Ivan is Utopiaan van het jaar!

Ivan is Utopiaan van het jaar!

En toen was het tijd om de Utopiaan van het jaar 2015 bekend te maken. En dat gebeurd via een verkiezing, de bewoners mogen nog hun stemmen uitdelen. Wie wint Utopia 2015? Hier lees je het terug!

Cees neemt het woord, hij vindt het een grote eer om te doen. Het moment van het jaar, daarvoor staan we hier. We kiezen de Utopiaan van het jaar 2015. Toen ik net binnen kwam was er al één campagne aan het voeren en dat was Mark. En zo heeft een ieder dat voor zichzelf ingevuld. Het is een spannend moment zeker voor de mensen die er al een heel jaar in zitten. Sommige zijn er mee bezig en sommige die zien wel. Ik weet zeker en ik voel het ook dat het echt wel een ding is. De titel Utopiaan van het jaar levert 17.236,- euro op. Je  bent vrij om ermee te doen wat je wilt. Cees neemt vervolgens de spelregels nog een door. We starten met het stemmen onderling, daarna houden we een pauze. In die pauze krijg ik de envelop waarover ik het had. Daarna nog een pauze en de volgende envelop. Dan weten we wie de winnaar van Utopia 2015 is.

Gina begint, ze heeft een speech. We zijn met zijn allen winnaars, je kunt het niet alleen maar als groep. We zijn gegroeid als persoon en dragen allemaal iets bij aan Utopia. Welke keuze ik maak ik doe iemand toch iets te kort. Ik vertelt iets over de personen die iets bijdragen. Ivan je zet je in voor Utopia en bent er voor anderen. Je denkt in het belang van Utopia. En dan hebben we Mark, jij zet je ook in voor Utopia. Je hebt veel bereikt in de tijd dat je hier zit. Tegenwoordig ben je een schakel die onmisbaar is. Ik heb mijn keuze gemaakt, wie is Utopiaan van Utopia 2015. Ik heb er drie voor Mark gekozen.

Naomi vertelt dat ze zich de afgelopen dagen rot heeft gevoeld. Ik heb veel nagedacht en vandaar dat ik stil ben geweest. We maken met de groep Utopia, en er is eigenlijk geen één winnaar. Naomi vertelt vervolgens over iedereen iets leuks. Ik zal jullie nooit meer vergeten en we elkaar buiten nog zien. Dan heb ik drie stemmen, mijn eerste stem gaat naar Ivan. Je bent oprecht en kan altijd naar je toekomen. Ik hoop dat ik je buiten ook nog zie. De tweede stem gaat naar Gabriëlle, ik heb veel aan je en je bent belangrijk geworden. De laatste stem gaat naar diegene die volgend jaar gaat rocken, Rowena je krijgt er één van mij.

Gabriëlle is blij dat ze er staat, ze vind het verschrikkelijk. Ze is trots dat ze er nog steeds is met iedereen. Ik waardeer iedereen en ik hou van jullie. Ik heb niet gestemd op werken of wat je hebt neergezet. Persoonlijke groei is belangrijk. Daarna vertelt Gabriëlle ook iets leuks over alle bewoners. Ivan je betekend iets voor mij, je krijgt van mij één stem. Bjorn je speelt nooit een spel en je bent kwetsbaar. Van mij krijg je ook een stem. Mijn laatste gaat naar Naomi, je bent flink gegroeid de laatste maanden. Je bent sterk en hebt discipline.

Nicole is dan aan het woord, ze zegt dat dit haar 2e verkiezing voor de Utopiaan van het jaar is. Er is veel gebeurd dit jaar, veel nieuwe mensen maar ook een stabiele harde kern die geprobeerd heeft Utopia bij elkaar te houden. Ik wou dat ik 15 stemmen had, ik vind dat heel veel mensen er een verdienen. Er is in mijn ogen één winnaar, dat is Ivan. Ivan zet zich op alle vlakken in, hij is iemand die met volledige passie en vertrouwen in mensen legt om van Utopia een succes te maken. Ik wilde Gabriëlle ook een stem geven maar ik wil me later niet schuldig voelen dat de winnaar niet zou winnen.

Rowena vind het ook spannend, ik dacht dat positief stemmen was dan negatief stemmen. Dat is dus niet het geval, ik ga mensen te kort doen. En dat  vind ik geen fijn gevoel. Er staken bij mij 7 mensen bovenuit, ik heb er maar drie. Ik waardeer iedereen en iedereen draagt zijn steentje bij. Mijn eerste stem gaat naar iemand die in mijn ogen veel liefde heeft, eerlijk en oprecht is. En dat stokje hier binnen ook doorgeeft. Gabriëlle mijn eerste stem is voor jou. Mijn tweede stem gaat naar een persoon die ongekende passie voor Utopia heeft en er ook hard voor werkt. Ook op sociaal vlak is diegene er voor je en dat is Ivan. Mijn laatste stem gaat naar iemand die in mijn ogen staat voor vrijheid blijheid. Bas mijn laatste stem gaat naar jou.

Ramona zegt dat dit haar eerste stemming is. Ze is blij dat het positieve stemming is. Ik vond het lastig om een keuze te maken. Ik werd hier beïnvloed waardoor de keuze moeilijker werd. Een dame krijgt van mij de stem en gun het haar om te winnen. Je werkt voor de samenleving en de bv. Maar je bent er ook voor mede bewoners, een stem voor Gabs. Wat is hard werken nog meer? Is dat fysiek of het woord in gesprekken? Of kan het iets anders zijn? Humor is belangrijk, ik hou ook van dieren en Bas ik vind dat jij dat doet. Ook je persoonlijkheid kan nog verder groeien, één voor Bas. Mijn laatste stem heb ik lang over nagedacht. Ben je eerlijk of geef je politiek correct antwoord? Je bent er altijd, je hebt passie, je werkt mee. En dan komt het moment als je vraagt of je wilt winnen. Had ja gezegd want ik gun het je, je verdient het! De laatste gaat naar Ivan.

Victoria doet haar zegje, ik ben er pas een week en heb veel meegemaakt. Utopiaan van het jaar is in mijn definitie die zich multifunctioneel functioneert. Een samenleving die zich benadrukt op echt samen. Persoonlijke ontwikkeling is ook belangrijk, je eigen doelen realiseren en die niet te verliezen. Openstellen voor nieuwe dingen is ook belangrijk, en als iemand laat zien dat je bereid bent om te groeien. Mijn eerste stem gaat naar Gabs, de eerste indruk die ik van je had is power. Je bent aanwezig, hebt humor en ik heb je ziel achter de dagelijkse beleving gezien. Als een echt open boek. Je werkt ook hard voor de groep. Mijn tweede stem gaat naar Nicole, ik doorzie wie je bent. Je zet soms een groot hek om je heen maar daar breek ik doorheen. Je hebt enorme sprongen gemaakt. Met je doorzettingsvermogen en de doelen waarvoor je hier bent ben ik trots. De laatste gaat naar Ivan, toen ik je in persoon ontmoette dacht ik wow. Je verreikt Utopia, je bent een denker maar soms een impulsieve explosie.

Cees neemt weer het woord en Ivan gaat plassen. Vervolgens komt er een streamlock… Terug beeld staat Ivan weer op zijn plek en gaat Cees verder. We hebben er allemaal maar drie en vijftien personen. Wat eigenlijk te weinig is. Ik realiseer me dat negatief stemmen vervelend is maar positief stemmen is eigenlijk hetzelfde. We hebben te maken met ratio en emotionele intelligentie. Daar zit nogal een verschil in. Ivan bij jou komen een aantal eigenschappen die bij een winnaar passen. Je bent volhardend, zeldzaam en zelfbewust. Achter elke letter kun je wel een karakterbeschrijving bij te geven. Ivan ik geef je geen stemmen, ik kan andere mensen blij maken en ik had het gevoel niet dat jij mijn stemmen nodig zou hebben. Ik stem wel op iemand die ik lief, zorgzaam, creatief, sympathiek en lawaaierig vind. Dat is Gabriëlle. Mijn tweede stem gaat naar iemand die helder, gemeenschappelijk, ijverig, grappig, openhartig en praktisch is. Dat is Mark. Mijn laatste stem gaat naar iemand die lui, lak heeft, verkleed zich als indiaan, doet zijn eigen ding. Een droomwereld wat Utopia is, wat buiten niet kan. Als hij zich zo buiten zou gedragen zou het niets worden. En juist dat heeft er toe geleid dat ik Bas mijn laatste stem geef.

Bas geeft Gabriëlle een stem, ik vind het mooi dat jij geworden bent zoals je nu bent. Je staat open voor nieuwe ideeën. Je bent gewoon openminded. En ik vind je ook heel leuk. Mijn tweede stem, Markie. Ik vind het prachtig hoe serieus en debiel je kunt zijn. Een serieuze boekhouder en gekke darter en pokeraar. En iemand anders die ook nodig is, Ivan. Ik geef je ook een stem. Ik heb bewondering voor je. De groep heeft je nodig, je bent soms dominant maar dat zorgt de groep dat deze tegen je afzet. Je zorgt hoe dan ook voor saamhorigheid.

Rob benadrukt dat hij het iedereen gunt. Wie zet Utopia voor zichzelf? Dat is Mark, je werkt hard en kan op je bouwen. Ik lach om je en bent mijn mattie. Ivan je krijgt van mij 2 stemmen, je bent Utopia in hart en nieren. Ik hoop dat één van jullie wint.

Mark grapt dat hij drie stemmen aan zichzelf geeft. Mijn eerste stem gaat naar een vrouw die nu onder de honderd weegt. Je bent getransformeerd en brengt het nu over. Tussendoor breng je een Glossy en gedichtenbundel uit. Ik geef je één stem. Mijn tweede stem gaat naar iemand die bouwt. Ik heb een goede klik met bouwers, Wim. De pui, luifel, werkplaats… Ik hoop nog lang van je te kunnen genieten. Blijf in Utopia 2016, ik zeg het niet vaak maar hou wel een beetje van je. Mijn laatste gaat naar Ivan, we zijn hier begonnen met een slechte start. We wisten dat we elkaar nodig hadden. Veel projecten met elkaar gedaan en doen. We denken het zelfde en Utopia is voor jou en mij van ons geworden. We hebben het moeilijk om dit los te kunnen laten. We zitten hier nog wel een tijdje. Je zit in mijn hart en als ik één persoon uit zou mogen kiezen gun ik het jou.

Wim was er snel uit. Het was voor mij niet moeilijk. Ik kijk naar hoe er is gebouwd het afgelopen jaar. En heb afgewogen wat belangrijk is voor mij. Mijn stemmen zijn als volgt. Mijn eerste gaat naar Ivan, altijd aan het werk en niet bang voor vieze handen. Mijn tweede gaat naar Mark, van boekhouder naar bouwer. Mijn derde gaat naar Nicole, je hebt een eigen huis gebouwd hoe vet is dat. Ook ben je nooit beroerd om iets aan te pakken. Ook heb ik voor deze mensen gekozen qua persoonlijke groei.

Benjamin, vind dat er 14 Utopianen van het jaar zijn. En gaat iedereen even af met een leuk woord. Lang verhaal kort, twee op mijn broer Ivan en één voor Markie. Zo zou ik thuis stemmen als ik zou moeten bellen.

En dan is Bjorn, ik heb het niet opgeschreven. Dit is voor mij de eerste stemming na al die negatieve stemmingen. Iedereen zegt eigenlijk hetzelfde en het is mooi dat we diezelfde gedachten hebben. De stemmen zijn te weinig. We zijn een ketting waar geen schakel tussenuit kan. Ik heb voor mijzelf gekeken op wie ik zou stemmen. En van één iemand wist ik het al, dat is Gabs. We ontliepen elkaar in het begin en dat is omgekeerd. Ik wist niet dat ik hierbinnen van mensen kon gaan houden. Maar heb gemerkt dat je hier vriendschappen en banden opbouwt. Mijn tweede stem heb ik lang over getwijfeld. Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik het niet als een spel zie. En ik begon te twijfelen of diegene niet een spelletje aan het spelen was. Ik heb eerder op diegene gestemd maar dat was negatief en hij verdient nu ook een stem. Dat is Ivan, we hebben flink wat meegemaakt. Je was op het begin belangrijk, je was er en je had raad. Daar ben ik je dankbaar voor. Daarna kwam er een omkeer maar wellicht is dat iets positiefs voor wat er nu is. De laatste stem gaat naar Naomi. Je bent een hele belangrijke rol voor jezelf en in Utopia. Je bent de underdog van de groep. Ik kon je af en toe wel schieten, maar je hebt nu een groei gemaakt. En als laatste wil ik zeggen dat ik jullie fantastisch vind.

En als laatste gaat Ivan, ik vind dit moment het minst interessant. Utopia is belangrijker. Ik waardeer ieder van jullie. Ik vind dat er twee mensen zijn die het verdienen om de titel te winnen. Een daarvan is Mark en de tweede ben ik zelf. We hebben ons vanaf dag één ingezet. Alles hebben we in het welzijn en belang van Utopia gedaan. We hebben nu een stabiele basis, harmonie, richtlijnen en afspraken. Natuurlijk zijn er anderen bij betrokken. Maar wij zijn wel diegene die onze nek hebben uitgestoken. Toch stem ik niet op Mark, hoe erg hij het ook verdient. Mijn stem gaat naar een steunpilaar hierbinnen. Iemand die mij gesteund heeft toen iedereen me voor gek verklaarde als ik het over de toekomst van Utopia had. Iemand die er niet voor mij was maar voor iedereen. Iemand die mij motiveert en stimuleert om het beste in mijzelf naar boven te halen. Iemand waarvan ik zielsveel hou en mijn ogen opende voor liefde. Mijn Utopiaan voor altijd, mijn soulmate, mijn alles, mijn geliefde, Nicole. Drie stemmen voor jou.

Cees neemt daarna weer het woord, iedereen heeft gestemd. Dat heeft een uur geduurd, er zaten prachtige woorden bij. En dat betekend dat we nu een tussenstand hebben. Op 1 staat Ivan met 16 stemmen, op 2 staan Mark en Gabriëlle met 8 stemmen, op drie staat Nicole met 5 stemmen. Daarna is het even pauze.

Als de pauze er zo goed als op zit loopt Cees richting de brievenbus. Als hij eenmaal terug is is het tijd om verder te gaan. Ik heb hier de envelop van de streamers, dat zijn vijf stemmen en is 5 procent van het geheel. De eerste stem gaat naar Bas, de tweede stem gaat naar Cees, de derde stem gaat naar Mark, de vierde stem gaat naar Ivan, de laatste en vijfde stem gaat naar Gabriëlle. De top drie is dus nog niet veranderd. Straks komt er weer een envelop om de laatste stemmen op te halen. Er volgt weer een korte pauze…

Cees loopt uiteindelijk als hij uit de zenderkamer komt naar de brievenbus om de laatste envelop te halen. Eenmaal terug begint Cees weer te vertellen. Dit is een dikke envelop, hier zitten 15 kaarten. Deze zijn goed voor 50 % van de stemmen. De stemmen die je ziet zijn al gedeeld door 2. De anderen zijn al gegeven. De eerste stem met 0.02 stemmen is voor Ramona. De volgende is 0.02 stemmen zijn voor Victoria. Op naar de derde, deze telt als 0.07 en is voor Benjamin. De volgende telt voor 0.09 stemmen, deze is voor Rowena. De vijfde kaart telt voor 0.18 en is voor Gina. De zesde kaart is voor Rob en telt als 0.24 stemmen. De zevende kaart telt als 0.26 stemmen en is voor Wim. De achtste kaart telt als 0.32  stemmen en is voor Bjorn. De negende kaart telt als 0.44 stemmen en is voor Cees. De tiende kaart telt als 1.24 stemmen en is voor Mark. De elfde kaart telt als 1. 51 stemmen en is voor Nicole. De twaalfde kaart telt als 1.85  en is voor Naomi. De dertiende kaart telt als 3.15 en is voor Gabriëlle. De veertiende kaart telt als 17.05 en is voor Ivan.  En de laatste kaart telt als 23.56 stemmen en is voor Bas. Dit houdt in dat Ivan de Utopiaan van het jaar 2015 is! Felicitaties volgen en Ivan wordt er emotioneel van. Gefeliciteerd!

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 51    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 14 reacties op dit artikel
 1. garden at 13:36

  Waardeloos dat Ivan heeft gewonnen. Ik snap het niet dat de meeste bewoners hem een stem hebben gegeven. Hij heeft bijna met alle bewoners conflicten gehad. Het lijkt wel of ze bang voor hem zijn. Jammer, ik had gabrielle als utopiaan van 2015 gezien.

 2. lena at 10:40

  Theo dat is niet tactisch stemmen. Zij gunnen het elkaar het meeste en geven om elkaar. Wat doe je dan op elkaar stemmen. Gina heeft haar mark ook drie stemmen gegeven. Uiteindelijk met of zonder die drie stemmen, had hij sowieso gewonnen. Vindt juist dat er dit jaar gewoon netjes gestemd is. Niet zoals vorig jaar.

 3. Lili at 22:55

  Het is niet te geloven dat die verschrikkelijke Ivan het gewonnen heeft! Hoe kunnen de bewoners hem nou een stem geven, stelletje sukkels, terwijl hij niemand een stem gunt en ze allemaal aan z’n liefje geeft! Waggelijk!! Hij heeft niks opgebouwd daar, hij heeft er een beetje aan meegewerkt. Daarvoor was het trouwens al opgebouwd door meen of geen! Enige wat ie daar gedaan heeft is de tiran uithangen, de lakens uitdelen! De laatste maanden hieldt ie zich in omdat ie aan de verkiezingen dacht. Hij houdt sowieso niet van dieren! Met die haan is ook gespeeld! Ik hoop dat ie nou is vertrekt, weggaat daar, heeft lang genoeg het Utopiakijken verpest!
  Hij zei toch ook tegen Gio, het wordt eens tijd dat je naar huisgaat joh, je zit hier al anderhalf jaar! En Gio ging! Hoe dom kun je zijn! Enige verstandige die hem geen stem heeft gegeven is Cees.

 4. adriana46 at 22:14

  Super, het was mijn hoop dat Ivan Utopiaan 2015 zou worden.
  Hij heeft het verdiend. Een harde werker en ook sympathiek.
  Hij hield, zoals Rina zei, de touwtjes goed in handen. Anders was het inderdaad
  in Utopia een zooitje geworden. Ivan: gefeliciteerd!

 5. maria at 21:20

  Terecht gewonnen. Was beslist niet terecht geweest als bas had gewonnen. Had trouwens wel verwacht dat mark hoger zou staan.Van alle anderen is Ivan toch wel de winnaar in alles. Dus nogmaals verdient.

 6. joze at 20:30

  Ook al heeft Ivan van deze groep het meest gedaan, vind ik dat hij niet had mogen winnen.
  Maar dominantie en agressie scoort hoog bij de inwoners van utopia, of….was het toch angst?!!

 7. Rina at 19:26

  Ik deel dit met Farah, ik ben blij en heb op hem gestemd.
  Hij is iemand die de boel op poten kan houden.
  zonder hem zou het een zootje worden.

 8. anneke at 19:00

  De beste heeft gewonnen ,maar de Ivan en Nicole hebben op elkaar gestemd en nog wel met 3 stemmen.
  Dat Cees geen stem heeft gekregen van Bas valt me toch tegen ,maar ja hij kon toch niet winnen.
  Hoop nu wel dat hij wat hij zei het geld niet zelf houden maar in een pot of bv stoppen.
  En nu de pot dan leeg is met hoeveel beginnen ze dan op 1 Januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *