Het centraal van 19 januari

Het centraal van 19 januari

De bewoners zijn bijeen gekomen om weer het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 19 januari terug.

Opening centraal
Ivan opent het centraal met een mededeling, geen afspraken inplannen op dinsdag en donderdag om elf uur. Dan hebben we centraal.

De caravan
Dominique wil het graag over de caravan hebben. Zij heeft een artschool academie benaderd. Deze academie gaat samen met de bewoners een ontwerp maken en deze op de caravan plaatsten. Het kost vijftien euro per persoon gaat ze verder. Ik wil graag weten wat iedereen er van vindt. Iedereen kan na het centraal even bij haar langs lopen.
Ook wil Do dat haar camera met zorg wordt behandeld. Ze zag de camera liggen zonder lenskapje en baalt daarvan. Mark vraagt waarom zij de camera in het kantoortje bewaard en niet dichter bij zichzelf. Pak die camera benadrukt Do, maar ga er wel gewoon goed mee om.

Ivan is weer helemaal terug
Ivan vertelt zich iets meer op de achtergrond te houden. Hij wil meer sporten en als het weer iets mee gaat zitten wil hij samen met Rob de akker onder handen nemen.

Gedichtenbundel
Victoria kondigt aan vrijdag haar eerste versie van haar gedichtenbundel in handen te hebben. Ook is ze met haar schrijfkunsten bezig andere projecten op te pakken.

Verschillende projecten
Gina geeft een update over de verkoop van haar armbandjes. Wat afspraken voor de kapsalon en gaat met Gabriëlle een project oppakken. Wat het project in gaat houden? Dat wordt niet echt vertelt.  En de kleding dan vraagt Ramona. Gina vertelt dat ze dit nog even op de achtergrond wil houden. En wil op termijn dat Do zich hier ook bij aansluit.

Armbandje, Michael
Het idee van vorige week is alweer tastbaar namelijk een armbandje. Michael laat een test versie zien. Gina geeft toelichting dat klanten deze op hun site kunnen kopen en dat een flink deel naar een goed doel gaat. Driehonderd stuks zijn er, een echt hebben dingetje voegt ze eraan toe. Michael is ook bezig met het schrijven van een colum. Het gaat over emancipatie. De vrouwelijke bewoners die zich staande weten te houden in Utopia. Michael verwacht nog veel reacties terug te krijgen.

Dragqueen evenement
Hier moet je de tijd voor nemen begint Michael. Want het wordt groots, dames kunnen langskomen om hun haar te laten doen, een lezing bij te wonen en deel te nemen aan een high tea. Dit kan gecombineerd of apart van elkaar.

Workshop
Ramona heeft zondag haar eerste workshop gehad. Er ging wel iets fout, maar gelukkig ging het verder helemaal goed voegt Ramona eraan toe. Verder weet Ramona niet zo goed hoe zij erachter komt wanneer iemand betaald heeft of niet. Bjorn legt haar vervolgens het een en het ander uit. Verder is er zes februari is de volgende workshop. Ramona verwijst naar het idee van Cees om cursisten een diploma/certificaat te geven. Daar zijn offertes voor aangevraagd. Ramona heeft zelf het ontwerp gemaakt. Ook zou er een voorstelling zijn donderdag, maar die gaat niet door in verband met het running diner.

Het zwembad
Ik wil het zwembad binnenin de loods hebben begint Rob.  Een gejuich vult de loods. Veel bewoners zien dat wel zitten. Wel worden er een paar vragen gesteld over de haalbaarheid. Binnenkort hebben de bewoners wellicht een binnen “zwembad”?

De verbouwing
Ik zit weer een stukje beter in mijn vel! begint Wim enthousiast. Jullie hoeven mij dus niet weg te stemmen. De groep lacht. Wim heeft een schets waarbij de horecakeuken en de normale keuken op de schop gaan. De begroting komt uit op zestienhonderd euro. Gina benadrukt dat ze wel een horeca vergunning hebben maar kijk hoe het hier eruit ziet! Ik denk dat je simpel kan zien als het vuil is voegt Bjorn eraan toe. Ivan onderbreekt hen, let eens op hoe dit over komt! Gina benadrukt dat ze bang is om deze vergunning kwijt te raken. Michael heeft een aanvulling, hij wil samen met Gabriëlle de verantwoordelijkheid nemen om te keuken schoon te houden. Als snel wordt hij abrupt onderbroken. Cees wil het precies onder de loep nemen, waarop hij abrupt wordt onderbroken door Victoria die Cees pakt op een, in haar ogen, hypocrieten opmerking.

Terug naar Wim en zijn verbouwing, hij wil namelijk een antwoord op zijn voorstel en daarbij horende schets. Mark helpt hem. Mark maakt concreet wat er nu precies dient te gebeuren voordat het plan door kan gaan. Ook wil Bjorn nog wat zeggen over het plan. Hij bekommert zich om de risico’s van het project. Concreet worden verdere plannen nog niet echt…

Isolatie loods
Benjamin begint over de isolatie van de loods. Hij wil meer isoleren. Verder geeft hij een update over het ouderen fonds. Hij wil graag meer ouderen uitnodigen om hen ’t naar hun zin te maken. Ook gaat hij de week van de armoede opzetten waarbij de bewoners een week in armoede moeten leven. Een week is misschien wel lang, dus laten we een midweek doen voegt hij eraan toe.

Buiten slapen
Ik wil gewoon even weten wie ervoor in is om buiten te slapen vraagt Rowena. Gina antwoord dat ze wil weten hoe koud het buiten is.  Ander blijf ik lekker binnen. Ik vind het allemaal leuk zegt Mark, maar ik wil een plan. Wat gaan we nou met de loods doen. Ook Benjamin doet zijn zegje, ik hoor heel vaak Utopia 3.0 en weet niet wat dat is.  Mark antwoordt droog dat het het derde jaar Utopia is, de bewoners lachen. Bas haakt erop in, hij heeft gisteren niet zo goed geslapen. Ik wil eigenlijk de loods weer in gaat hij verder. Ik wil vandaag de caravan gaan rippen om de caravan te gaan gebruiken voor verhuur. Ook Dominique gaat weer terug de loods in voegt hij eraan toe. Bjorn grapt dat ze dus maar één bed nodig hebben.

Nieuws over Face en Duck
Bas heeft een leuke mededeling over zijn eendjes. Waarschijnlijk komen Duck en Face vrijdag weer terug!

NIBUD
Cees wil graag het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) gebruiken voor hulp. Hulp bij het geld in Utopia. We kunnen veel leren van het NIBUD voegt hij eraan toe. Mark antwoordt dat het NIBUD vorig jaar ook langs geweest is. Dat kostte vijfenzeventig euro… Ze tellen op wat je uitgeeft en wat je onderaan de streep over hebt. Dus je bent er geen fan van? vraagt Cees vervolgens. Nee zegt Mark, ik vind het niks!  Je weet toch wel hoe je met je geld moet omgaan?

Standhouders
Rowena geeft een update over de uitgezetten vergunningen voor kramen. Als mensen hier nog willen komen staan, dan kan dat nog! Dat u het even weet voegt ze eraan toe. Ook Ivan heeft er wat over te zeggen. De mensen die hier staat, gaan met passie voor hun vak. Dat maakt het zo leuk. Veel sfeer, nieuwe initiatieven. Iedereen is het met Ivan eens. Verder worden er nog wat details over de standhouders uitgesproken. Muntjes, waar ze naar het toilet gaan, de prioriteiten etc.

Live in de loods
Zaterdag is de live in de loods van Bjorn en Rowena. Rowena geeft vervolgens een korte inlichting hoe de werkzaamheden en voorbereidingen ervoor staan. Cees drumt een liedje, Bjorn en Rowena doen een liedje en Mark en Bas doen een liedje. Amusement gegarandeerd!

Webshop
Bjorn gaat een aantal bewoners de ins and outs van de webshop laten zien. Zo kunnen we nog sneller, uh… handelen. En daarmee eindigt het centraal van vandaag!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. anneke at 12:48

  Is het al uit verkocht , en mag dit wel door gaan
  Als iemand een feest geeft moet het boven de 150 zijn
  Neem maar oordopjes mee voor als Bjorn gaat zingen en trouwens voor de rest ook

 2. joze at 15:22

  Bjorn en Rowena gingen ZELF een lidl doen. Nu is het ieder 1 liedje.
  Ze hebben dus in de gaten dat ze niet goed zijn. En wie vult de rest van die avond dan op?
  Behalve een paar inwoners! Dit wordt weer niets, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *