaar altijd achteraf als iets niet gedaan is. Hij moppert terwijl hij zelf het al schoon gemaakt heeft. Net zoals bjorn zei ..ga eerst naar die persoon en zeg dan dat hij/zij op de lijst staat. En dan het NIET zelf gaan doen. Maar we kennen hem hij doet het toch steeds.Dus moet Cees niet zeuren! Hij hoeft het nl niet te doen. Maar ja hij wil het toch zelf?! En ja Cees heeft graag wat te zeuren en commentaar geeft als iets niet in zijn ogen goed is gedaan.Dus nogmaals Cees heeft het meeste aan zichzelf te wijten! En niet zeuren achter af!!

 6. Tineke at 12:17

  Echt ik erger me rot aan het luie gedrag van de utopianen , ik vraag me af wat voor smeerboel het bij hen thuis is. Een schoonmaak rooster kan wanneer iedereen uit zich zelf , want ze vinden zich zelf volwassen zich eraan houd. Ik vind dat Kees daar niet verantwoordelijk voor is, em. wanneer blijkt dat het toch niet gedaan is kan hij of iemand anders de persoon op aan spreken en dan behoort die gene ook te luisteren en het te doen. Het zijn en blijven kleuters echt als de samenleving op deze manier het voorbeeld moet zijn dan kan utopia er wel mee stoppen want dit is de samenleving een grote schijnheilige achter baken egoïst stelletje luie angsthazen die allemaal bang zijn voor hun eiden hachje. Dus Kees denk eens aan je zelf doe je taak en indien je , je er goed bij voelt nog wat erbij en zorg dat je eigen bed en was schoon is dus op deze manier voorbeeld bent. Je kan niet anders en erger je, je toch ruim het dan op en mopper dan niet , want je merkt wel je krijgt toch alleen maar een grote mond.

  Dus Stefanie sta op luiwammes met je grote mond en ga wat doen je maakt nooit wat af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *