Bespreking over het geld

Bespreking over het geld

Tijdens het centraal werd er al wat besproken over het geld, maar wat later gaan een aantal bewoners wat dieper in gesprek over het geld.

Want sinds oktober is in de Loods het basisinkomen ingevoerd. Dit komt erop neer dat alle winst gelijk verdeeld wordt over de 15 bewoners. Tijdens het centraal wordt dit nieuwe experiment geëvalueerd. De meningen zijn eigenlijk positief. Zo kunnen de bewoners makkelijker eigen initiatieven ontwikkelen. Iedereen kan lekker zijn eigen dingetje doen aldus Wim. Stefanie vindt het ook wel prettig, je hoeft niet meer zo lang te wachten op een go voor een project.  Maar ook Ivan heeft er zijn mening over, doordat we alle winst onder 15 mensen verdelen, is die mogelijkheid er niet. Ik wil eigenlijk nog een stap verder gaan en het experiment nog dichter bij vergelijkbare experimenten in de buitenwereld brengen voegt hij eraan toe. Maar dan moet eigenlijk het bedrag omhoog. Dus de volledige inkomsten worden verdeeld en iedereen krijgt de verantwoordelijkheid om zelf zijn vaste lasten te betalen. Daarnaast mag iedereen 10% van de winst over zijn eigen producten zelf houden. Ivan wil het experiment realistischer maken en zo de mogelijkheid creëren om meer te verdienen dan het basisinkomen. Daarnaast krijgt iedereen zo meer inzicht in wat er allemaal in en uit gaat. Verdere uitwerking volgt nog, zo moeten bepaalde details nog uitgewerkt worden. Hoe gaan de bewoners dit invoeren bij evenementen. Winst verdeling en noem het maar op. Voor november is het bedrag vastgesteld voor 200 euro in de hoop dat het experiment nog lang mag duren.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *