Een centraal over spanningen

Een centraal over spanningen

De bewoners hebben vandaag een centraal ingelast, dit omdat er verschillende spanningen zouden zijn. En dat moet natuurlijk even uitgesproken worden. Maar daarnaast werden er ook nog andere zaken besproken. Hier lees je alles terug van wat er 28 januari besproken is.

Opening centraal
Ramona begint als eerste, Jullie hebben me heel warm ontvangen. Alles is me gegund en daardoor heb ik al heel snel een paar doelen kunnen bereiken. Maar ik merk dat er iets is. Ik ben voor huisjes, voor vernieuwing, maar toch voel ik na gisteren een bepaalde afstand. Ramona vraagt zich af wie dit gevoel ook heeft. Benjamin en Victoria vertellen de verdeeldheid ook te voelen. Ik voel precies hetzelfde voegt Michael er vervolgens aan toe. Ik voel spanning ook, en niet een klein beetje.

Hoe komt de spanning?
Benjamin denkt dat de spanning onder andere te maken heeft met het botox verhaal. Het heeft veel stof doen opwaaien voegt hij eraan toe. Daarnaast voelt het als het een strijd tussen de nieuwen en de ouden is gaat hij verder. Ramona antwoordt dat Benjamin daarmee de spijker op zijn kop slaat. Vervolgens spreekt ze direct Mark aan. Volgens Ramona zit er nog genoeg dwars bij hem en ook vindt hij dat er geen donder gebeurd. Misschien moeten we de nieuwelingen instrueren inderdaad zegt een gefrustreerde Mark. Het is net een speeltuin hier, maar ik doe wel gewoon mee, ik neem geen verantwoording meer. Er zijn zware tijden geweest gaat hij verder maar het gaat nu eindelijk wat beter. Echter is dat  geen reden om de teugels te laten wieren aldus Mark. Het gaat al een stuk beter, vinden Rowena en Gabriëlle. Er moeten misschien lijstjes gemaakt worden met wat er allemaal moet gebeuren, want met al die nieuwe mensen dreigt het harde werken te verdwijnen vinden Mark en Cees.

Oplossingen
Michael begrijpt heel goed wat de ouwe garde bedoelt, maar hij wil dan graag een keer uitleg. Misschien moeten we een keer met alle nieuwen rond de tafel gaan zitten en dat we echt stapje voor stapje alles weten oppert hij. Dan kunnen wij ons goed voorbereiden op een leuke toekomst, en een betere toekomst voegt hij eraan toe. Bjorn wil op zijn beurt gewoon dat iedereen stopt met het benoemen van de oude en de nieuwe. We zijn allemaal Utopianen benadrukt hij. Victoria is het helemaal met Bjorn eens. Dit is volgens haar dan ook geen samenhorigheid.

De draad weer oppakken
Benjamin probeert de nieuwen uit te leggen dat iedereen even voor zichzelf moet nadenken wat hij of zij graag wil doen. Dan kunnen ze snel in een ander centraal die doelen bespreken en kunnen we samen omhoog groeien. Bas wil dat de groep stopt met met elkaar te concurreren, ze moeten gewoon samenwerken. Dan komt het botox verhaal weer aan bod. Als we alle vijftien het geld uitgeven zoals bij die botox, dan zijn we zo weer terug bij de crisis die hier ooit was merkt Rob wat streng op. Dit was de druppel voor velen van ons vult Benjamin aan.  Volgens hem en Rob zijn velen het even helemaal zat omdat sommige nieuwe mensen zomaar geld uitgeven als water.

Daarna besluiten de bewoners verder te gaan met een “gewoon centraal”. Er moeten namelijk nog wat zaken besproken worden. Ivan heeft namelijk nog een puntje.

Op vakantie?!
Ivan slaapt om even tot rust te komen voortaan in de wellness, Mark in het cordwood en Bas slaapt in de caravan. Ze hebben alle drie een bandje om met all inclusive rechten in de loods. “Het is zo druk geweest, we willen even een beetje relaxen grapt Bas. Merendeel snapt er niets van, maar Gabriëlle wil ook graag een vakantie bandje. Voor Bas is het een grapje, maar Ivan en Mark hebben serieus echt even rust nodig.

Arjuna
Gabriëlle deelt mede dat vanaf volgende week Arjuna komt trainen ook met de groep.  Een uurtje per week van 9 tot 10 uur ’s ochtends. Ramona en Gabriëlle zijn er helemaal enthousiast over.

Agenda
Bjorn begint vervolgens over de planning, aanstaande 4 februari is het grote carnavalsfeest in Utopia. De kaartverkoop gaat als een trein en zodra de groep het hoort reageren ze enthousiast.  In maart komt er een apres ski party. Dit gaan Michael, Victoria en Bjorn doen zodat zij ook eens zien hoe zo’n feest tot stand komt. 20 februari is er een DJ-workshop. 

De single van Rowena
Rowena wil haar liedje “Gebed zonder End” uit gaan brengen. Ze hoopt dat de live versie van de live in de loods te gebruiken is. Ook oppert ze nog een videoclip…  Daarna wil ze graag nieuwe dingen op gaan pakken en wellicht nog een nieuwe Utopia nummer maken. 

Nieuwe fotograaf
Dominique vertelt dat ze  graag toestemming wil tot het aanschaffen van een nieuwe camera. Het zal ruim vijfhonderd euro kosten, maar het is het echt waard, denkt ze. Do wil echt de verantwoording dragen en daar heeft ze wel apparatuur voor nodig. Maar ik ben nog niet goed genoeg om er geld voor te vragen voegt ze eraan toe. De rest van de groep is het erover eens dat ze toestemming moet krijgen, er moet gewoon een goede camera in de loods aanwezig zijn. Die van Cees is niet erg geschikt. 

Ivan pakt even rust
Ik ben niet van plan weg te gaan, maar ik wil dat de groep zelf tegen dingen aanloopt begint Ivan te vertellen. Dit is dan ook de reden dat ik mij al een tijdje even terugtrek. Als ik wegga wil ik dat Utopia netjes wordt achtergelaten. Ik zei al ik ga met vakantie, maar je ziet het, ik ben hier nog en ik zit hier nog. Verder legt Ivan nog even uit dat hij gewoon een beetje rust nodig heeft en wil dat de nieuwelingen de kans hebben hun eigen ding te doen zonder dat hij in de weg zou lopen.

Michael aan de slag en einde centraal
Michael vertelt dat hij flink aan de bak wil de komende weken. Zo wil hij een High Tea verzorgen, make-up cursussen doen en een nieuw feestje lanceren ‘Genieten met Travestieten’. Ook zal er 22 februari een Academy zijn over transgender, travestieten en drag-queens. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Tineke at 20:09

  Je hebt vol komen gelijk, Ivan rust waarom, hij wil als hij Utopia gaat verlaten alles netjes achter laten. Wat een verwaande kwal is het toch het is echt een alles heerser.
  Verder vind ik inderdaad dat de nieuw kamers lui zijn nog luier dan eerst. Maar dit komt natuurlijk ze komen in een gespreid bedje, lekker makkelijk allemaal. Je gaat gewoon naar utopia en je dromen worden waar jeeeeh thuis hebben ze het geld niet en hier komt het aan waaien.
  Mark is altijd een buiten beentje geweest.

 2. Hyl at 10:23

  Tjonge jonge
  Ivan en mark willen rust????? Zonder overleg???????? En iedereen pikt dit???
  Als dit een poosje geleden was gebeurd door iemand anders was de loods te klein geweest, de muren zouden barsten van ivan zn stem
  Ik zou zeggen. Eruit met die 2. Het is nu echt tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *