Mark, Bjorn en Wim over Utopiaan van het jaar

Mark, Bjorn en Wim over Utopiaan van het jaar

En weer een gesprek over de Utopiaan van het jaar, dit keer tussen Mark, Bjorn en Wim. Mark vertelt de heren dat hij de laatste weken goed slaapt. Hij heeft leuke dromen over de Utopiaan van het jaar verkiezing en een nieuw gesprek is erover geboren.

Vorig jaar had ik 0,15 stem van het publiek en één van Chris, dus ik had 1,15 stemmen vertelt Mark aan Wim en Bjorn. Maar ik zat er nog maar vier maand, dus als je dan een stem krijgt, is dat wel apart. Bjorn merkt op dat hij net als iedereen het wel leuk zou vinden als hij wat waardering krijgt. Mark is het ermee eens, hij zou het raar vinden als hij weinig stemmen zal krijgen. Ik zou het gek vinden als ik hier binnen maar twee stemmen krijg. Dan zou ik zoiets hebben van zie ik het dan verkeerd? Wie gaat dan de finance doen? voegt hij eraan toe. Bjorn snapt dat helemaal, ik heb hetzelfde. Als ik maar twee stemmen krijg, dan is dat zo. Maar dan zou ik wel de argumentatie willen weten. Sowieso is er voor mij geen één Utopiaan van het jaar gaat hij verder. Je doet het ook met zijn allen aldus Mark. Waar de mannen het ook nog over eens zijn is dat er zes mensen zijn die ervoor in aanmerking komen. Echter blijft het gissen wat voor iedereen de criteria zal zijn. Hard werken en betekenis voor de BV moet zwaarder wegen dan onderlinge vriendschappen en relaties. Ook wordt het spannender dan vorig jaar zo merken Mark, Wim en Bjorn op. Er zijn nu meer gegadigden. Volgens Bjorn, Mark en Wim wordt het dit jaar wel spannender dan vorig jaar, omdat er meer gegadigden zijn. Vorig jaar stond eigenlijk al vast dat het Gio zou worden. Door een offensief van een aantal inwoners die het Vanessa gunden is het nog spannend geworden. Maar nu heb je heel veel mensen die willen winnen en een kans denken te maken vertelt Mark. En daardoor wordt het volgens de mannen een sicke stemming.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Jojanneke at 13:09

  Weet niet hoor maar ging vorig jaar niet tussen Gio en Vanessa maat tussen Gio en Nicoline!!!, en wat mij betreft had de verkeerde gewonnen.
  Was een hele andere verkiezing dan dit jaar… Vorig jaar moest alles van de grond af aan opgebouwd worden…
  Wat is er dit jaar gedaan??? Er is voortgeborduurd op het succes van vorig jaar.
  De markt is gebleven en nu komt er ook weer een live in de loods… Niets vernieuwends aan
  Ook staat de loods er nog, zoals in het begin en sinds Wilco weg is is er niets meer aan gedaan, tja Wim heeft er wat meer licht in gebracht, maar Wim is niet hard genoeg om de bewoners aan het werk te zetten.
  Chris had een super tuin aangelegd, met moestuin om zelfvoorzienend te worden, maar deze hebben ze totaal verwaarloosd.
  De gekozen bewoners kwamen stuk voor stuk met een doel…. Wat is daar van terecht gekomen? Degene die ze kozen kwam omdat die niet zo’n grote mond had, en lief was….
  Op deze manier wordt het nooit wat met Utopia. Hoop dat Ivan, Nicole, Mark, Gina, Cees bas, Bjørn Gabrielle, Rob en Naomi vertrekken en dat Utopia er mensen met pit, leiderschap, ADHD, inzetten om er een vernieuwend Utopia van te maken.

 2. Elly at 20:24

  Ze zijn echt allemaal de werkelijkheid ontstegen…..wat hebben ze hard gewerkt…hihi…patatjes bakken….the finance….hihi….gewoon simpele administratie….veel achter laptopje zitten…en beetje zingen…..en maar zeggen dat je zo goed bent…. hoog tijd dat deze mensen weer in de buitenwereld gaan werken….. maar wie willen die lui nog?

 3. Hannah at 17:48

  Als je het zo leest vindt iedereen zichzelf de beste van allemaal. Met Nicole als voorloper, want zij vertelde dat zij het verdiende omdat ze de enige is die echt iets gebouwd heeft ….. Ze is vast vergeten dat half Utopia gezwoegd heeft aan het cordwood huis.
  Opmerkelijk dat vorig jaar de redeneringen bij het stemmen gebaseerd waren op vriendschap en gunfactor en dit jaar de klemtoon ligt op hard werken en geld verdienen.
  Blijkt dat de sociale cohesie in de groep anders is dan vorig jaar, toen er samen iets opgebouwd moest worden en nu iedereen op een eigen eilandje zijn/haar doelen najaagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *