Het centraal van 17 december

Het centraal van 17 december

Tijd om weer wat te bespreken, de bewoners zijn weer centraal gegaan. Hier lees je alle besproken punten van 17 december terug.

Opening centraal & kasteeltuin
Ivan opent het centraal met een excuses. Hij zegt niet goed gecommuniceerd te hebben wat hij precies van plan was met de tuin. En vertelt de rolverdeling: Nicole heeft een contact die een ontwerp voor de tuin kan maken. Wim is de bouwman. Ivan laat vervoglens een plattegrond van de kasteeltuin zien. Hij zegt dat een mogelijke vijver de enige kostenpost is. Ook zijn de kosten hiervan flexibel. Bjorn onderbreekt Ivan, dit wordt niet gewaardeerd door hem, ik maak eerst even mijn verhaal af voegt hij eraan toe.  Ivan maakt duidelijk dat het project niet veel hoeft te kosten. De zorgen om de kosten probeert Ivan weg te nemen. Bijvoorbeeld over het graszaad. Cees is het hier niet mee eens. Hij zegt dat het meer kost dan Ivan zegt. Nicole neemt het voor Ivan op. Ivan zou graag zien dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Door het basisinkomen is er niet veel geld te besteden. Bjorn kap hem af. Het probleem gister was natuurlijk dat jij altijd wil dat iedereen transparant is, maar jij dat zelf niet was voegt hij eraan toe. Ivan is het daar niet helemaal mee eens. Hij zegt dat als andere bewoners hem dat ook verwijten zij naar hem toe hadden moeten komen. Bjorn merkt op dat bijvoorbeeld de bestaande vijver weg moet in het nieuwe plan. Dit is gemaakt door iemand die hier niet is geweest antwoordt Ivan terug. Het is maar een ideetje. Benjamin vindt dat er ook werk verricht moet worden binnenin de loods. Ivan zegt zich daarvan bewust te zijn, maar dat sommige andere werkzaamheden prioriteit hebben.

Nieuwe keuken
Nicole begint over de vieze keuken, aan. Zij zou graag zien dat de keuken ook aangepakt wordt. Haar argument is dat de nieuwe vloer anders misschien later onnodig beschadigd wordt. Maar het ligt eraan waar de behoeftes liggen? Nicole drukt iedereen op het hart dat de bewoners daar niet veel hinder van hoeven ondervinden. Bjorn is het niet helemaal met haar eens. Voornamelijk over het feit dat Nicole meerdere bouwprojecten tegelijk wil doen. Waarom is de keuken dan zo’n zooitje? vraagt ze zich af. Omdat er geleefd wordt antwoordt Bjorn. Nicole deelt haar verdere plannen, ze zou graag een keukeneiland willen. Ze neemt de andere bewoners in deze gedachte mee door hen een beeld te schetsen hoe het eruit zou kunnen zien. Bas merkt op dat je voor de vloer al vierentwintigduizend euro kwijt zou zijn. Nee joh antwoordt Nicole, gewoon hobbyen, het is mogelijk om voor weinig geld te doen. Wim maakt haar verhaal realistischer door ook onzichtbare werkzaamheden zoals leidingen die vervangen moeten worden te benoemen.  Wanneer wil Nicole beginnen? Aan het einde van het jaar. Mark geeft tegengas en overlegt met Wim. Volgens de bouwer kan er beter in het nieuwe jaar begonnen worden. Rob begint over iets anders, zijn jullie zijn het eens met de plattegrond voor de kasteeltuin? Iedereen stemt in.

Spelletjesmiddag
Gina gaat zaterdag een spelletjesmiddag organiseren gezien het Gemaskerd Bal is afgelast. Ik heb zin om iets gezelligs te doen voegt ze er vrolijk aan toe.

Meet & Greet
Morgen komt de chiropractor langs met een beamer en mogelijk een pop. Dit duurt een uur, misschien anderhalf uur. Om 20:00 uur een soort workshop dus. Op 28 januari komt wellicht Willeke Alberti optreden! Dit ligt nog niet vast omdat er nog geld bij elkaar gesprokkeld moet worden. Cees denkt dat dit een flinke publiekstrekker gaat worden. Ook heeft Cees een idee voor een dagvullend programma voor bezoekers. Met eten een meet en greet enzovoort. Het idee is geboren uit het combineren van bestaande evenementen. Daaraan wil hij ook prijsvragen koppelen om bezoekers en deelnemers nog meer te investeren in Utopia.

Rowena is bang
Rowena is bang dat deze combinatie van evenementen wellicht roet in het eten gooit wat betreft het oefenen en organiseren van de verschillende evenementen.Je wordt natuurlijk wel een soort concurrenten merkt Mark op. Mark vond Cees zijn idee om te koppelen een goed idee. Zo heb je i.p.v vijftig man misschien wel tweehonderdvijftig man. Bjorn is zeer kritisch. Hij quote dingen die Cees heeft gezegd, zoals het efficiënter werken. Bjorn twijfelt of al de evenementen haalbaar zijn. Rowena gelooft erin. Na wat rumoer wordt het nieuwe idee van Cees even in de ijskast geplaatst. Dan is het duidelijk, dan laten we het nu zegt Cees.

Spoken word 11 februari
Gabriëlle kan er nog niet heel veel over zeggen, maar wilde zeggen dat er veel bewoners meedoen en het ontzettend leuk wordt.

Face komt vrijdag terug!
Bas is blij. Heel blij. Vrijdag komt Face terug maar bas heeft een warmtedeken nodig voor de eens. Hij vraagt de groep of er iets is om het beestje warm te houden. Wim weet nog wel waar een kacheltje staat.

Geen Gemaskerd Bal
Bjorn zegt officieel dat het Gemaskerd bal niet doorgaat. Bjorn heeft met de organisatie van de muziek afgestemd om te gaan zitten en een andere datum te prikken. Hij heeft er nog erg veel zin in.

Doelen nastreven
Ramona heeft zich gisteren tijdens het heftige centraal bewust op de achtergrond gehouden. Ze probeert achter de verhoudingen binnen de groep te komen. Wel is voor haar duidelijk dat er een hoger doel in Utopia gedefinieerd moet worden. Daarom heeft zij een poster gemaakt. En wil dat er een bepaald aantal doelen per maand nageleefd worden. Ivan is er blij mee, dit hebben we nodig. Bedankt voor het opperen.

Webshop
Bjorn haalt de ergernissen van online klanten terug. Deze zijn opgelost. Ivan gebruikt dit moment om de groep te vertellen dat er goed is nagedacht over de lay-out van de website. Dus vraagt hij of de rest van de bewoners niet zomaar iets op de website gooien.

Mark & Benjamin
Mark is bezig de financiën op orde te brengen en praat over de kapotte frituur. Hij wil graag nieuwe bedrijven benaderen om zijn patat-breng-service groter te maken. Benjamin is bezig  met stichting Heppie en het diner voor de vluchtelingen.

Gourmetstel
Nicole wil graag dat als mensen een gourmet-set over hebben deze langs brengen in Utopia. Mark geeft daar verse oliebollen voor terug. Ze wil de setjes gebruiken voor het kerstdiner met de bewoners. Ook stipt Nicole het kunstproject van zichzelf aan. Ze vraag wie graag mee wil doen. Gina, Gabriëlle, Bjorn, en Ivan steken hun vinger op.

Wim zijn moeder is jarig & einde centraal
Iedereen schreeuwt en zingt voor de moeder van Wim, daarna volgen er felicitaties. Einde centraal voor vandaag!

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Hyl at 17:11

  Is naomi weer voor haar zelf bezig???????
  Ik denk van wel,
  Gabs maakt de fotos wel
  Als je die houding van naomi ziet…… Zo van kijk mij eens mooi zijn, bah bah bah

 2. MariaBora at 16:48

  mijn reactie wordt niet geplaatst, is er iets mis gegaan?? ik heb het woord”flikkert”gebruikt, is een heel normaal woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *