Een hoge rekening van de vogelkliniek

Een hoge rekening van de vogelkliniek

Face en Duck zijn inmiddels weer terug in Utopia. En dat er een rekening zou komen was ook te verwachten. Er is echter wel een probleempje, de rekening is erg hoog uitgevallen…

Mark, Bjorn en Ivan zitten in het kantoor. Ivan ziet een mailtje voorbij komen met daarin de rekening van het vogelhospitaal. De kosten voor de behandeling van Face lijken hoog uit te vallen. Het bedrag wat momenteel openstaat is 767 euro. Mark die het ook hoort schrikt zich rot. Ook Ivan lijkt er weinig van te snappen. De twee hadden niet verwacht dat de kosten zo hoog zouden zijn. Komt goed uit zegt Mark vervolgens sarcastisch, het basisinkomen is honderd euro. Dus dan doe je er zeven maanden over om dat bedrag terug te betalen. Volgens Bas zou het meevallen voegt Mark eraan toe. Misschien had het ook tweeduizend euro kunnen zijn merkt Bjorn op die positief probeert te blijven. Ja gaat Mark verder, maar je moet ook roken.  En daarom vind ik het ook helemaal niet erg dat ik sportschoenen heb gekocht voegt hij er sarcastisch aan toe. Ivan besluit Cees erbij te roepen, hij is nu immers de boekhouder. Kijk, Cees we hebben een factuurtje binnen zegt hij lachend. Als Cees zijn ogen laat rollen over de factuur is hij helemaal verbaasd. Is dit voor één eend?! En dit is een eend waarvan er nog maar eentje op de wereld bestaat? Een unieke eend? Die dit ook waard is? Ivan moet lachen om Cees. Het is een gewone eend, legt hij dan uit. Bjorn vindt het ook apart, wij geven nu ruim zevenhonderd euro uit aan een eend, terwijl er mensen zijn die op de armoedegrens leven en dat bedrag niet eens in een maand of zelfs twee maanden uit kunnen geven. Dat vind ik wil bizar merkt hij op. Ik zal niet zeggen dat een dier minder is dan een mens, maar dan nog, dit is wel sick voegt hij eraan toe. Cees lijkt ook niet blij, dit is wel een onverwachte deuk op de begroting. Jeetje zeg, zevenhonderd euro…Misschien moeten we een inzamelingsactie houden oppert hij. Of we gaan twee weken op de armoedegrens leven voor de eend. Wat de mannen maar niet kunnen begrijpen is dat de rekening zo hoog is. En dat het de keuze van de dierenarts was. Bas wilde destijds al dat Face uit zijn lijden werd verlost, maar de arts zei dat hij er voor wilde vechten. Cees verduidelijkt de boel een beetje, hij zei: nee laten we het proberen, geef ons een kans etcetera. En nu krijgen we opeens zo’ dikke rekening. Cees besluit er in te duiken, hij vindt het niet terecht. We zijn benieuwd hoe dat af gaat lopen!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. anneke at 14:20

    Als het zoveel kost vraag dan in herkennen betalen
    En als het voor Bas was hoe kunnen hun dan zijn post lezen.
    Wordt toch eens tijdt dat iedereen een eigen box krijgen dat niet iedereen er in kan komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *