Vegetariërs tegen de vleeseters

Vegetariërs tegen de vleeseters

Sommige bewoners vinden de kosten van de vegetarische producten veel te hoog. Kortom wordt dit veel besproken en de discussie is dan ook weer losgebarsten…

Ivan en Gabriëlle zitten in het kantoortje. Gabriëlle heeft de kosten van baas beach overzichtelijk op een lijstje staan en laat deze zien aan Ivan. De vegan producten vind ik heel erg duur, het tikt echt heel erg aan merkt Gabriëlle op. Als Ivan deze kosten ziet, schrikt hij ervan. Dit is echt belachelijk! Het moet ook zuinig kunnen. Dan maar alleen met groenten koken en die dure burgers achterwege laten voegt hij eraan toe. Gabriëlle wil de vegetariërs tegemoet komen want zij willen natuurlijk ook niet altijd alleen maar groenten eten. Ik ga het gewoon in de groep gooien voegt ze eraan toe. En ze verlaat het kantoortje en gaat verder met het uitpakken van de boodschappen. Terwijl ze bezig is, roept ze Stefanie. Stiff, we moeten samen gaan zitten deze week, want die vegan producten zijn veel te duur.

Mark, Bas en Rob zijn druk bezig in de horecakeuken. Bas is een van de bewoners die druk is met het veganistische leven. Hij wil op de markt vegan chocola verkopen. Mark heeft de chocoladereep gezien, hij is benieuwd en vraagt ga je dan die reep in stukjes verkopen, of als een reep? Nee, gewoon hele repen, antwoordt Bas. Heb je die repen gezien, wat wil je daar dan voor vragen? vraagt Mark door. Bas laat weten dat hij vier muntjes per reep wil vragen. Vier muntjes voor een chocoladereep lacht Rob een beetje spottend. Mark en Rob vinden vier muntjes veel te veel geld voor een stukje chocolade. Het mogen dan wel grote repen zijn gaat Mark verder maar ik vraag me af of ze dan wel verkocht worden. Het zijn gewoon repen die je ook in de supermarkt om de hoek kan kopen, er is niks bijzonders aan. Dus waarom zouden mensen ze wel bij ons op de markt willen kopen? vraagt Rob. Uiteindelijk besluit Bas dan toch maar om het te verkopen voor drie muntjes. Vindt jij dat de kosten de pan uitreizen of valt het veganistische leven wel mee?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. MariaBora at 13:35

  het is 1 groot toneelspel in Utopia wat in stand wordt gehouden door de directeur, die fluistert gewoon wat ze moeten doen om alles een beetje op te hitsen, anders kijkt er geen hond meer naar, misschien een paar katten, en met dat vlees eten, laten ze in zichzelf snijden en een hompje eruit halen, wat een verschrikking die taferelen zeg met die ruzie,s.

 2. Ann at 19:59

  Gea je heb gelijk, je word gek van dat veganisme, eerst die borden in tuin, academie, dan weer tegie en bont, met haar pakje aan.. Nu weer dit.. Maar
  goed moeten oppassen wat je schtijf want dan komt onze zeer getalenteerde slimme hannah haar super visie commentaar geven!!!

 3. gea at 19:47

  Ik vind dat ze wel een beetje doordraaien met dat veganistische gedoe, nu weer repen en “burgers”. Ze weten heel niet of er vraag naar is anders moet Armanda ze zeker opeten.

 4. anneke at 19:05

  Zeuren over vlees maar Ivan heeft halal vlees kost dat dan ook niet meer dan , en o het vlees is duur maar het drank kost niks, als je leest dat ze op een avond 80 euro zuipen dat kan wel.

  • Hannah at 13:13

   Halal vlees is ook heel duur, maar het is weer een kwestie van gunnen/misgunnen. Dus mag de ene het wel (halal vlees) en de ander niet. (Veganvlees en fruit)
   Volgens mij heeft Gina gisteravond zelf al voor 80 euro gedronken, wat hadden ze daar veel vlees en fruit voor kunnen kopen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *