Het centraal van 15 oktober

Het centraal van 15 oktober

Het is weer tijd om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 15 oktober.

Markt
Ivan opent het centraal. 25 oktober is er weer markt. Dinsdag moet alle bewoners vrijhouden om te werken aan de markt. Het terrein moet opgeruimd worden. Nicole gaat vandaag verder aan de mokken. De kaartverkoop gaat niet goed. Dit komt omdat de bewoners druk zijn geweest met het kickboksgala. Rowena is toegevoegd aan het markt-team. Zij wordt nu ingewerkt door Ivan en Bjorn. Ook gaat ze vlogen over de markt. Rowena is trots dat ze bij het team zit. Ze gaat in eerste instantie twee keer per dag e-mails beantwoorden en daarvoor krijgt ze prio over de laptop.

Zonnebank
Bas wil graag een zonnebank. Hij vraagt de mening van de groep en iedereen lijkt voor. Rowena vertelt dat dit kan helpen tegen een winterdepressie. Naomi benadrukt dat het goed is voor haar spieren. Rob benadrukt dat er ook gevaarlijke kanten aan zitten. Benjamin en Ivan zien de toegevoegde waarde er niet van in, maar ze zijn er niet fel op tegen. Bas stelt ook voor om een nieuwe droger te kopen, maar daar is de groep niet voor.

Investering
Gabriëlle vertelt dat ze haar basisloon heeft geïnvesteerd. Daarnaast vertelt ze dat 13 november jarig is en dit wil vieren met bezoekers.

Tegenvallende resultaten
Mark vertelt dat de bewoners € 2000,- in de plus staan. Dit komt met name door de Live in de Loods met Nick & Simon. Het kickboksgala viel tegen qua opbrengst.

De agenda
Bjorn neemt de agenda even door. 22 oktober hebben de inwoners een borstkanker-huiskamer-gesprek. Hier kun je als bezoeker bij aanwezig zijn. 23 oktober is er wel een Utopia-bandavond. Ook hier kun je bij aanwezig zijn. 25 oktober is de markt. Die dinsdag daarop is Live in de Loods met Xander de Buisonje. De 31ste is er halloweenparty. Het feest wordt erg vet volgens Bjorn. 13 november is Gabs haar verjaardag. 14 november is de Hollandse Kroegenacht met Frans Duits. 21 november is er Spoking Word. En Bjorn was het even vergeten maar op 7 november is er een runwayshow georganiseerd door Naomi.

Spareribs eten
Het onbeperkt spareribs eten gaat waarschijnlijk niet door, want het lukt niet om entertainment te regelen. De bewoners gaan druk op zoek naar een oplossing. Ze willen de mensen aanbieden dat ze naar de kroegennacht mogen komen.

Sinterklaas
De bewoners bespreken hoe ze pakjesavond willen gaan vieren. Gaan ze dobbelen of gaan ze lootjes trekken? De bewoners stemmen voor dobbelen. Tevens hebben ze het alvast over kerst.

Meet & Greet en groepsfoto
Cees bespreekt zijn idee van een Meet & Greet met de Utopianen en hij wil een nieuwe groepsfoto met Armanda erbij. Dit gaan de bewoners doen na het centraal.

Borderline-avond
Stefanie vertelt over de Borderline-avond die ze organiseert op 18 november. Eerst komt er een spreker die vertelt over Borderline. Daarna gaat Benjamin een gedicht voorlezen, Stefanie gaat haar eigen verhaal vertellen en er is een theaterstuk over Borderline

Academy
Armanda vertelt over haar Academy. Zondag gaat de deur om 18:00 uur open. Ze is heel trots dat dit gaat plaatsvinden.

Movember
De mannelijke Utopianen gaan meedoen aan movember!

 

 

toernooi
Rowena wil gaan tennissen met de inwoners, mits het mooi weer is.

Vaker vergaderen

Benjamin stelt voor om vaker in de week te vergaderen. Nu duurt het te lang. Daarnaast vertelt hij over de verschillende projecten van de Gouden Pot die op de planning staan. Vanavond komt er iemand van Kracht in Nederland. Deze mensen willen kleinen initiatieven helpen groeien en zichtbaar maken in Den Haag. Tot slot vertelt Benjamin dat hij gedichten maakt op aanvraag.

Tassenlijn
Naomi gaat twee tassen van haar tassenlijn presenteren op haar Runway show. Ook gaat ze een workshop organiseren op 11 december waar mensen zelf tassen kunnen maken. Rowena gaat de muziek verzorgen. Ook wil ze samen met Armanda veganistische hapjes maken. Ook stelt ze voor om met Kerstmis cadeautjes voor elkaar te kopen.

De tuin
Ivan vertelt over de tuin. Samen met Rob en Nicole wil hij gaan investeren in de tuin. Hij vraagt iedereen om mee te investeren en ook mag iedereen aangeven wat ze graag willen hebben in de tuin. Mark doneert alvast € 5,-

Het experiment
Sinds oktober is het basisinkomen ingevoerd, en Ivan wil weten hoe het is bevallen. De feedback is positief. De bewoners vinden het rust creëren en het versoepelt het investeringsproces. Ivan vertelt dat hij dit experiment zo realistisch mogelijk wil houden en het wil uitvoeren zoals het in de buitenwereld ook gedaan wordt. Hij wil kijken naar welke bedrag precies het basisloon moet zijn, maar daarnaast zou het kunnen dat je 10% krijgt van wat je zelf verkoopt. Of ze kunnen het doen zoals het nu in de buitenwereld gebeurt. Ze kunnen dan allemaal basisloon krijgen, maar daar moeten ze dan ook met elkaar de rekeningen van betalen. Praktisch gezien zouden de Utopianen dan ook schulden kunnen maken. Nu is daar geen bewustwording van.

Geld voor de volière
De volière valt duurder uit dan verwacht. Mark is benieuwd of de groep wil meebetalen. Niet iedereen lijkt hieraan te willen deelnemen. Cees is van mening dat de BV dit kan bepalen, de volière is voor Utopia en niet voor Bas alleen.

Armanda is benieuwd of zij nu ook geld terug mag krijgen, ze heeft gisteren € 150,- betaalt voor de operatie voor de kip. Uiteindelijk laat ze dit varen. Ze heeft de operatie betaalt en kan daardoor nu weinig investeren in een ander.

Ivan wil de discussie afsluiten en besluit dat de BV dit keer de schulden van Bas betaalt. Dat is de laatste keer dat de BV schulden recht trekt. Mark wil dit niet doen. Hij betaalt liever zelf € 100,- en de rest van de schulden moeten door Bas betaalt worden of van de rest van groep.

Nieuwe geitjes en einde centraal
Gina vindt het niet eerlijk dat er waarschijnlijk geitjes komen terwijl zij geen biggetjes mocht nemen. Benjamin wil liever stoppen met het bestellen van de beestjes. Iedereen is het hier wel mee eens, voorlopig geen extra dieren meer. En daarmee sluit het centraal van vandaag

 

 

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:38

  Die Bas wil wel erg veel de zonnebank en een voliere .
  En Sinterklaas en kerst kadootjes
  Nicole en Ivan die een groter bed willen dus in de cordwoodhuis (volgens gea) willen slapen en weer is er dan onderscheid Ivan en Nicole mogen ook echt alles. Het bed van Giorgio en Naomie kan toch even de matrassen verwisselen, het is geen eigendom van Naomie ook al heeft Giorgio hem gemaakt .
  En nu dan weer over het geld ,als een bewoner wie dan ook een uitkering krijgt buiten Utopia en nu geld krijgen hier binnen mag dat wel ,( of is er niemand die een uitkering krijgt )

 2. MariaBora at 14:51

  och ja, als je €2000 in de plus staat moet je gelijk een zonnebank hebben, geen droger, ze willen wel schone kleren, wat een hebberig stel daar in Utopia.
  Goh, wat lief, Mark doneert al €5 voor de tuin, kan het er vanaf Markie.

 3. Anja at 14:04

  Belachelijk naomi bed meenemen, is toch van utopia?
  Idd verstandig, geen beesten erbij,
  Een zonnebank? Zijn ze wel goed? En dan naomi, goed voor mn spieren, nou nu nou, ze had ook zo n ander apparaat, word ook niet gebruikt, Verwend kind, hebbe hebbe

 4. gea at 13:02

  Was Bas al door zijn fooien heen, dat hij het zelf niet kan betalen of kostte die bokser teveel. Armanda heeft denk ook al een beetje genoeg van Cees zij wordt steeds door hem gevolgd als ze aan het schoonmaken is, en hij doet het dan nog een keer, en ze heeft helemaal geen aandacht geschonken aan zijn kloofjes.

  • Mjo at 15:53

   @gea, dat was gisterenavond in de uitzending ook al een beetje te zien. Armanda stond s’ochtends in de keuken, toen Cees zich al druk aan het maken was, dat het zo’n rotzooi was. (Overigens wat lag er lag me een zooi, van dat box gala, maar die was toch de avond ervoor pas geweest ). Waarom moet hij daarover al beginnen te zeuren, als de bewoners/Armanda net haar/hun ogen open heeft/hebben, nog geen koffie en ontbijt achter de kiezen hebben. Het wordt heus wel opgeruimd, maar Cees moet eens wat meer geduld opbrengen. (Wat Armanda ook al zei).

   Ook, zoals ik al eerder schreef en vermoede, bij het afscheid van Rolf. Wat en huichelaren zijn het toch. Dan kreeg Rolf ook nog een complimentje van ? juist C…………….. Mijn mond viel open. Tjonge daar is Rolf vet mee.
   Maar ja, Rolf was dolgelukkig dat ie naar z’n meissie en familie kon. Geniet er maar van Rolf.

 5. gea at 12:54

  Er was ook nog in het centraal dat Ivan en Nicole in het cordwoodhuis willen gaan wonen omdat hun bed te klein is waar ze nu in liggen, zo opeens hoelang liggen ze al in dat bed. Verder werdt er gezegd dat ze dan wel in het bed van Naomi konden gaan want Naomi heeft een groter bed wat zij wil meenemen naar huis als zij eruit gaat ,want zij zegt dat Gio dat voor haar heeft gemaakt, maar dat vinden ze flauwekul, dus ben benieuwd of Naomi haar bed moet gaan afstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *