Bas sluit een pact met een aantal bewoners

Bas sluit een pact met een aantal bewoners

Bas en Ramona hebben gisteren besloten om voor het leiderschap van Utopia te gaan. En daarbij willen ze Bronno en Cees bij betrekken. Gisteren bespraken de twee al om met hun mede bewoners te gaan zitten en dat moment is zojuist geweest.

Wantrouwend loopt Bronno met Bas meer richting de wellness. Bronno voelt dat er iets aan de hand is en als de twee binnen zijn doet Bas zijn verhaal. Ivan is weg begint Bas nadat hij nog twee lege stoelen erbij heeft geschoven. Hij merkt door het bouwen aan de badkamer dat hij leiding kan geven en het lijkt hem wel wat om een pact te sluiten. Ivan heeft het stokje aan hem overgedragen benadrukt hij. En Bas denkt dat Bronno mee moet denken. Een goede gebundelde kracht voegt hij eraan toe. Of de groep daarop wacht? Maar er is echt wel iets van structuur nodig.Dan komt Cees ter sprake. Ik mag ‘m en ik vind ‘m strontvervelend geeft Bronno. Maar ik mag ‘m wel benadrukt hij. Echter weet Bronno nog niet dat Cees ook erbij zal komen. Op dat moment gaat de deur open. Cees en Ramona komen binnen. De twee mannen kijken verbaasd naar elkaar. Bas gaat verder met zijn verhaal, ik wil dadelijk met z’n vieren hier een pact sluiten. Het blijft stil, tot Ramona keihard lacht. Cees weet niet zo goed wat hij hiermee moet geeft hij toe. En legt uit dat Bronno en hij elkaar niet zou liggen. Dus houd ik toch enige afstand voegt hij eraan toe. Bronno stelt voor zich terug te trekken. Cees spreekt over alle overwegingen die er gemaakt moeten worden, tot grote vreugde van Ramona. Dit is precies waarvoor je jou hebben gevraagd.

Het groepje besluit dat verandering wel gewenst is in Utopia. Ik ben hier niet gekomen om de makkelijke weg te kiezen aldus Ramona. Bronno denkt dat Ramona heel enthousiast is, maar dingen niet afmaakt. Ze laat steken vallen, dus ziet haar niet als leidinggevende. Je bent een warhoofd, wat dat betreft voegt ze eraan toe. Dan biecht Bas op dat hij de gym wil verplaatsen, om daar een kippenhok van te maken. Het is Bronno die Bas dwingt dat te vertellen. In het kader van transparantie legt hij uit. Bronno zou zelf ook meer inspraak in Utopia. Dan was het met de badkamer ook goedgekomen concludeert hij. Daar haakt Cees op in. Bronno moet dingen veranderen, als hij serieus genomen wil worden. Cees vindt dat Bronno te veel drinkt. Daar heeft Bronno wel een weerwoord op, jij rookt ook elke dag. Het gesprek gaat nog even verder, zo praat Cees over zijn irritaties. Vervolgens gaat het groepje de andere bewoners af, zoals de gedragsverandering van Rob. Ze hebben het over zakgeld. Bronno is niet tevreden met dit systeem, Cees heeft al zijn geld opgespaard dus wil het graag houden. Cees heeft volgens Bronno geen motivatie klussen op te pakken om geld te verdienen. Bas brengt een vrolijke toon in de groep. Nou, dat was een goede eerste vergadering merkt hij op. Zou er ooit een vervolg komen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Jeannet at 17:25

    Een “pact” sluiten. Bij het woord Pact, denk ik meteen aan de uitspraak: “een pact met de duivel sluiten”:-( De personen die hier genoemd worden zijn zeker NIET de Utopianen, waar ik mee wegloop.
    Bas dat gaat dan wel, een echte einzelgänger, Ramona vind ik lui en niet eerlijk. Cees een rasechte mopperkont. En Bronno, die is lui, drinkt inderdaad veel te veel en heeft het werken ook niet uitgevonden.

    En Bas ben eerlijk, Ivan heeft dit project niet in jouw handen gegeven. Ivan zag veel meer in Cemal voor leiderscapaciteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *