Armanda krijgt veel kiritek

Armanda krijgt veel kiritek

De opmerkingen over de kerstmutsen in het centraal is bij Ivan en Nicole in het verkeerde keelgat geschoten. Buiten vertelt Ivan aan Bas waarom hij zich er zo kwaad over maakt. Weet je wat het is Bas, het is mooi dat de geluiden er zijn. Het bewustzijn. Dat mensen bewust willen handelen. Daar is helemaal niets mis mee. Maar op het moment dat iets verwijtend of bekritiserend overkomt, dan is het niet leuk. Vooral als er heel veel moeite gedaan is om iets waar te maken. Bas snapt Ivan wel maar hij wist niet dat er zoveel werk aan vooraf is gegaan. Voor mij kwam het zo over van o, we moeten kerstmutsen hebben, dat halen we even bij… Snap je? Nicole sluit zich aan bij Ivan, volgens haar wordt er te veel gepusht door Bas en Armanda. Ze wil ook bewuster worden maar dit moet wel op haar tempo kunnen. Ik vind het gewoon een beetje storend. Kijk, dat jullie al zo ver zijn, ja jullie met zijn tweeën jij en Armanda, dat vind ik helemaal dikke prima. Maar ik probeer er zelf al aan te denken. En dat doe ik op mijn tempo en op mijn manier. En ik houd er niet van dat als ik een keer soep maak en daar voor garnalen bestel, omdat ik weet dat er mensen zijn die garnalen eten, dat er dan gelijk een ding aan het bord komt te hangen over garnalenkwekerijen. Dat is met alles zo en dat irriteert mij echt mateloos.  Het is niet leuk als je steeds dingen onder je neus gedrukt krijgt voegt ze eraan toe. Ook maakt ze duidelijk dat het op die manier een averechts effect heeft op haar. Zij gaat nu op zoek naar dingen die Bas en Armanda verkeerd doen en dat vindt ze niet fijn.

Bas en Ivan komen Armanda later tegen in het kantoor. Armanda pakt de gelegenheid meteen aan om het goed te maken met Ivan. Ze geeft aan dat ze heel blij is dat ze nu weet hoe verantwoord Ivan bezig is geweest. Ivan lijkt er ondertussen ook niet echt meer mee te zitten. Hij vertelt dat hij van alle groothandels de bedrijfsgeschiedenis heeft gecheckt. Armanda is er blij om en met een high five sluiten de twee het gesprek positief af. Na het gesprek met Ivan krijgt Armanda van haar beste vriend Bas een dikke knuffel. Bas spoort Armanda aan om het uit te praten met Nicole. Hij weet dat er nu veel frustraties zitten bij haar.Echter breekt er niet veel later weer onrust uit, dit keer is Rob diegne die uithaalt naar Armanda. Dit gebeurd in de keuken Rob zegt hey maar Armanda een vraagje, heb jij thuis dan geen kerstboom?. Hij vraagt dit omdat Armanda liever geen kerstboom in Utopia wil. Dit is namelijk slecht voor het milieu. Armanda antwoordt ontkennend, ze heeft een nepboom. Hoezo? vraagt ze door. Ik vind het een beetje over de toeren om zo ver door te schieten antwoordt Rob. Hetzelfde met de kerstmutsen. Je kan wel alles afschaffen, maar je moet ergens… Ik merk het ook in de groep. Dat je tegengas krijgt van nu ga je te ver. Het wordt Armanda op dat moment te veel, huilend gaat ze richting de slaapkamer van Cees. Cees hoort haar aan en troost haar met Eigenlijk zegt hij kijk uit, ga niet te ver aldus Cees. Ook Mark spreekt nog een aantal opbeurende woorden, waaronder go, vegan!

De tweede harde klap
Gabriëlle en Nicole zitten aan tafel en uiten hun ongenoegen over Armanda. Ik heb mensenlevens gered, what the f*ck did you do? Ik houd niet van de wereld verbeteren vanaf het bankstel zegt Nicole kwaad. Armanda zit nog op haar kamer en hoort de twee praten. Ze besluit om meteen aan de dames te vragen wat het probleem is. Nicole kaart het garnalen verhaal aan. Wanneer Armanda vraagt wat ze nu echt het probleem vindt, vertelt Nicole dat zij het idee heeft dat de Armanda wacht totdat zij een misstap maakt. Armanda vertelt dat dit niet het geval is, maar ze wil wel de informatie delen die ze heeft. Hoe kunnen mensen anders veranderen? Gabriëlle geeft aan dat zij zich nu echt ergert aan de veganist. Ook dit komt hard aan bij Armanda, de twee sluiten het gesprek vriendelijk af maar of alles daarmee gezegd is? Armanda staat na het gesprek verdrietig voor zich uit te kijken uit het raam. Gabriëlle komt naar haar toe om haar te troosten. Ze heeft het idee dat ze misschien iets te hard is overgekomen. Voel je niet ontmoedigd ja, het is gewoon een frustratiepuntje. En ik snap dat het zwaar is voor je. Maar ik vind het wel heel sterk beurt de Gabriëlle haar op.  Armanda is blij met de woorden van haar mede bewoner. Allebei zijn ze het erover eens dat ze elkaar beter moeten leren kennen. En Armanda benadrukt dat het nu echt weer goed met haar gaat. Ze is blij dat het uitgesproken is. Komt wel goed joh, ik ben een beetje emo aldus Armanda. Is al deze kritiek wel terecht?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. maria at 15:11

  Kritiek op armanda terecht? JA. Ze heeft genoeg kritiek op anderen als ze niet doen zoals zij het wil. Maar owee krijgt ze zelf kritiek dan is ze des duivels en kan erg vals zijn.Ze is er heilig van overtuigt dat zij het goed doet en vaak anderen niet. Ze kijkt ook niet verder dan haar neus lang is.Armanda tegen Gabs na het gesprek samen …..het gaat wel weer goed . Maar even later gaat ze huilend naar de ZK. Even later moet Gabs er komen . Het is wel heel erg raar dat Gabs nu geen stem aan Armanda geeft terwijl ze het voordat ze de ZK in moest wel degelijk wilde. Had Gabs nl die stem toch gegeven was Armanda ook op de bank gekomen. Later zei Bas …als armanda op de bank komt gaat ze naar huis. Dus mensen trek je conclusie……….Ik ben helaas wel bang dat Wim moet gaan …heel jammer;

 2. Jojanneke at 21:27

  Dit hadden ze toch ook kunnen weten toen ze Armanda erin stemde… Ik zag het al aankomen.
  Verdiepende gesprekken was het toch wat ze wilde.
  Hoop dat ze nu eens serieus gaan kijken wie ze erin willen. Eerst Rolf en nu Armanda…
  En of ze op de bank komt… Die gaat toch naar huis, houd het echt geen 2 maanden meer vol.
  Vraag me wel af hoe duur haar kunst kerstboom is, en of die dan wel eerlijk is gemaakt.
  Word een beetje moe van dit soort mensen, die letterlijk hun mening opdringen.
  Een kind in Azië heeft een keuze of werken en eten krijgen, een dakmboven zijn/haar hoofd, of honger hebben. Wat liever struinen over de vuilnisbelt of werken in de prostitutie… Of kinderarbeid in een fabriek. Zolang er armoede is zullen de kinderen moeten werken.
  Daarbij ben ik afhankelijk van de primarkt en h&m, zonder hun hebben mijn eigen kinderen geen kleren. Ben ik afhankelijk van de kiloknallers, zonder hun geen vlees, of een zak chips in het weekend. Dat is Nederlandse Armoede……. Als alleenstaande moeder waarvan vader zogenaamd geen geld heeft is het zwaar te halen. Maar daar wordt geen aandacht aan besteed door Armanda. Nee kinderen in Azië gaan voor “onze” kinderen.
  Ben benieuwd of ze ons ook zouden helpen……
  Nee die mensen als Armanda denken goed te doen, maar werken zo de kinderprostitutie in de hand……..

  • Harlequin at 09:51

   Zal ik je even uit de droom helpen : Er zijn heel veel dure merken, die ook door kinderhandjes gemaakt worden. Schaam je dus niet voor de kleding van primark of h&m, is niets mis mee hoor. Mijn dochter gaat voor haar zoontje regelmatig naar een 2ehands winkel. Daar hangen zelfs regelmatig nieuwe kleren. Dan betaald ze voor een spijkerbroekje, waar een prijskaartje van 24,95 aanhangt slechts 2 euro. Manneke is dan wel weer netjes gekleed. Het is heel en schoon, en hij is nog geen jaar, dus voor je het weet past het al niet meer. Ook mijn dochter is een alleenstaande moeder, ze is nog bezig met school en kan dus ook iedere euro hard gebruiken. Ze hebben het niet slecht, maar het kan altijd beter. Het is een kwestie van jezelf aanpassen aan je portemonnee. Ik vind het echt een compliment waard als men met een klein budget toch het huishouden draaiende weet te houden. En nee, ik heb ook geen kapitaal te besteden, en ik maak ook gebruik van de kiloknallers.

 3. Yvon at 18:34

  Meestal slaan dit soort fanatiekelingen helemaal door,inderdaad gea wat voor schoenen draagt ze,waarvan is haar kleding gemaakt en ga zo maar door!
  Ze zal best goed bezig zijn maar niet in een groep,als Utopia dat is wachten op stress!!
  Ga inderdaad op een boot zitten Amanda,misschien krijg je dan nog wat natuurlijke vitamines want,kind je ziet er niet gezond uit!!!!

 4. Ann at 17:46

  Mijn wil is wet, dat is het bij armanda..past goed bij die cees.. Dit is ziekelijk.. Bij alles wat tegenzit huilen, zo wit als een lijk.. Ze kan beter gewoon eten.. Meer weerstand.. Of ga zn schip tegen walvis jacht… Denk ze nu echt dat ze de wereld kan verbeteren..

 5. gea at 17:13

  Hoezo vlucht Armanda naar de slaapkamer van Cees , zij slaapt daar toch ook dan is het toch ook haar kamer. Ik vind wel dat ze nu overal commentaar op heeft eerst alleen varkens en koeien, nu weer garnalen, wat voor schoenen draagt ze zijn die gemaakt van rupsbanden

 6. Wil at 17:03

  Nee die kritiek is niet terecht, armanda staat voor haar ding, is niks mis mee.

  Tegen Ivan zeggen of vragen over bepaalde dingen durven de meeste niet, zij komt in ieder geval voor haar principes uit, kunnen, durven de meeste niet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *